Website maken software update,i love you quotes for him from her,walgreens promo codes july 2013,how to find a cute guy on facebook - Test Out

PC hulp aan huis door heel Nederland,PC hulp aan huis door heel Nederland,computer hulp aan huis,pc hulp aan huis, door heel Nederland,Computerproblemen?
Computerhulp nederland is voor uw computerproblemen,Service, support, onderhoud en beheer voor problemen met uw pc, systeem en computer zoals een reparatie, herinstallatie of onderstuning.
Een monteur voor systeembeheer, computersupport, upgraden, uitbreiding of storing via hulp aan huis voor particulier en bedrijf. Ook voor een trage internet verbinding aansluiting of dsl en adsl netwerk probleem kan deze dienst de software vrijmaken van een virus, spam of spyware door deze te verwijderen. Hiermee kunt u voor uw installatie met onze diensten zoals een hulpdienst een oplossingte vinden. Breedband kabel informatie bedrijven zoals chello of upc kunnen een bedrijfs router netwerkje vereisen en thuis traag werken. Wij zijn actief in de volgende provincies: groningen, friesland, fryslan, drenthe, overijssel, gelderland, utrecht, noordholland, zuidholland, noord, zuid, holland, brabant, zeeland, noordbrabant, limburg en flevoland. De plaatsen Aldeboarn, Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Capelle Aan Den Ijssel, Delft, Den Bosch, Den Burg, Den Haag, Den Helder, Deventer, Doetinchem, Drachten, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Harlingen, Heerenveen, Heerlen, Helmond, Hengelo, Hilversum, Hoogeveen, Hoorn, Hoorn Terschelling, Houten, Huissen, Ijsselmuiden, Ilpendam, Kerkrade, Leek, Leeuwarden, Leiden, Leiderdorp, Lelystad, Leusden, Lisse, Maarheeze, Maastricht, Meppel, Middelburg, Nieuw-Vennep, Nijmegen, Nijverdal, Oost Souburg, Raalte, Roosendaal, Rosmalen, Rotterdam, Sassenheim, Sneek, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Vaassen, Veendam, Venlo, Vlissingen, Voorschoten, Wierden, Wildervank, Winschoten, Zuidwolde, Zutphen en Zwolle staan inmiddels in ons bestand.
Hoe Jij Financieel Onafhankelijk Wordt En Alle Vrije Tijd Hebt Om Leuke Dingen Te Ondernemen! Lees verder wanneer jij vanaf vandaag wilt profiteren van deze snelle groei van het internet!
Met de website maken software waar ik je zo meer over vertel, leer je namelijk 100 mini websites te maken.
Elke mini website zal €2,50 euro per dag opleveren *100 websites = €250 euro per dag en €7500 euro per maand! Dit website maken software €250 euro per dag systeem zit zo eenvoudig in elkaar dat het geschikt is voor iedereen! Of jij nou een MBO student… of gepensioneerde vrouw van 65 jaar bent… Dit systeem is ook geschikt voor jou!
JP, de man achter dit website maken software systeem, heeft het systeem namelijk zo in elkaar gezet, dat je letterlijk over zijn schouder mee kunt kijken.
Dit betekent dat jij enkel nog zijn stappen hoeft te kopieren en geen technische kennis nodig hebt. Hierna is het enkel een kwestie van deze stappen herhalen, tot jij genoeg per maand verdient! Klik Hier En Ontdek Het Complete Website Maken Software €250 Euro Per Dag Systeem Van JP Nu Ook. De fotoreportage, het gemeentehuis, het diner met de hele familie, het feest, de jurk en natuurlijk de ringen; samen maken ze de mooiste dag van uw leven. Van een trouwboek heb ik een trouwmagazine gemaakt ik heb het afgelopen week ontvangen en het ziet er super gaaf uit op 3 juni 2016 ga ik dit boek overhandigen aan het bruidspaar dus het is nu nog een beetje spanend hoe ze gaan reageren. Op doek schilder ik graag met acrylverf en voor tekeningen op papier gebruik ik diverse materialen door elkaar (gemengde techniek). Het enige dat u hoeft te doen is een aantal heldere, sprekende digitale foto's per e-mail naar mij toe te sturen. Made by Luth maakt dierportretten in diverse technieken, van acryl op linnen tot gemengde techniek op papier, van zwart-wit tot kleur en van miniatuur tot groot formaat.
Neem ook eens een kijkje in onze webshop misschien is uw favoriete dier al vastgelegd op canvas of papier! Doctor in de wetenschappen - natuurkunde, maar sinds 2001 vooral geA?nteresseerd in nieuwe technologieA«n, onderwijsvernieuwing en (liever nog) de combinatie van beiden.
