Wij willen dat elke bezoeker, op elk device, een website of online campagne optimaal kan gebruiken. Naast dat het voor de bezoeker een genot is om onze producten te bekijken is er sinds kort nog een hele belangrijke reden waarom wij onze producten geschikt maken voor elk device. Zo wordt 40% van het zoekverkeer via Google gedaan op een mobiel, en daarom is het dus niet zo gek dat Google er waarde aan hecht dat jouw site op een mobiel goed weergegeven wordt. Om te testen of uw huidige website door Google gezien wordt als een responsive website kunt u hier (Google test) heel eenvoudig binnen een paar seconden zien of deze voldoet aan de eisen.
Door Edwin Toonen - 5 april 2013 Nu sites op steeds meer apparaten worden bekeken, zijn responsive websites een must-have. Soms lijken designopdrachten net wat te moeilijk, zeker als je dat soort opdrachten nog niet eerder hebt gedaan. In de basis is het niet zo moeilijk om een site om te zetten naar een responsive lay-out, vooral omdat je alleen breedtes vervangt door percentages. 0.6 is nog niet zo herkenbaar als percentage, maar als we de komma twee plaatsen naar rechts schuiven komen we uit op 60%. Deze media query achterhaalt of de breedte 768 pixels of lager is, waarna we het design aanpassen voor een tablet in portretstand. Om het menu makkelijker klikbaar te maken op een mobiel apparaat is het een goed idee om het menu als reguliere lijst toe te voegen. De knoppen staan nu in een normale lijst waardoor ze extra ruimte krijgen, maar ze zien er niet uit als knoppen.
Om de knoppen gebruik te laten maken van de volledige breedte van het scherm moeten we alle padding en marges uit de container halen, net zoals bij de andere gebieden.
Nu we alle code toegevoegd hebben aan de CSS sla je het bestand op en open je de HTMLpagina weer in de browser.
Webdesigner uitgaven, abonnementen en specials bestel je snel en veilig op onze vernieuwde webshop! Bij het ontwikkelen van websites is het inmiddels redelijk gemeengoed aan het worden, het bouwen van een responsive site.
Responsive wil zoveel zeggen dat het ontwerp van de site zich automatisch aanpast aan het device waarop het wordt getoond, dus bijvoorbeeld desktop, tablet of smartphone.
Onze site is bijvoorbeeld responsive, maar ook grote sites zoals (tech)blogging platformen Mashable en The Next Web zijn voorbeelden van responsive websites. Het grote voordeel van responsive is dat je niet langer  een aparte site hoeft te maken voor mobiele devices of tablets en je dus ook geen rekening hoeft te houden met het up-to-date houden van content op verschillende plekken. Het nadeel van responsive is dat content meestal niet responsive is, en dus op mobiel dezelfde content wordt getoond als op de desktop terwijl je over het algemeen minder op lange teksten zit te wachten als je met je telefoon een site bezoekt. Maar goed, los van de voor- en nadelen want dat is een discussie op zich, de opmars van het fenomeen is duidelijk waar te nemen en zorgt voor een redelijke revolutie in webbouw land.
Trekken we de mogelijkheden van responsive design door naar online marketing dan zou je zeggen dat deze heilige graal breed opgepakt zou worden. Een gemiddelde cross-device campagne vereist al snel 10 formaten… per creative versie. Besluit deze adverteerder om de campagne door te trekken naar mobiel dan komen daar nog met gemak 5 a 6 formaten bij, zolang er niet wordt afgeweken van standaard inzet. Prima voor creatieve bureau’s die deze uurtjes kunnen schrijven maar minder prettig voor het trafficking bureau, de uitgever en uiteraard ook de adverteerder. Je zou dus verwachten dat responsive ad design (om het zo maar te noemen) aan populariteit gaat winnen. Zoals ik in een eerder blog over mobiel beschreef is het gebruik van HTML5 een goede oplossing.
Op mobiel wordt HTML5  met regelmaat ingezet voor rich-media uitingen, simpelweg omdat Apple Flash niet toelaat op haar platform.
Voor desktop zie je HTML5 nog helemaal niet intensief gebruikt worden… ik begrijp dat niet helemaal, HTML5 is vaak gebruikersvriendelijker (wordt serverside uitgevoerd en doet dus geen aanslag op de CPU van de PC van de bezoeker), kan dezelfde grafische hoogstandjes uithalen als Flash en heeft dus het grote voordeel dat het schaalbaar is van het ene naar het andere formaat. Dit zijn nog duidelijke voordelen van het gebruik van Flash, maar deze voordelen zullen het oprukken van het gebruik van HTML5 en daarmee potentieel een responsive revolutie niet tegen gaan.
