Subscribe to RSS

Om te vieren dat de band vijftig jaar geleden doorbrak, speelt Golden Earring op 12 december in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het vijftigjarige bestaan van Golden Earring werd door Lust For Life in 2012 al gevierd met een uitgebreid coververhaal, maar dit jaar is er weer reden voor een feestje, want een halve eeuw geleden brak de Haagse rockband nationaal door met de eerste single Please Go, die in september 1965 onder de naam The Golden Earrings de Nederlandse top tien bereikte.
De in 2012 verschenen plaat Tits ’n Ass is tot nu toe het meest recente studiowerk van de band. The official Golden Earring website mentioned the Golden Earring tour dates 2015 as published on the promotor's George Visser Producties website might be subject to changes untill the management has published the tour dates on the official website. Acoustic show, ticket 36,50 euro, first acoustic show in year 2015, sold out.setlist -->Al sinds 1992 treden Barry, Cesar, George en Rinus unplugged op in de Nederlandse theaters. Net een reeks Vrienden van Amstel concerten achter de rug en het nieuwe theaterseizoen start voor Nederlands oudste rockband Golden Earring. Hay geint met het publiek, Gerritsen stort zich vol overgave op de bas- en pianopartijen en op de achtergrond roffelt Zuiderwijk op zijn drumstel of hangt de pias uit.
Na de pauze start de band met twee nummers van het laatste studio album Tits'n Ass: This Love en What Do I Know About Love.
Acoustic show, ticket 40 euro, sold out, show postponed to May 11, 2015 due to flu Barry Hay. In 1992 was Golden Earring een van de eerste bands die unplugged oftewel zonder dat er een stekker in het stopcontact gaat de theaters in ging. Het hele hitrepertoire van 45 jaar met hitsuccessen als Radar love, Just A Little Bit Of Peace In My Heart en Twilight Zone wordt afgewerkt en het blijkt dat het de Earring echt niet uitmaakt of ze nu in een groot stadion of een theater staan.
Original Golden Earring show photo's March 17 2015 Leeuwarden - Harmonie by Klaas Keizer and Wiepkje Elzinga.
Acoustic show, ticket 34 euro, show postponed to May 13, 2015 due to flu of one of the band members. De bandleden betraden donderdag het podium in Nijmegen alsof ze een ommetje aan het maken waren: relaxed, hand opsteken naar het publiek en spelen maar. Eenzelfde reactie deed zich voor bij mijn buurman op het moment dat Just like Vince Taylor werd ingezet. De overlap in beide concerten schuilt natuurlijk bij de nummers die iedereen wil horen: Twilight Zone, The Devil Made Me Do It, When The Lady Smiles en het onvermijdelijke Radar Love. Het feit dat ik beide shows in mijn eentje bezocht, maakte de ervaring mogelijk nog intenser.
Electric show, with special guest Bertus Borgers on saxophone, support act The Dirty Denims, ticket 33,50 euro\Venue 35? Different Drums is een voorstelling van Pats Producties, daar waar drummen wordt geleerd en wordt geleefd. De contacten met Cesar Zuiderwijk en initiator en drumdocent Michel Schreuder waren al snel gelegd. Deze avond heeft als doel slagwerk leerlingen, jong en oud een podium te geven en ervaring op te laten doen. Electric show, Metropool Open Air 3, with special guest Bertus Borgers on saxophone, support act ?, ticket 35 euro\Venue 38 euro, sold out. Het enthousiasme bij het publiek was er in elk geval tijdens het optreden in de voor de band met een tentzeil overdekte accommodatie, waarbij de bekende nummer van Golden Earring het als vanouds goed deden. Maar na een uur en drie kwartier was het echt voorbij en gingen veel bezoekers met ruis in hun oren huiswaarts.
Fan review Eelco Versteeg on Golden Earring Fans Facebookpage: Na een geweldige kippenvel show in Den Haag op 2 mei, op de valreep gisteren toch nog naar de uitverkochte gig in Hertme kunnen gaan.
Fan review Anouk van Graven on Golden Earring Fans Facebookpage:Ik was er ook bij, maar vond het niet zo dramatisch. Electric show, with special guest Bertus Borgers on saxophone, support act ?, ticket 32,50 euro, attendance 1400 visitors, sold out. HEESWIJK-DINTHER - In een nokvolle Kersouwe is Golden Earring zaterdagavond rond 22.00 uur op het podium gestapt. Acoustic show, ticket 40 euro, sold out, show originally planned February 10, 2015 but postponed to May 11, 2015 due to flu of one of the band members.setlist --> Setlist picture thanks to Gonnie Retel! Acoustic show, ticket 34 euro, show first planned March 19 2015 postponed to May 13 2015 due to flu of one of the band members.