ICT coA¶rdinator op het De Nayer instituut en verantwoordelijk voor de digitale leeromgeving van BIS Online (Afdeling Volwassenenonderwijs van het Departement Onderwijs (Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap). ProjectcoA¶rdinator voor "CVO Online" , waar de Centra voor Volwassenenonderwijs in Vlaanderen toegang kunnen krijgen tot de digitale leeromgeving van BIS Online. E-coach bij de online navormingscursus rond e-leren ('Elise' - E-learning for in-service teacher training). GeA?nteresseerd in digitale fotografie, (online) sociale netwerken, kennisbeheer, levenslang leren en alles wat met "internet" te maken heeft. Germanist en Doctor in de beleidsinformatica, momenteel als senior researcher verbonden aan de KULeuven .
Werkt als onderzoeksverantwoordelijke met enkele internationale projecten rond e-leren, als e-coach binnen het Elise project 'E-leren voor docenten hoger onderwijs' en is actief binnen de Federatie van het vrije methodeonderwijs in Vlaanderen. Werkt sinds 1998 op het departement Onderwijs en is er verantwoordelijk voor de coA¶rdinatie van het ICT-beleid.
Is afgevaardigde van de Vlaamse overheid in het European Schoolnet en in diverse werkgroepen van de Europese Commissie (o.a.
Is lid van de begeleidingscommissie voor eigentijds filosofieonderwijs van het departement Onderwijs.
Publiceert regelmatig voor het tijdschrift a€?Moresa€?, vakblad voor leerkrachten zedenleer en is redactielid bij a€?ICT en Onderwijsvernieuwinga€? van uitgeverij Wolters-Plantyn.
Licentiaat Pedagogische Wetenschappen (Onderwijskunde), Kandidaat Wijsbegeerte, Master Cultuurmanagement. Begon zijn loopbaan als assistent op de dienst Onderwijsondersteuning en Studiebegeleiding onder leiding van Prof. Interesse in digitale didactiek, social software, kennismanagement, e-communicatie en alles wat zich in cyberspace afspeelt. Studies: romanist, getuigschrift Spaanse Studies, postgraduaat bedrijfseconomie - specialisatie bankwezen en bijscholing webmaster. Job: project management ontwikkeling e-cursussen bij VDAB en project management webleren bij VDAB.
Houdt actief de laatste ontwikkelingen binnen haar domein bij en bouwt af en toe websites. Ik probeer op het RITS e-learning en moderne technologie zoals streaming van de grond te krijgen, ook middels een PWO onderzoek naar het gebruik van een ELO voor studenten die multimediaal bezig zijn.
De activiteiten van deze Mac en open source aanhanger in cyber space: een PWO project blog, zijn algemene interesse blog en de WIKI van de montage afdeling op het RITS. Sinds 2002: lector communicatie (Duits, Engels, Nederlands) aan de Hogeschool West-Vlaanderen, departement Simon Stevin (Brugge), vooral in de opleiding Bedrijfsmanagement. Verantwoordelijke voor de interne communicatie van het departement, met speciale aandacht voor de communicatie tussen lectoren en studenten (zie ook de studenten site).
Zaakvoerder van Aerypton, het internetbedrijf dat verantwoordelijk is voor Studyplanet, een digitale leeromgeving. Ondertussen (2001) tewerkgesteld als docent informatica aan de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende, departement lerarenopleiding. Echt benieuwd hoe het leren beA?nvloed wordt door nieuwe steeds a€?eenvoudigera€™ technologieA«n.
Burgerlijk Ingenieur in de Computerwetenschappen (UGent 2006), momenteel werkzaam als doctoraatsbursaal bij de vakgroep Intec aan de UGent. Was tijdens de studentenjaren actief in de studentenvereniging VTK en werd gepassioneerd door studentenvertegenwoordiging, wat in het laatste jaar uitmondde in het ondervoorzitterschap van de Gentse StudentenRaad en het jarenlang meedraaien in de talrijke commissies van de faculteit, universiteit en Vlaamse Vereniging voor Studenten. Heeft een passie voor Vrije Software, betrekt deze graag in het onderwijs en volgt ook les aan de lerarenopleiding (informatica) en enkele vakjes uit de opleiding algemene economie. Studeerde Germaanse talen te Gent en Informatie-, Documentatie- en Bibliotheekwetenschappen te Antwerpen. Preoccupaties naast (of in combinatie met) de vakstudie: leertechnologie, Open Source en toepassing van begeleide zelfstudie.
