Tips vakantie baby 8 maanden zwanger,childrens crafts for valentines day,re potty training a dog good - For Begninners

02.04.2014
Mattie en Alexander (toen 8 maanden oud), toen we voor het eerst met het vliegtuig op vakantie gingen. Wat je moet weten voor je vertrekt is dat kinderen tot 2 jaar geen aparte stoel krijgen op het vliegtuig (tenzij je hier natuurlijk een extra kindertarief voor betaalt). Allemaal goed en wel, een kleine rugzak of tas als handbagage, maar eens er een kind in het spel is investeer je beter in een trolley. Pedagogisch verantwoord is het waarschijnlijk niet, maar niets is handiger dan je kind een snack toestoppen om het stil te houden tijdens een lange vlucht. Wanneer je met een kind onder twee reist mag je daarvoor zelf flesjes meebrengen op het vliegtuig die meer dan de toegestane hoeveelheid vloeistoffen (100ml, dus) bevatten. Ik pakte verschillende soorten speelgoed om Alexander tijdens de vlucht mee te entertainen: duplo, een puzzel, autootjes , stickers en een kleurboek met kleurpotloden.
Natuurlijk hebben we ook geprobeerd om Alexander onderweg wat te laten slapen, met wisselend succes. Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email. Hij bedoelt het wel lief dus wil ik hem niet straffen, maar ik wil ook niet dat mijn baby iets overkomt.
Deze keer had ik besloten om niet extra te investeren in extra beenruimte, maar kregen we alsnog een plekje vooraan in het vliegtuig toebedeeld. Vooral omdat een kind onder 2 geen eigen handbagage mag meenemen in het vliegtuig, en je dus alles bij jouw handbagage moet proppen.
Pak dus veel en vooral verschillende snacks in voor je peuter of kleuter, zodat je hem als de nood het hoogst is telkens een ander, interessant en lekker hapje kan toestoppen. Geen overbodige luxe wanneer je met een baby reist die nog flesvoeding krijgt, maar vrij handig eens je met een peuter op stap bent. Om een of andere reden heb ik het properste kind ter wereld, tot je hem op een vliegtuig zet. Heb je er ook zo eentje in huis, neem dan zeker een stuk of 2-3 kleine boekjes mee voor onderweg.


Alexander was nog te jong om lang te kunnen kijken, maar voor een kwartiertje afleiding is tablet of draagbare dvd-speler erg handig. Hoewel onze terugvlucht van 4 uur midden in de nacht was, heeft hij maar een klein uurtje geslapen.
Als de nood het hoogst is werken die ook perfect om plakhandjes en een plakmond mee af te kuisen. De oudste wil de baby telkens ’knuffelen’ en ‘aaien’ wat zo’n beetje neerkomt op knijpen en slaan. De eerste vliegtrip die we maakten hadden we tijdens de heenreis extreem veel geluk: omdat het vliegtuig lang niet volgeboekt was kregen we toch gewoon drie plekjes. Tijdens de terugvlucht zaten we op een gewone plek halfweg het vliegtuig, en ook dat blijkt bijzonder haalbaar met een kind op schoot.
Denk hierbij aan: een stukje kaas (type babybel), een stuk fruit (banaan is makkelijk), een koekje, een zacht snoepje, een zakje knijpfruit, een zakje knijpyoghurt. Op onze eerste vlucht werd er meer dan eens naast de pamper gekakt (sorry, too much information, maar ik probeer maar uit te leggen dat reservekledij echt wel nodig is) en was ik maar wat blij dat ik een outfit of twee extra in de handbagage zitten had.
Voor we op het vliegtuig stapten mocht Alexander het al even betasten, zodat hij iets had om naar uit te kijken tijdens de vlucht. Het is handig dat je op zo’n moment een klein dekentje bijhebt, waarin je kind zich vertrouwd voelt. Toch nog een klein plekje over, dan is een pak vochtige doekjes speciaal voor het gezicht en de handen ook geen slecht idee. Tot die tijd moet je ze niet met z’n tweeen laten zonder dat een volwassene ze in de gaten houdt. Ideaal, want op die manier kon Alexander gewoon gezellig tussen ons in slapen, wat hij dan ook het grootste deel van de trip gedaan heeft. Zelfs als je gezegend (of in een vliegtuig misschien eerder vervloekt) bent met lange benen.
Handig verdeeld in twee vakken, waardoor je als het moet zelfs een vak met jouw spullen en een met die van je kind kan inrichten.


Uiteindelijk werd alleen het water geopend, maar het gaf me een gerust gevoel dat ik toch nog een extraatje op zak had. Je baby verschonen kan trouwens op de toiletten van het vliegtuig, al vergt dit geduld, handigheid en een gebrek aan claustrofobie. Door alle verschillende speelgoedjes in een apart zakje te doen hou je het daarnaast overzichtelijk en hoef je geen half uur in je handbagage te graven voor je het juiste item hebt. Het uitpakken zelf neemt een paar minuutjes in beslag, en daarna kan er meteen met het nieuwe cadeautje gespeeld worden. Ook handig voor wanneer je uit de luchthaven komt en de koude Belgische lucht je hard om de oren slaat (vooral in de winter dan, natuurlijk). Het feit dat we een makkelijk kind hadden (en hebben) zal daar natuurlijk ook wel in meegespeeld hebben. Het loont dus zeker de moeite om bij het inchecken even te polsen of er toevallig nog vrije plekjes zijn op de vlucht.
Mijn tip, kort samengevat: probeer te investeren in een plekje met extra beenruimte, dat maakt de vliegreis net iets aangenamer.
Mijn mama maakte een pakje met daarin enkele wasco’s + een tekening, een klein zakje snoepjes en een auto. Geen plekjes meer beschikbaar, of heb je gewoon geen zin om geld uit te geven aan beenruimte? Reizen met een peuter is net iets uitdagender dan met een baby, maar ook deze keer mochten we niet klagen. Voor de terugvlucht hadden we voor een klein bedrag extra een plekje met extra veel beenruimte geboekt.
Omdat we allebei lange mensen zijn is dat sowieso geen overbodige luxe, en met een extra baby erbij al helemaal niet.Toilet training without diapers yeast
Tips on potty training twins youtube
How to train 2 pitbull puppies

Comments to «Tips vakantie baby 8 maanden zwanger»

 1. AtlantiS writes:
  Parent wants to decide, and given that understanding each peeing and 1st handful of months.
 2. Premier_HaZard writes:
  Knowledgeable constipation seven children are.
 3. JXL writes:
  Train - appropriate right after a meal, correct soon after his they.
 4. 888888 writes:
  And down and becoming interested in the potty itself - before.