De mannen van Golden Earring keren na 30 jaar terug naar het Scheveningse strand voor een groots concert op 2 september.
De mannen van Golden Earring zijn al ruim 54 jaar aan het spelen en lijken er maar geen genoeg van te krijgen.
Het Utrechtse poppodium TivoliVredenburg heeft tijdens een concert van Golden Earring haar miljoenste bezoeker over de vloer gehad. De band werd in 1961 opgericht als The Golden Earrings door de toen dertienjarige gitarist George Kooymans en de vijftienjarige bassist Rinus Gerritsen. Kaarten voor deze toepasselijk ‘Five Zero’ getitelde show gaan aanstaande zaterdag om 10.00 uur in de voorverkoop. Zoals we allemaal weten, volgden in de vijftig jaar daarna vele hits, waaronder Back Home, Radar Love, Twilight Zone en When The Lady Smiles.
De release bleek met een nummer 1-notering opnieuw een succes voor een van de grootste rockacts van Nederland.
Merkbaar nog altijd zeer gewild, gezien het feit dat elk concert maanden van tevoren is uitverkocht. In een uitverkochte zaal zien de bezoekers een energieke en enthousiaste band spelen, geen spoortje van vermoeidheid is er te zien. Hierna volgen nummers als Weekend Love, Lost And Found, Vanilla Queen, The Devil Made Me Do It, When The Lady Smiles en Twilight Zone. Fan review Fred van Bruchem on Facebook: Enerverend optreden van de Golden Earring gezien gisteren in het Spant te Bussum.


Het concert wordt een feestje en ontaardt door het meebrullende publiek zelfs in een sfeervol meezingfestijn.
Hay was dus in een goed humeur en misschien had dit te maken met het feit dat de Golden Earring afgelopen week een belangrijke rechtszaak won tegen de eigen uitgever Willem van Kooten.
De dwarsfluit in de handen van Barry Hay maakte duidelijk wat het openingsnummer zou worden: Back Home. Leerlingen van de drumschool zullen samen met drumlegende Cesar Zuiderwijk het Parkgebouw doen laten trillen op haar grondvesten. Als drummer van de Golden Earring is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse popgeschiedenis.
Schreuder heeft namelijk zelf les gehad van Zuiderwijk en is daarna les gaan geven bij Music Station, de drumschool van Zuiderwijk, in Den Haag.
Zo kwamen favorieten als When The Lady Smiles, Twilight Zone, Another 45 Miles en Radar Love - de laatste zelfs een tweede keer voor de korte pauze als inleiding op een toegift van nog eens drie nummers - langs. Spijt gekregen dat ik 2 x 40 euro heb betaald voor een bizar slecht optreden van onze Earring-mannen. Als je al heel vaak bent geweest heb je inderdaad wel eens mindere optredens erbij zeker als je veel vergelijkingsmateriaal hebt. De Haagse rockers openen het nieuwe concertseizoen van het natuurtheater in Heeswijk-Dinther. This show is one of two private shows, this show is for ticket holders who won their tickets at the Nationale Postcode Loterij actie. Dit jubileum wordt uiteraard groots gevierd in de Ziggo Dome in Amsterdam met een spetterende liveshow! De 50-jarige leeftijd van de band wilt erger niet zeggen dat ze minder passie en energie hebben. Later in dat jaar kreeg Golden Earring in Amsterdam een gouden plaat uitgereikt door niemand minder dan ex-Stone Bill Wyman. Barry Hay performed with Waylon and Bart van der Weide the song Blauw in an ode to Thé Lau (The Scene), Golden Earring performed with Sharon den Adel (Within Temptation). In het jaar dat de band het vijftigjarig jubileum viert met een groots concert in de Ziggodome in december, is dit een mooie opmaat voor wat er komen gaat. Nummers als Mad Love's Coming, Just Like Vince Taylor, Jangalene (met een lange drumsolo van Zuiderwijk) en Radar Love worden lekker lang uitgesponnen.
De gitaarpartijen van Kooymans zijn fenomenaal en het is fantastisch om te zien hoe iemand vol overgave zo op een gitaar kan spelen. Met George Kooymans op akoestische gitaar, Rinus Gerritsen op dito basgitaar, Cesar Zuiderwijk als vanouds op drums en rauw zingende Barry Hay bewijzen ze dat rock-'n-roll uit het hart komt en niet uit de volumeknop. Daarna waren er jaren van ongekende populariteit, inclusief Radar Love waarmee de band goed scoorde in de VS. Een zaak die overigens forse gevolgen kan hebben voor verhoudingen tussen artiesten en hun uitgevers in Nederland.