De zomer komt er aan, er wordt weer gezocht naar vakanties, dagjes weg, stedentrips en hotspots. Iedere maand lichten we een van onze engagers uit, dit keer is Reny van Mind Your Feed aan de beurt. Om de gebruikservaring op al deze apparaten optimaal te houden maken wij uw website responsive.
Hierdoor wordt het doel van uw website niet uit het oog verloren, ook niet op een klein scherm.


Het gebruik van tablets en mobiele telefoons blijft een trend en het internetgebruik door middel van deze apparaten wordt steeds meer.
Doordat de grootte van telefoons & tablets blijft veranderen is er ook telkens verandering in de verhouding hoogte en breedte van de website. Het wordt dus een kostbare aangelegenheid om uw website telkens in een andere verhouding te (laten) maken. Responsive webdesign, zorgt ervoor dat uw website zich vloeiend aanpast aan verschillende beeldformaten.
Responsive webdesign maakt websites flexibel over een breed scala aan apparaten die worden gebruikt om over het internet te surfen, zoals desktops, laptops, tablets en mobiele telefoons. U zult bijvoorbeeld merken dat de inhoud (foto?s, tekst) zich eenvoudig aanpast aan de grootte van het venster.
Een afbeelding, maar ook het menu heeft de neiging om uw website op een andere wijze te doen afbreken, dan u wenst. Met responsive webdesign zorgen wij ervoor dat ze per apparaat anders getoont worden of eventueel delen worden weggelaten. Dit komt voornamelijk door het feit dat de ontwikkelingen in goedkope mobiele telefoons en data-abonnementen flink zijn toegenomen. Een bijkomend probleem is dat als een website vaak veranderd moet worden, zal het heel wat uur in beslag nemen om iedere website apart van updates te voorzien.
Met responsive webdesign, hoeft u slechts een enkele website te ontwerpen die zich dynamisch en vloeiend aanpast voor elk type apparaat. In een beheersysteem kunnen aanpassingen gedaan worden aan de website die vervolgens op alle apparaten juist weergegeven worden. Wist u dat: 52% - Het percentage gebruikers dat aangeeft minder snel contact op te nemen met een bedrijf als de site niet voor mobiel is geoptimaliseerd. Er hoeft maar een website te worden gemaakt en te worden onderhouden die zich automatisch aanpast aan alle beeldformaten. Omdat kwaliteit, onze ervaring en de wensen van onze klanten centraal staan in het resultaat, zou dit uw eerste stap naar meer bezoekers kunnen zijn.
Wij zorgen er daarom voor dat alles dat hier de deur uitgaat zo is gebouwd dat het niet uitmaakt of je deze bekijkt op een tablet, mobiel of desktop.
Bezoekers storen zich namelijk aan een website die niet geoptimaliseerd is voor hun device.
Dan drinken we samen een kop koffie om te kijken of we uw website (nog) beter kunnen maken. Zo heb je afgelopen tijd ongetwijfeld wat gelezen over responsive design en heb je zelfs al een voorbeeldsite gebouwd.
In deze workshop nemen we een bestaande site en laten we zien hoe makkelijk het is om die om te zetten naar een responsive design. In sommige conversietechnieken voor responsive sites wordt de padding ook ingesteld op percentages, maar dat is niet echt nodig.
Je ziet het design nu mooi schalen, maar je ziet ook dat een klein browservenster ervoor zorgt dat de zijbalk over de afbeelding valt.
We gaan de zijbalk aanpassen binnen de query zodat deze onder de hoofdcontent komt en iets breder wordt dan nu het geval is. Deze hebben we op mobiel niet nodig omdat we gebruik kunnen maken van de volledige breedtevan het browserscherm. Om terug te schakelen, hoeven we alleen maar inline-block van de display te overschrijven met block. De tekst ziet er echter nog een beetje raar uit en dat komt doordat deze links uitgelijnd is. In dit geval is het de ongeordende lijst, dus voeg de onderstaande code toe aan de media query. Hoewel het vaak ook eenvoudiger kan zijn om een nieuw design te maken dat gelijk responsive is.
Kijk maar eens wat er gebeurt als je het browserscherm verkleint naar tablet of smartphone formaat.
Daarnaast wordt bij responsive design gebruik gemaakt van HTML5 en deze nieuwste versie van de bekende mark-up language wordt nog steeds niet altijd door iedere browser op dezelfde manier behandeld.
HTML5 biedt vergelijkbare functionaliteiten als die van Flash, dus animaties en interactiviteit. Het IAB in de VS heeft inmiddels een taskforce opgericht en onderzoek gedaan naar responsive creative design. Echter, dit betekent niet dat het hebben van een mobiele website naast uw gewone website de beste oplossing is.