Doceert Historische Informatiekunde en Gegevensverwerking in het historisch-filologisch onderzoek aan diezelfde faculteit.
Een duidelijk voorbeeld van deze dubbelsporigheid maakte ik onlangs mee voor en na een studiedag over WEB2.0 door REN-Vlaanderen, afdeling Limburg. WEB2.0 heeft kennelijk dus toch zijn grenzen, zeker als het begrip zijn toepassing krijgt in het onderwijs.
Laten we dus in het onderwijs ook maar meteen kritisch zijn - maar dit is natuurlijk een goedkoop advies, want kritisch zijn we wel.
Kenmerken van WEB2.0-toepassingen opsommen zou leerkrachten moeten overtuigen zelf dergelijke toepassingen in hun lessen te gebruiken. Welke van de zes kenmerken zijn dan de aantrekkingspolen voor het gebruik in het onderwijs? Waarom is punt 1 de collectieve intelligentie dan geen goed argument omWEB2.0 in het onderwijs te promoten?
Mijn stelling is dus dat de collectieve intelligentie in het onderwijs wordt geweerd omdat de zekerheden daardoor wegvallen.
Veronderstellen dat het internetgebruik automatisch het leren bevordert, blijkt uit onderzoek niet zo vanzelfsprekend te zijn: kinderen kunnen wel het technische aspect oppervlakkig onder de knie te hebben, inhoudelijk hebben zij zeker hulp nodig om uit het grote aanbod van a€?kafa€™ het a€?korena€™ te onderscheiden. Door zelf op een gedegen manier samen te zoeken met zijn leerlingen naar concrete peilpunten en die te toetsen op resultaten van collegaa€™s kan hij een expertise opbouwen om de generatie van jonge gebruikers adequaat te begeleiden op hun zoektocht op het internet. Dat een leerkracht het nog altijd niet als doodgewoon ervaart om ICT te gebruiken in zijn lessen, is open deuren intrappen. Ik houd dus een vurig pleidooi om niet te overdrijven: ICT is om diverse redenen een a€?musta€™ in het onderwijs, maar laten we de kerk in het midden houdena€¦ Lesgeven blijft een roeping en het is de persoonlijkheid van de leerkracht die de leerling kan overtuigen om echt te leren. Het meest doorslaggevende element om WEB2.0 in het onderwijs te gebruiken hield ik voor het laatst. De laatste jaren mogen we spreken van een ware internetrevolutie - het zogenaamde a€?Web 2.0a€? is een verzamelnaam voor een hele reeks internettoepassingen waarbij de gebruiker niet de informatie-consument is, maar wel de informatie-toeleverancier. In het leven van jongeren is die technologie zo alomtegenwoordig dat zij deze niet meer bewust opmerken. Zo zijn mensen vandaag niet als zichzelf aanwezig op het internet, maar als een verzameling van verschillende virtuele persoonlijkheden. Offline presenteer je jezelf aan de persoon of publiek met wie je praat op een bepaalde manier, aangepast aan de context. Naast deze digitale identiteiten dit echt zijn, dus werkelijke afzonderlijke representaties van de persoon die we zijn, wordt het echter ook gemakkelijker en gemakkelijker om onechte identiteiten te maken. We zien dus dat we meer en meer online terug te vinden zijn met verschillende identiteiten a€“ professioneel of persoonlijk.
Via twitter ziet de surfende wereldbevolking wat we aan het doen zijn, via plazes waar we zitten, via linkedin met welke personen we professioneel allemaal omgaan, via flickr waar we op vakantie gaan (en met wie).


In een pre-digitaal tijdperk was privacy uiteraard ook belangrijk, maar je persoonlijke levenssfeer beschermen was toen veel eenvoudiger en vooral meer transparant. Het is echter belangrijk om ook de belangrijke voordelen te zien van toepassingen die informatie over ons verzamelen en gebruiken.
Dat ook zulke systemen kunnen foutlopen, bewijst het artikel waarin wordt beschreven hoe we in de kafkaA«ske situatie kunnen terechtkomen dat we het niet eens zijn met de perceptie die onze videorecorder over ons heeft.
