Plywood office desk 48,plans for library table plans,rabbit house design in kenya dem - How to DIY

This Plywood Furniture Design Contemporary Office be included on Office Interior category, with original resolution 800 x 1065 pixel. Beach House Mornington is located in Melbourne, Australia and was designed by Clare cousins Architects to be an expanded retreat from the main house located on the same property.
The new addition features a deck on one end with an overhead roof detail that incorporates slatting for shade while still allowing views through it to the sky above. The deck is high enough to peek over top of the landscape vegetation for commanding seaside views. The inside of the new addition features finished plywood as the wall cladding and a white painted fireplace that picks up on the white painted faA§ade of the original beach house. The counter of the built-in's just happen to be the same height as the bedroom 4 steps up and the architect ingeniously continued the counter plane past the stairs where it morphs into the floor itself.


Continuing the theme of built-ins, the void behind the fireplace is fitted with a series of open shelves. From the inside the firbreglass stairwell is flooded with natural light through the translucent panels on both the walls and the ceiling.
Sunlight also floods the fibreglass clad passageway to the original beach cottage, and whereas the 1970s building is covered in white painted brick, the plywood and pine stud construction of the new addition is brought right up to the front dor for a joining of forces. At only 48m2 the beach house is small and with its timber decking, raw pine studs and vertical siding juxtaposed against the fibreglass connector, it is not just the contrast between the old and the new that is featured, but also the natural against man made and the bold against the basic. A small 1970s beach house was already on the site, and rather then tearing it down, the homeowners preferred to have it expanded upon, thereby creating a link to the past history of the property. Simple round hand pulls have been drilled into the plywood doors and drawers for hand pulls.


The deep seats and colour-blocked modules create a cozy and welcoming spot to relax and possibly fall asleep in. This entry volume also connects the new addition with the original beach cottage, acting as a translucent passageway. Guests stopping by for a visit will have no trouble finding the entry and when the homeowners are outside for an evening stroll, the glowing light adds an ambience of tranquility to the landscape.
By raising the new addition up on stilts, the expansion has minimal impact on the site while providing much needed extra space.




Drying wood for woodworking bench
Ana white sawhorse outdoor table
Built in cabinets kitchen
American woodworker 160 cm




Comments