Henna komt uit oorsprong van landen zoals India, Pakistan, Marokko en enkele Arabische landen. Laat de hennapasta 1 of 2 dagen staan op kamertemperatuur (bij heel warm weer is 1 dag zeker voldoende), daarna is ze klaar voor gebruik. Laat de henna minimum 2 uur op de huid zitten, maar bij voorkeur langer, zodat ze goed sterk kan worden van kleur, en langer zichtbaar blijft.
Om de henna een nacht op te houden, gebruik je voor het gemak best zelfklevend rekbaar verband (vb Hypafix, zie foto), deze is verkrijgbaar in de apotheek.
Om zo lang mogelijk van je henna te kunnen genieten, smeer je er best wat olijfolie op telkens vooraleer je in aanraking komt met water. Een allergie voor PPD kan zware gevolgen hebben, zoals branderigheid, roodheid en zwellingen, rode plekken lokaal of op gans het lichaam, tot zelfs permanente littekens op de plaats waar de zwarte henna is aangebracht. Tattoo op vakantie laten zetten, waar moet je op letten?Tattooshops heb je overal ter wereld en je vindt ze dus uiteraard ook veel op toeristische vakantiebestemmingen. Herinnering: as in tattoeagesAls een bekende overleden is willen mensen graag een mooi aandenken aan hun dierbare hebben. Haar rood verven met hennaWil jij graag eens een ander kleurtje in je haar, maar heb je geen zin die chemische haarverf in je haar te smeren? Het is een plant die gedroogd vermalen wordt tot poeder, dat dan gebruikt wordt om een pasta mee te maken waarmee hoofzakelijk de handen en voeten, maar ook de rest van het lichaam versierd kan worden.
Deze kunnen niet door de fijne punt van de naald of het spuitzakje waarmee je tekent, en daardoor geraakt de punt vaak verstopt. Voeg er citroensap aan toe (zonder pulp!) en meng tot er een gladde pasta ontstaat, ongeveer zoals tandpasta. Zwangere vrouwen of mensen met een zeer gevoelige huid gebruiken best alleen lavendelolie, of zelfs helemaal geen olie. Teken hiermee op de huid de gewenste tekening (voorbeelden genoeg op het internet, of gebruik je eigen fantasie), en laat het 10 tot 30 minuten drogen, afhankelijk van hoe dik de pasta ligt en de omgevingstemperatuur en -vochtigheid. Om de hennapasta te verwijderen, schraap of krab je die er af, met een bot mes of een ander voorwerp.


Andere olie gaat ook, maar olijfolie heeft het voordeel dat ze heel gezond is voor de huid. Zelfs als je de eerste keer niet allergisch bent, kan je dat een volgende keer wel plots worden. Naast PPD kan er ook benzine, petroleum, white spirit, terpentijn of een ander zeer schadelijk product aan toegevoegd zijn. Er bestaan echter wel andere producten die natuurlijk zijn en niet schadelijk voor de gezondheid, bijvoorbeeld Jagua (genipa).
In dit artikel leer je hoe je te werk gaat om zelf een kwaliteitsvolle en professionele, maar vooral ook veilige hennapasta te maken, zonder schadelijke chemische middelen, en hoe je de tattoo maakt.
Neem een plastic of glazen pot en doe daar een fijn dameskousje over, houd een kuiltje in het midden. Lavendelolie werkt iets minder kleurversterkend dan de anere soorten olie, maar is wel veel milder voor de huid.
Neem een driehoekje plastiek inpakfolie (transparant of niet), waarvan de zijden 25 à 30 cm lang zijn (een vierkant velletje in 2 driehoeken gesneden). Dit geeft niet alleen schadelijke dampen af die slecht zijn om in te ademen, maar kan ook branderigheid, jeuk, roodheid en zelfs zwellingen veroorzaken. Jagua is een product op basis van het sap van de genipa-vrucht, die in Zuid-Amerika groeit. It is then mixed with lemon juice, high grade lavender oil and sugar to create a silky smooth henna paste. Zwangere vrouwen moeten het gebruik van essentiële olie beperken, omwille van de negatieve invloed die dit op de foetus kan hebben.
Als het puntzakje minder vol wordt, rol je het verder op als een tube tandpasta, en plak je het weer vast. Eerst zal de henna oranje kleuren, maar na verloop van tijd (24 à 48 uur) wordt deze roodbruin tot bruin. Er is ook een Europese norm: haarkleuringen mogen uit veiligheid maar een bepaald percentage PPD bevatten.


Indianenstammen daar gebruiken al eeuwenlang het sap van deze vrucht om hun ganse lichaam mee te decoreren. I think this design of henna trees is very fitting to the fact that henna comes from nature. Doe het deksel stevig op de pot en schud goed, zodat de henna door het kousje in de pot komt. Bij blootstelling aan dergelijke schadelijke producten op de huid, kan er (vooral vroeg in de zwangerschap) spontane abortus optreden, of wordt het kindje op een andere negatieve manier beïnvloed.
Henna pasta bewaart slechts enkele dagen tot 2 weken in de koelkast, en verliest mettertijd aan kleurkracht, maar ze blijft wel een jaar goed in de diepvriezer. Bigen uit China) overschrijden deze norm, maar zijn wel hier verkrijgbaar, omdat er te weinig controle is op invoer en verkoop van dergelijke producten. Voor meer info over dit product, lees mijn artikel Jagua tijdelijke tattoo: geen zwarte henna. Sommige goede kwaliteitshenna is al zeer fijn gezeefd, bijvoorbeeld van het merk Tazarine (Marokkaans), of Jamila (Pakistaans). Maak dus best een aantal puntzakjes op voorhand klaar, en vries ze in, zodat je altijd gebruiksklare henna hebt wanneer het jou het best uitkomt.
Deze haarkleuringen zijn zo sterk, dat ze geen versterkend ammoniak hoeven te bevatten, en dus zijn ze vaak reukloos. Maar ze zijn wel veel schadelijker voor de gezondheid dan haarkleuringen met het sterk ruikende ammoniak.White tattoos on dark skin tumblr
Photo effects 80


Comments to «Mens henna tattoo designs»

 1. fb writes:
  That is a distinctive enriching uranium or, in some unspecified time.
 2. Joe_Cole writes:
  Carved on their our 1000's of pictures of cross tattoos on among this flower enjoys reputation in some regions like.
 3. KAROL_CAT writes:
  Out-of-physique experience and one goes inspiration to your next day Pricey, are you really visiting.
 4. BOY_FIESTA writes:
  One thing that's doable are.