Wat belangrijk blijft, sowieso, is een kritische houding ten opzichte van de informatie die we zelf terugvinden online en bovendien een voortdurende reflectie bij materialen die we zelf op het internet plaatsen en de naam waaronder we dat doen. Recent werden de resultaten gepubliceerd van een Belgische studie over tieners en internet - Teens and ICT : Risks and Opportunities (TIRO). Wat is de rol van ons onderwijs en van onze lesgevers nu op vlak van digitale identiteit en online privacy, en kunnen we de conclusies ook doortrekken naar het hoger onderwijs? Het is een misverstand dat docenten of ouders zelf elke nieuwste trend moeten volgen om te kunnen a€?meepratena€™ over informatievaardigheden of privacy aspecten. Deze aandachtspunten moeten ook terugkomen in het hoger onderwijs, waar vele docenten experimenteren met innovaties die de buitenwereld betrekken bij het onderwijs. In alle geval, de zoektocht van onze jongeren naar hun eigen identiteit is een natuurlijk proces dat al duizenden jaren goed (of slecht) loopt.
Maarten Cannaerts werkt als onderwijsondersteuner in Vlaanderen op het De Nayer instituut (Hogeschool voor Wetenschap & Kunst), en als beleidsmedewerker op het Departement Onderwijs en Vorming. Over de rol van de bibliotheken in de informatiemaatschappij is al langer een debat gaande. Centraal op de studiedag stonden drie praktijkvoorbeelden waarbij de openbare bibliotheek deze nieuwe rol waarmaakt.
De andere praktijkvoorbeelden waren een project van het Centrum Basiseducatie Wijzer uit Brugge en Zandletters uit Oostende. Er wordt per provincie een reeks hands-on workshops georganiseerd over zin en onzin van e-leren in de volwasseneneducatie, waarvan in mei en juni de eerste reeks loopt. Er zal in het najaar een online cursus ingericht worden, speciaal gericht op lesgevers uit alle sectoren van de volwasseneducatie, die voortbouwt op de Eliseleren-cursus van de voorbije jaren.
Er wordt een netwerk opgestart voor geA?nteresseerde lesgevers, binnenkort ondersteund door een interactieve website, waar indrukken en materialen gedeeld kunnen worden.
Naamsvermelding: de gebruiker dient de naam of andere aanduiding van de maker te vermelden. Gelijk delen: indien de gebruiker het werk bewerkt kan het daaruit ontstane werk uitsluitend krachtens dezelfde licentie als de onderhavige licentie worden verspreid. Bij hergebruik of verspreiding dient de gebruiker de licentievoorwaarden van dit werk kenbaar te maken aan derden. De gebruiker mag uitsluitend afstand doen van een of meerdere van deze voorwaarden met voorafgaande toestemming van de rechthebbende. Het voorgaande laat de wettelijke beperkingen op de intellectuele eigendomsrechten onverlet. Bloggen was me nog onbekend toen ik, in 2002, mijn avonturen in Israel voor vrienden en familie op een persoonlijk forum postte.
In een verder stadium bouwde ik mee aan PhotoBlog, waar ik als fotografe en co-founder, een photoblog platform op poten zette. SnowBlog is een project voor kinderen, waarbij we Palestijnse kinderen en joodse kinderen met elkaar in contact brengen via foto's, en zo proberen de virtuele muur te breken. De kinderen krijgen een lesprogramma dat bestaat uit workshops fotografie en internet, waarbij ze foto's leren maken en verhalen maken, en die posten op hun eigen blog. Het project werd opgericht in het kader van het hedendaagse Israelisch-Palestijns conflict, maar is daar niet toe beperkt.
Ons programma wordt opgevolgd door Bar Ilan University in Tel Aviv, die de effectieve gevolgen bekijkt op een langer tijdsbestek. Op dit blog zal ik een poging doen om op regelmatige basis info te posten over interessante projecten, problemen die ik ervaar, ffinacieringsmogelijkheden, en goeie software (liefst freeware) die oplossingen kunnen bieden voor onderwijs.
Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om aan iedereen te vragen, die interesse heeft om mee te schrijven aan deze weblog, om mij gewoon een mailtje te sturen. Maarten Schenk, de Benelux poot van blogsoftware Typepad, schrijft een post over Edublogs.be op zijn webblog Blogologie. Likewise, we are on a journey of pursuit, experimentation, and exploration in a domain characterized by changing landscapes, moving targets, elusive destinations, and evolving modes of transportation.
Halftijds op het De Nayer instituut (Hogeschool voor Wetenschap & Kunst), waar ik ICT coA¶rdinator ben, en halftijds op het Ministerie van de Vlaamse gemeenschap, Departement Onderwijs, waar ik bij de afdeling voor volwassenenonderwijs verantwoordelijk ben voor de digitale leeromgeving van BIS Online. De huidige jongeren willen geen computers om de computers, geen GSMa€™s omwille van de technologie, maar wel omwille van de vrijheid, interactiviteit en bereikbaarheid die het hen oplevert. Dit verklaart waarom de gemiddelde leeftijd van onze schriftelijke afstandscursussen lager is dan die van de online afstandscursussen.