Het speelplezier van de band als het enthousiasme van publiek in De Vereeniging zorgde bij mij regelmatig voor kippenvelgevoel. In totaal kwamen zes nummers van het laatste album voorbij (vier in Tilburg, twee in Nijmegen).
First electric show in 2015 and the first electric show in 5 months as the last one was on November 08, 2014 in Wateringen! Sinds 2006 is Schreuder gestart met een eigen lespraktijk in Rijssen, wat een onderdeel is van Pats producties. Zaterdagavond is het Openluchttheater alweer gastheer van een muzikale topattractie als Ilse DeLange met The Common Linnets bezit neemt van het podium. Ik heb ze ruim 100 keer live gezien maar dit was volgens mij de slechtste show die ik heb meegemaakt.
De Kersouwe krijgt deze zomer meer bekende artiesten binnen, zoals Raymond van het Groenewoud (30 mei), Caro Emerald (19 juni) en Common Linnets (28 juni). Op 12 december 2015 mag het dus uitgebreid gevierd worden dat Golden Earring inmiddels al 50 jaar bestaat. In de lange tijd die ze hebben gehad, zijn er een aantal dingen onveranderd gebleven; de spectaculaire liveshows en de rauwe energie die de mannen op het podium ontketenen. Tijdens de concerten van Golden Earring komt zo′n ruim 45 jaar rockhistorie voorbij en hitsuccessen als Radar Love, Just A Little Bit Of Peace In My Heart en Twilight Zone worden woord voor woord meegebruld. Geen uitgebluste band die op de automatische piloot speelt, maar vol overgave een show in gaan om het publiek mee te krijgen.
Ondertussen laat Zuiderwijk zien dat hij zijn drums niet ontziet, zelfs tijdens een akoestisch concert slaat hij zijn stokken stuk.
Niets wordt ingeleverd aan dynamiek of subtiliteit en ook al is Golden Earring bezig sinds 1961, de energie spat van het podium. De Earring is daarom misschien toch wel gewoon een geoliede machine die na 50 jaar nog steeds kwaliteit brengt.
Net toen de Earring er begin jaren 80 - door afnemend succes - over dacht de spreekwoordelijke pijp aan Maarten te geven, was daar plots Twilight Zone.
Comparing to the Wateringen setlist the song Doperunner was still on the setlist (Probably performed live for the first time at the end of the 2014 season). De leerlingen van Pats Producties krijgen de gehele avond het podium en dan ook nog eens samen met de 'godfather' van de Nederlandse drumwereld. Samen met de band 100% en Cesar Zuiderwijk zullen de optredens van alle leerlingen zeker een ware happening worden. Het theaterconcert dat de Golden Earring op zaterdag 2 mei in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag geeft, is al uitverkocht. Met een historie van liefst bijna 54 jaar mag Golden Earring zich de oudste rockband van ons land noemen.


Thank you Lord for this wonderful evening." Voor het overige bleef een dialoog met het publiek in het Openluchttheater achterwege. Dat duurde wel wat lang in Hoogeveen, het publiek bleef liever zitten, maar uiteindelijk stond dan toch (bijna) de hele zaal te dansen op de muziek.
Een nieuwe hit in de VS plus een enorme populariteitstoename in eigen land, snel gevolgd door When the Lady Smiles.
Dat kan (zeker voor en na een concert) een gevoel van eenzaamheid geven, maar zorgt er tevens voor dat liedjes nog sterker binnenkomen. During this show the encore Jangalene was added (which replaced She Flies On Strange Wings) and this song wasn't performed electric live for a very very long time (Although it has been on the acoustic setlist).
Hier doe je het tenslotte voor: maak maar mee, beleef maar mee, maak je plan, daar leer je van. Ook voor het optreden in dezelfde reeks op maandag 11 mei in het Stadstheater in Zoetermeer is geen kaart meer te krijgen.
Maar ook Rinus Gerritsen, Barry Hay, George Kooymans, Cesar Zuiderwijk en Bertus Borgers maken in hun loopbaan nog podia mee, waarop ze zich debutant voelen.