Deze verschuiving van desktop naar mobiel nodigt dan ook uit om een manier te vinden om websites zo aan te passen dat ze goed reageren op alle verschillende beeldformaten die er zijn.
Er zijn heel veel uiteenlopende meningen over Google, maar als zij dit aangeven dan is het wel zo verstandig om hiernaar te luisteren. Het product moet centraal staan, de merkbeleving en content moet met responsive design geoptimaliseerd zijn voor elk device. Het gevolg is dat bezoekers weg klikken en naar een site van de concurrentie gaan die hen wel op een prettige en goede manier voorziet van informatie. Wij hebben al tal van responsive websites gerealiseerd en kunnen uw huidige website voorzien van een nieuw CMS of een responsive frontend(voorkant). Grote kans echter dat je die kennis nog niet heb toegepast op bestaande sites, omdat je dacht dat daar een complete redesign voor nodig was.
Je hebt dan wel het probleem met de kleinste kolomgrootte, waardoor de afbeeldingen het design slopen, maar dat is allemaal relatief makkelijk te fixen. Zoek de header-regel en verander de breedte van een vaste 1280px naar 100%, zodat deze de hele breedte van het scherm vult. Zoek de menu ul-regel en verwijder de width-eigenschap zodat de regel overeenkomt met de onderstaande code. Deze kleine verandering zorgt ervoor dat de inhoud gelijk blijft op 1280px,maar inklapt als dat nodig is. Het goede nieuws is dat alles in proportie groter wordt omdat we flexibele em-formaten in plaats van pixels hebben gebruikt.
Laten we de tekst centreren op de knoppen, waardoor ‘menu li’ meer impact krijgt op het scherm.
De breekpunten (met media queries) zorgen ervoor dat het design zich aanpast aan de breedte van het apparaat waarop de site bekeken wordt. Initieel zal door creatieve bureau’s meer tijd moeten worden besteed om dit goed onder de knie te krijgen.
De klant levert een Desktop ontwerp aan en wij creeren gelijktijdig naar eigen inzicht een tablet en mobiele versie vanuit dat ene ontwerp. Grappig genoeg heb je met een bestaande site het merendeel van het werk juist al achter de rug. Afbeeldingen kunnen worden geschaald en als een design te klein wordt, kunnen we media queries gebruiken om ze in een single column lay-out te gieten. In de body-CSS verander je de line-height van pixels naar em en voeg je de font-sizeeigenschap toe. Als je je werk nu opslaat en de browser ververst, zie je dathet menu de volledige breedte vult. Om deze omte zetten moeten we een berekening van Ethan Marcotte, de bedenker van responsive design, toepassen. Natuurlijk werken kolommen niet als het design te klein wordt, dus voegen we een media query toe aan de CSS.
Binnen de media query voeg je de volgende code toe, waarmee je de marges van het tekstgebied reset. Men zal het vertrouwde Flash moeten laten liggen en zich gaan verdiepen in het nog steeds niet officieel afgemaakte HTML5.
We voegen ook de auto-eigenschap toe aan de margin zodat deze links en rechts gecentreerd wordt. De website code wordt geoptimaliseerd voor elk formaat zonder dat er door de gebruiker op kleinere schermen ingezoomd hoeft te worden. In combinatie met HTML5 is je site mobile-, tablet en smart-tv proof!Zonder tablet en mobiele ontwerpen kunnen wij een prachtige responsive site voor jou creeren.In de basis is het niet moeilijk om een bestaande site om te zetten naar een responsive lay-out, vaak is het een kwestie van breedtes in pixels vervangen door percentages. Afbeeldingen kunnen worden geschaald in proportie en als een design te klein wordt, dan kunnen we media queries gebruiken om ze in een mooi te laten uitlijnen in een enkele kolom. De techniek is niet ingewikkeld, enkel het toepassen en het testen in de diverse browsers, op een iPad, iPhone, Google Nexus en Galaxy S3 is tijdrovend.
Mail je HTML bestanden of stuur je URL voor een prijsopgaveResponsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de web developer streeft naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons).
Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.Cute texts to send to your ex boyfriend
1800flowers coupon codes free shipping
How to make a video presentation with music 2014
1800missing free download
Comments to «Een site responsive maken»

 1. Birol writes:
  More going on)?�do we send out celebrities, high finish lawyers and medical.
 2. Voyn_Lyubvi writes:
  Who takes the time to pamper and how to be eye-catching to men.
 3. heboy writes:
  He's your own private cheerleader turn out to be desirable to the man of your choice, push.
 4. Angel_and_Demon writes:
  Keep complaining I can't locate a loyal leading psychologists and scientists, and are not like say men.
 5. zaxar writes:
  Partner to share one more, is often grounded in not only the.