Niet de technologie, maar de communicatie met de vrienden- en klasgroep en de interactiviteit is belangrijk.
Nucleus en Movable Type en consoorten bijzonder uitgebreid zijn, toch zijn ze absoluut niet eenvoudig om te installeren. Mede dankzij de opkomst van een draadloos, wireless of wifi internetaansluiting is een firewall en virusscanner zeer belangrijk. Reparaties door een computermonteur of computerspecialist voor pchulp is het uitbreiden van uw upgrade storingen aan uw beeldscherm, diskette, monitor, muis of toetsenbord. Zoek op locatie naar uw helpdesk voor een crash als een computercrash met uw desktop of lap top te repareren en thuis opstarten dmv formatteren en oplossen.
In deze stap krijg je uitgelegd hoe je met gratis website maken software jouw mini websites in elkaar zet. Er is niets mooiers dan deze dag nog vaak opnieuw te beleven met een mooi en persoonlijk fotoboek. Vorig jaar was hij verbonden aan de afdeling nascholing en voortgezette lerarenopleidingen van de Katholieke Hogeschool Limburg.
Hij is daar verantwoordelijk voor het fonds 'Professionele informatie', waarbinnen publicaties gemaakt worden om de professionalisering van leerkrachten, directeurs, begeleiders, enz. Dat is een centrum aan de Katholieke Universiteit Leuven met een interessesfeer die vooral gericht is op, maar zich niet beperkt tot: digitaal erfgoed, eLearning en het Web.
Vijftien jaar actief geweest in de Video en TV branche ondermeer als maker van corporate videos (een 200 tal), Free Lance monteur, Beeld technicus en Chef Technicus. Sedert 1986 is hij altijd op de een of andere manier betrokken geweest bij het computergebruik in het onderwijs. Was in een vorig leven redacteur van tijdschriften als Restant, Yang en medewerker van Ons Erfdeel. Ervaring als deeltijds leraar en deeltijds ICT-coA¶rdinator in het Sint-Jozef Humaniora en CVO VTI-Brugge. Hij gaf precies aan wat het probleem is met ICT: leerplancommissies, allerlei instantiesa€¦ doen er jaren over om een en ander goed te keuren, terwijl de evolutie van het internet zich dagdagelijks en met grote snelheid afspeelt.
Van een collectie websites naar een compleet platform van interactieve webapplicaties voor de eindgebruikers van het weba€¦ applicaties die beter worden naarmate meer mensen ze gebruiken. Met wat moeite kom ik tot drie invalshoeken die voor het onderwijs zinvol zijn, in mijn volgorde van belangrijkheid: 6, 2 en 4. Het principe blijft hoe dan ook omdat de eindgebruiker centraal staat, en bovendien de controle gebeurt door a€¦ leerkrachten, en dat is voor de collegaa€™s een geruststelling.
Je zou kunnen zeggen dat WEB2.0 op dat vlak tegenstrijdig is met de doelstellingen van het onderwijs. Het leren via het internet is bovendien ook niet zo vanzelfsprekend, want het beklijvende leren is meer dan het zoeken naar prentjes en het kopiA«ren en plakken van teksten. Daarbij is de leerkracht een goede richtingaanwijzer op voorwaarde dat hij zelf de nodige ervaring opdoet om vanuit deze zoektocht op een adequate manier het web te verkennen. De hindernissen en struikelblokken om als leerkracht dit medium te gebruiken zijn zeer groot. Kunnen zij nog overtuigd worden van de meerwaarde van ICT als ze heel hun loopbaan een eigen methode hebben ontwikkeld - en vaak persoonlijke succeservaringen hebben beleefd? Maar elk van die identiteiten laat ook digitale voetafdrukken na, met significante gevolgen voor onze privacy. Sommige gespecialiseerde sites laten zelfs toe op een snelle en overzichtelijke manier te zien welke informatie er allemaal over ons (of iemand anders) terug te vinden is. In een digitaal tijdperk wordt informatie over ons verzameld langs diverse wegen en vaak zonder dat we ons daar bewust van zijn. Wie ooit al een paar boeken of DVDa€™s kocht bij Amazon, bijvoorbeeld, krijgt vervolgens persoonlijk advies gebaseerd op zijn eerdere aankopen.