De roemruchte band laat liever de muziek spreken en dat lukt ook op relatief hoge leeftijd nog meer dan voldoende om verzekerd te zijn van snel uitverkochte optredens. Ook van veel andere bands die ik vaker heb gezien ben ik weleens teleurgesteld thuisgekomen (bv ZZ Top, Metallica) maar ja, het blijft mensenwerk! De nummer 1 single uit 1970 Back Home was het openingsnummer, gevolgd door jaren zestig klassiekers Sound Of The Screaming Day, In My House en Another 45 miles. Nu loop ik een beetje achter want door omstandigheden ben ik al twee jaar niet meer naar een concert geweest. De zanger van The Golden Earring was - net zoals bij de Theatershow in Nijmegen een avond eerder - in bijzonder goed humeur. Zo raakte de eerste tonen van Sound of the Screaming Day alle gevoelige snaren bij een mijnheer voor mij. De Haagse band die 50 jaar geleden zijn eerste Top 40-notering had, maakt vrijdag 19 juni zijn opwachting in Scheveningen tijdens de Volvo Ocean race.
Het overkwam de vijf rockers bijvoorbeeld vrijdagavond in het Openluchttheater in Hertme tijdens de eerste aflevering van Metropool Open Air van 2015.
Mooie kasteellocatie, goed voor theatervoorstellingen maar zeker niet als popconcertlocatie.
De bezoekers van het Earringconcert stonden zaterdagavond tot bijna in de waterpartij die het Kersouwe-podium van de tribune scheidt. Goede zangpartijen van George Kooymans tonen maar weer aan dat het goed is dat er een deel van het repertoire door hem gezongen wordt. Grappig gebeuren zo'n Schouwburg optreden want ondanks de aanstekelijke muziek blijft iedereen rustig zitten kijken.
Sleepwalking wasn't finished anymore and the show went on with the next song Just A Little Bit Of Peace In My Heart! Misschien horen jullie nu wel dat wij eigenlijk helemaal niet zo goed zijn," aldus Barry Hay met een knipoog, afgelopen vrijdag in een uitverkocht 013.
Ik bezocht beide shows juist omdat ik vooraf wist dat er de nodige afwisseling in de setlists zou zitten. Zijn handen richtte hij eerst naar de hemel om ze vervolgens op zijn hoofd te leggen, het lichaam dat eerst naar voren schoot, verstijfde even later.
Het aantal hits en andere favoriete nummers is dusdanig groot dat er voldoende te kiezen valt. Slecht zicht, bankjes die vastzitten waardoor je niet kunt lopen en de FOH engineer die heeft vergeten om een line-array PA systeem mee te nemen. Maar zie daar: de MTV Unplugged hausse bracht de band op het idee om The Naked Truth te maken. Ik kon zijn gezicht niet zien, maar toch was mij duidelijk de man met een grote grijns op zijn smoel zat te genieten. Ik zag een iets langere versie van Twilight Zone (erg goed) de ouwe vertrouwde humor van Barry, veel hits en gelukkig voor mij mijn all time favorite: Vanilla Queen. Bijzonder aan dit optreden was dat tijdens Sleepwalkin' de gitaar van George nauwelijks te horen was. Je behoort overal "in de zaal" de muziek in een goede mix te kunnen horen maar kennelijk is alleen FOH gebied voldoende. Gelukkig had niemand oog voor mij bij nummers als Another 45 miles en Just a Little Bit of Piece in my Heart. Of zoals de Earring afgelopen vrijdag in hun laatste nummer zong: Holy, Holy Life sometimes is Lonely.
Sleepwalkin' werd daarna niet meer ingezet maar de set werd vervolgd met Just A Little Bit Of Peace In My Heart. Ook voor dat concert - waarmee ze in december dit jubileumjaar afsluiten - zijn inmiddels geen tickets meer verkrijgbaar. Ja, dat is de kracht van muziek en daarom is er voor mij niets mooier is dan het bezoeken van concerten. En wat erg vervelend is dat ze nagenoeg, met enkele wisselingen in de set daargelaten, 3 jaar lang dezelfde set nummers spelen. Leuk voor iemand die 1 keer in de 2 jaar naar een concert gaat en alleen de hits wil horen maar voor een die-hard fan verveelt het aardig. Ik ben geen voorstander van zitten: niet bij voetbalwedstrijden, zeker niet bij rockconcerten.Tenis nike 6 0 km
Symptoms ringing in ears sore throat last
Tinnitus retraining therapy virginia satire
I hear a noise in my ear
Comments to «Golden earring ziggo dome online»

 1. slide_show writes:
  Overview of the situations that frequently contribute inability to attain orgasm did not wear.
 2. SMR writes:
  Shield your ears and calm down clicks of varying speeds are employed.
 3. SENYOR writes:
  Circumstances can trigger like a soft banging and would sound that I never know.
 4. 7700 writes:
  The Department of Experimental Psychology for.