Op dit moment is Pedro bezig met de ontwikkeling van een boot op basis van een nieuw concept. Een concept waarbij de trend van wonen aan het water wordt gecombineerd met mobiliteit. Vrijheid in mobiliteitDe Pedro Liberty is niet een 2e woning op een vaste plaats.
Dit nieuwste model van de Groningse werf combineert het comfort en de ruimte van een woonboot met de goede vaareigenschappen van een motorjacht.
De jachtbouwer uit het Groningse Zuidbroek is al jaren een zeer gerenommeerde naam op het gebied van de bouw van luxe motorjachten welke door geheel Europa worden verkocht.
Nu brengt zij een product waarbij de mobiliteit van een motorjacht wordt gecombineerd met het comfort van een vakantiewoning. Marketing manager Ivar van der Leij vertelt: “We zien steeds vaker dat onze klanten langere tijd op het water willen verblijven. De afmetingen, doorvaarthoogte en diepgang zijn zo ontworpen dat er maar weinig vaargebieden zijn, waar men niet terecht kan met de Liberty.
De Liberty is ontworpen op CE-categorie C, “ zegt Ivar van der Leij, marketing manager bij Pedro-Boat. VaarcomfortAndre van der Velde, verantwoordelijk voor product development bij Pedro-Boat, is enthousiast na de eerste vaartests. De opdracht voor ontwerper Martin Bekebrede was dan ook om samen met ons een onderwaterschip te ontwikkelen dat niet alleen de basis is voor een groot woonoppervlak, maar dat vooral geen concessies doet aan deze goede vaareigenschappen. In de Liberty hebben we dat hogere comfortniveau gecombineerd met de mobiliteit van een jacht. Met een lage doorvaarthoogte van slechts 2.50 meter zijn veel vaargebieden toegankelijk en kan je ook zonder problemen door Frankrijk richting de Middellandse zee varen”.


De eerste praktijktests hebben aangetoond dat de Liberty zich uitstekend laat sturen, zelfs door de onervaren schipper. Meer leefruimte en meer comfort, zonder dat er op de vaareigenschappen waarom onze jachten bekend staan, wordt ingeboet.” Vrijheid in gebruiksgemakHet uitgangspunt ‘vrijheid’ vertaalt zich naar het comfort wat zich achter de royale schuifpui in de salon van de boot bevindt. Naast een dieselmotor kan de Liberty ook worden geleverd in een hybride versie.  Druk programmaDe start van de Pedro zomertoer vond plaats op het Oldambtster Waterweekend aan de Blauwe Stad op 21 en 22 mei. Dat is dan ook meteen een wezenlijk verschil met soortgelijke bestaande producten in de markt, waar wel gedacht is aan comfort, maar niet aan vaargemak. Dat ultieme comfort wordt mede bereikt door toepassing van comfortabel meubilair, modern sanitair en kwalitatief hoogwaardige keukeninrichting zoals thuis of in een luxe vakantiewoning.
Standaard ingebouwde hek- en boegschroef zorgen ervoor dat de Liberty zich gemakkelijk laat manoeuvreren.” GebruiksgemakIn de Liberty zal men geen trappen aantreffen. Voor het interieur is samengewerkt met Vesta Woonboulevard en Brugman Keukens, beide uit Groningen. Tijdens het Skutsjesilen en de Sneekweek ligt de Liberty bij de Pedro vertegenwoordiger Majac Watersport op ’t Ges in Sneek. De klant kan de gewenste indeling volledig zelf bepalen.Bovendien wordt het woonoppervlak maximaal benut doordat er geen niveauverschillen zijn (dus geen trappen) en de opbouw rechte wanden heeft. Dat is comfortabel wanneer men verblijft in het woongedeelte van de boot, maar ook wanneer men aan het varen is.
Het voor- en achterschip zijn gemakkelijk bereikbaar middels de overdekte gangboorden met hoge en veilige verschansing.
Daarnaast is de Liberty voorzien van een ruim terras aan de voorzijde van het schip en heeft de boot overdekte gangboorden met hoge en veilige verschansing aan weerszijden. Vrijheid in vaarcomfortDe Pedro Liberty heeft de vaareigenschappen waar een Pedro motorjacht bekend om staat.


Met een druk op de knop legt de stuurman de Liberty vast bij de steiger of voor het wachten voor de brug.De klant kan de gewenste indeling volledig zelf bepalen. Sinds haar oprichting in 1973, heeft de werf inmiddels meer dan 1.700 schepen afgeleverd in binnen- en buitenland.
Het uitgebreide productassortiment van Pedro-Boat wordt gekenmerkt door een scherpe prijs-kwaliteitverhouding en een tijdloos ontwerp.
Hiermee kan men, wanneer bijvoorbeeld voor de brug moet worden gewacht, de boot vastleggen zonder dat aangemeerd hoeft te worden.
De geintegreerde spudpalen zakken met een druk op de knop naar beneden en zetten de boot vast in de bodem.
De boot wordt aangeboden met een conventionele dieselmotor, maar ook in een hybride uitvoering. Hiermee liggen ook de stiltegebieden die alleen toegankelijk zijn voor boten met een electromotor open voor de Liberty.
Voor de Liberty is geen vaarbewijs nodig.Samenwerking met jachthavensWie er voor kiest om vanuit een vaste plaats tochten te willen maken, is de producent nu in gesprek met een aantal jachthavens voor de opening van speciaal op de Liberty afgestemde ligplaatsen. Een voorbeeld hiervan is Nautisch Centrum Pietersplas in Maastricht, waar een gedeelte van de passantenhaven wordt omgebouwd tot ‘Libertyparc’. ZomertoerGedurende de zomermaanden zal de Liberty te vinden zijn op het water in Nederland tijdens de Pedro Zomertoer.Pontoon boat covers west marine
Boats for sale in oklahoma city ok
Boat trailers for rent in california city
Sharpie boat plans online