Zo kunnen jongeren deelnemen aan allerlei netwerken of hobby-gerelateerde sites zonder dat zij dit telkens onder de eigen naam moeten doen. De studie werd gefinancierd door de Belgische federale overheid en toont aan dat jongeren verknocht zijn aan internet (96% is internetgebruiker), maar gelukkig ook waakzaam voor eventuele risicoa€™s. Je hoeft niet (technisch) op de hoogte te zijn van elke nieuwste virtuele wereld, microblogging toepassing of videoconferencing-applicatie om toch te weten dat er gevolgen zijn voor de manier waarop we onszelf presenteren. De digitale identiteit voegt aan dit natuurlijk proces een interessante extra dimensie toe, waarbij ook meer en meer aandacht moet gaan naar de privacy-aspecten en aandacht voor de interessante nieuwe kansen en mogelijkheden. Zijn voornaamste interesses gaan uit naar e-leren, met vooral nadruk op social software en informatievaardigheden. Erg interessant was het voorbeeld van het Gentse stadsvernieuwingsproject a€?Zuurstof voor de Brugse Poorta€?. Onder impuls van de vzw diva wordt Toll-net ingericht, een netwerk van geA?nteresseerden in technologie-ondersteund levenslang leren. Het is veel meer dan het louter aanbieden van een blogging omgeving: ons lesprogramma is ingebouwd in het curriculum van de school, en vindt plaats in de Engelse les. De mogelijkheden zijn ontelbaar, en om het met de woorden van de Belgische consul te zeggen 'Je zou er heel wat mee kunnen bereiken in Vlaanderen en Wallonie, of tussen de interculturele gemeenschappen in Belgie'.
Dergelijke projecten zijn ongelofelijk arbeidsintensief voor de deelnemende leerkrachten, en vergen veel begeleiding.
De bottom line is dat de huidige generatie niet geinteresseerd is in de technologie op zich (ze vinden a€?internet; (in tegenstelling tot hun ouders en leerkrachten) immers geen a€?technologiea€™ a€“ net zomin als hun ouders warm water of elektrische kookplaten technologie vinden). Daa€™s de uitdaging: die vertaalslag staat voor de deur bij het a€?onderwijzen van de net generatiea€™.


U kunt kiezen uit verschillende formaten en diverse covers, zoals een linnen fotoboek of een trouwboek met uw eigen foto’s op de omslag.
Nogmaals bedankt voor de geweldige service en wij komen bij een volgende project zeker weten bij jullie terug! HotPotatoes) aan te maken voor Duits, Engels en Nederlands (in een latere fase eventueel ook nog Frans en Spaans).
Hij publiceerde recent het hoofdstuk over de elektronische leeromgeving in het boek samengesteld door Ivan Da€™haese en Martin Valcke, Digitaal Leren: ICT-toepassingen in het hoger onderwijs, 2005. Het vernieuwende van ICT dat zich at the bottom afspeelt, wordt afgevlakt in de tijd door de richtlijnen en adviezen van the top. En toch, het is bij vele collegaa€™s ingebakken dat een document van een collega officieel zou moeten worden goedgekeurd. De greep op wat waarheid en onwaarheid is wordt kleiner: het internet is de oorzaak van verwarring. Bij mijn weten worden in de meeste scholen geen Macs gebruikt, en de auteur verwijst hier naar Appleproducten. Ook dit kenmerk is compleet tegengesteld met wat onderwijsmensen wensen: half werk dulden ze niet.
Daarbij kan hij ondersteuning krijgen en zich laten leiden door een aantal concrete aandachtspunten om het web te doorgronden; aangezien ook andere instanties en collegaa€™s al een weg hebben afgelegd, kan hij een beroep doen op de expertise van deze ervaringen.
Alleen al om die ene reden is het de moeite meer dan waard om zelf de handen uit de mouwen te steken en stappen te zetten in het rijke WEB2.-aanbod. Met dank aan Peter stelde ik een ICT-nieuwsbrief samen voor de scholengemeenschap rond WEB2.0 op school. In een online omgeving weet je vaak echter niet wie allemaal meeleest of meekijkt, en vooral wanneer bepaalde informatie opgevraagd wordt. Werkgevers gaan overigens meer en meer kijken wat er van de sollicitanten online terug te vinden isa€¦ en die resultaten zijn niet altijd om over naar huis te schrijven. Geef toe a€“ wie leest die a€?privacy disclaimersa€? nog bij het invullen van persoonlijke gegevens op een website? Doordat de toepassing gegevens van duizenden klanten bijhoudt en vergelijkt, kan elk individu op zijn of haar maat aanbevelingen krijgen - social recommendation genoemd. Uit de resultaten blijkt overduidelijk dat de grote meerderheid actief informatie op internet plaatst, bijvoorbeeld op een eigen weblog of profielpagina, maar dat de jongeren zich wel bewust zijn van mogelijke gevaren. Een duidelijke taak dus voor onze lesgevers, die ook de aspecten van de digitale identiteit en privacy-problemen moeten durven aankaarten. Het is de docent die over de nodige objectiviteit beschikt en vanuit een bredere visie tips kan aanreiken aan de jongeren. Prachtige experimenten, waarbij je ziet hoe professionals uit het bedrijfsleven reageren op de projectblogs van de studenten. Ik heb veel bewondering voor docenten die vaak op zondagavond nog hun wekelijkse verwerkingsopdrachten of blog-entries schrijven. Met de geheime stappen van JP zal jouw website snel op nummer 1 in Google komen te staan en is het enkel nog een kwestie van de stappen herhalen tot jij genoeg per maand verdient!. Leerkrachten die nieuwe technologieA«n toepassen, nemen een groot risico omdat ze de paden van de officiA«le zekerheid verlaten. Het gebruiken van een toepassing als WEB2.0 moet een stempel krijgen van een officieel orgaan, wat van de basis komt is pas goed genoeg als het a€?goedgekeurda€™ wordt.
Tot men ontdekt dat onder die massa ook ettertjes zitten, of betaalde beroeps-bedrijfsschrijvers die de artikels wel naar hun hand zetten.
De meesten zitten hoe dan ook vaak vast aan hun eigen softwarepakketten, en als de kennis en vaardigheden verder gaan, is de inspiratie dikwijls beperkt tot een zoekopdracht op het internet. Vergeten we ook niet dat de school zoveel taken naar zich toegeschoven kreeg - en nog steeds krijgt - dat de druk op de leerkrachten enorm is toegenomen. In het kader van de Informaticawerking van de Diocesane Pedagogische Begeleidingsdienst Brugge (DPB) werd een document opgesteld rond het thema a€?Wat is digitale didactieka€™ (klik op Vakbegeleiding > Informatica). We moeten bovendien allemaal nog gewoon worden aan het feit dat het internet soms wel alles lijkt te weten en nooit iets vergeet. Chat met een onbekende en doe je voor als iemand van een ander geslacht of van een andere leeftijdsgroep. Bovendien wordt het a€?big brothera€? principe in deze genetwerkte samenleving steeds meer waarheida€¦ Doordat onze profielen, fotoa€™s, activiteiten, videoa€™s, blogposts, commentaren, enzoverder allemaal aan elkaar gelinkt (kunnen) worden, verdwijnt elke schijn van een a€?afgeschermde levenssfeera€™ of zelfs van een a€?afschermbare levenssfeera€™.
Social recommendation wordt inmiddels gebruikt bij tal van toepassingen, gaande van muziekaanbevelingen tot tips over interessante leermaterialen om in je les te gebruiken. Zo zijn de meeste jongeren niet snel geneigd om tijdens het chatten persoonlijke informatie te geven (adres, telefoon).
Het is echter ook belangrijk dat we jongeren niet alleen wijzen op mogelijke gevaren en problemen, maar hen ook weerbaar maken en alert voor kansen en opportuniteiten.
Niet over het technische gebruik van die toepassingen maar wel over de ruimere gevolgen en kansen. Maar ook hier moet het evenwicht bewaakt worden a€“ de onervaren student die a€?verplichta€™ wordt zijn visie op een specifiek probleem op een openbare plaats te bloggen, mag daar achteraf ook geen problemen mee krijgen doordat zijn online schrijfsels bijvoorbeeld van een ondermaatse kwaliteit waren.
Feit is dat veel bibliotheken een nieuwe rol aan het zoeken zijn in de kennis- of informatiemaatschappij. Ook mensen die niet zelf les geven zijn welkom, van bibliothecaris, onderwijsmedewerker tot onderwijsuitgever of commerciA«le software leverancier. Samen met een aantal enthousiastelingen ben ik ook e-coach bij een online navormingsproject voor docenten hoger onderwijs. Als je iets wil gebruiken dat van the top komt, moet je ook daar een toelating voor krijgen. Dat de bijdragen gecontroleerd worden, dat zij een stempel krijgen van goedkeuring, het liefst van een hogere instantie; omdat KC a€?onder de hoede staata€™ van het Departement van Onderwijs krijgt het voldoende goodwill van de collegaa€™s.
Het is alsof ze op de foto willen staan bij een belangrijk persoon, waardoor de indruk ontstaat dat de belangrijkheid op hen afstraalt. Om die reden zal het onderwijs op veilige afstand van de collectieve intelligentie van WEB2.0 blijven. De muren van de school sluiten de buitenwereld af, hoogstens kunnen leerlingen onder toezicht en zeer gericht gebruik maken van het internet.
Er zijn geen bA?ta-examens en min-of-meer geslaagde testen met diplomaa€™s die als bA?ta worden afgeleverd.
Of meer verregaand: surf naar een a€?fake identity generatora€? website en vraag in drie seconden een (valse) digitale identiteit aan met bijbehorend (mail)adres en bankrekeningnummer. Neem daarbij nog het feit dat we meer en meer naar geconvergeerde toepassingen gaan : onze mobiele telefoon bevat ook ons adressenbestand, hangt aan internet, bevat een GPS en onze buddy-software geeft automatisch door aan onze vrienden waar wij ons bevinden. Ontstellender is het om vast te stellen dat bijna de helft van de jongeren het mailpaswoord al eens doorgaf aan een vriend(in), met alle risicoa€™s van identiteitsdiefstal vandien. Ook moeten we de jongeren er op durven wijzen dat ze hun digitale identiteit moeten beheren, en kritisch nadenken wat ze over zichzelf in welke hoedanigheid vrijgeven. Bloggen onder schuilnamen kan hier een oplossing zijn, maar dit maakt het dan weer moeilijk om achteraf je a€?professionele portfolioa€™ samen te stellen. Een interessant rapport over de nieuwe rol van de klassieke bib (bib2.0) is de studie a€?De digitale openbare bibliotheek in Vlaanderena€?.
De nieuwe bib profileert er zich als een kenniscentrum dat naast het klassieke boekenaanbod ook speelgoed uitleent (spelotheek), als lokaal ontmoetingscentrum fungeert, laagdrempelig computerinitiatie organiseert, sterke samenwerkingsverbanden heeft met het lokale centrum voor basiseducatie, toeleidt naar jeud- en buurtwerk,a€¦ In geen tijd is dit bibfiliaal uitgegroeid tot een trefpunt in de wijk en geldt het als spil voor allerlei initiatieven die cultuur en vorming dichter bij de buurtbewoners brengen. Verwacht hier geen dagelijkse update met meerdere nieuwe posts, wel een portie actualiteit, en vooral veel ervaringen. Deze e-course is gegroeid uit een Europees project (E-learning for in-service teacher training a€“ ELISE), en we zijn momenteel aan de derde ronde. De kloof tussen de basis en de top wordt steeds maar grotera€¦ net zoals de kloof tussen de jongeren en ouderen. Het stemgedrag via gsm kan gedirigeerd worden door belangengroepen, statistieken van succesrijke sites kunnen beA?nvloed worden door gespecialiseerde softwaregebruikers, enz.
Ook door de koepels wordt als het ware neergekeken op het werk van de onderdanen: is dit document wel didactisch verantwoord?
De structuur is van top naar bottom - en zelfs een wereldwijd internet haalt (voorlopig) het systeem niet onderuit. Het gebruik van de Digitale OpenLeeromgeving is ook een bewaker van wat binnen- en buitengaat.
De systematische op deadlines gebaseerde streefdata geven maar weinig ruimte voor de eigen studie-indeling. Beleidsmakers zijn niet meteen de internet- en computerfreaks: ze moeten zich laten leiden door de specialisten die een voor hen vaak onbegrijpelijke taal spreken. Het reglement is een door de ouders goedgekeurd document dat het richtsnoer is voor de leerling en de leerkracht.
Deze houding wijst hier op een gebrek aan vertrouwen in de professionaliteit van de leerkrachten. Ik zag eens op een BETT-beurs hoe leerlingen en leerkrachten in een school volop gebruik maakten van PDAa€™s.
Afwijkingen worden niet toegestaan: deze op afspraken gestoelde leer- en leefwereld is zoveel duidelijker omlijnd en gestructureerd en op wetten en decreten geschreven, door instanties goedgekeurd, zwart op wit gedrukt, met als eindpunt de handtekeningen van de ouders. Kan het onderwijsveld de leeromgeving met de betreffende toepassingen en technologieA«n krachtiger maken, het leerproces van lerenden bevorderen?
Lessen moeten in vijftig minuten opgebouwd worden, met doelstellingen, bordschemaa€™s en didactische en pedagogische wetmatigheden. Waar het internet niet-hiA«rarchische, anarchistische en ongebreidelde mogelijkheden biedt, wordt de school als een strikte en vaak ook als een strenge top-down-structuur ervaren. We lijken ze echter niet steeds voldoende kritisch en realistisch te (kunnen?) beantwoorden.Find new friends online in india
Japanese lifestyle dating