Hpv virus u grlu obloge,alternative medication for depression do,homeopathic medicine store in noida office - .

admin 16.01.2014

Kondilomi, papilomi, warts, polne bradavice, sve su ovo imena za veoma neprijatnu virusnu i polno prenosivu bolest koju izazivaju humani papiloma virusi kojih ima preko 50. HPV se prenosi seksualnim putem cak i blagim dodirom dve sluzokoze, ali se moze preneti i sa majke na dete koje dobije laringealne papilome odnosno kondilome u grlu. Kondilomi se mogu prosiriti po telu raznosenjem virusa sa svojih bradavica na neinficirana mesta. Kondilomi i bradavice su izazvani virusom poznatim kao humani papiloma virus, ili skraceno HPV.Za sada je otkriveno preko 150 tipova HPV virusa koji cirkulisu u humanoj populaciji.
Razlicite vrste bradavica i kondiloma su uzrokovani razlicitim tipovima HPV virusa.Na primer, 1. Kondilomi u novije vreme predstavljaju najcescu polnu bolest koja je veoma neprijatna jer se dugo leci, vrlo je uporna i ponekad moze da prouzrokuje rak. U teoriji su opisani i kodilomi na usnama i u usnoj duplji kao posledica oralnog seksa sa zarazenom osobom ali je ova pojava u praksi dosta retka.
Bradavice ako su velike imaju oblik i povrsinu koja podseca na karfiol, a ako su male mogu se otkriti testom sa sircetnom kiselinom posle koga kondilomi pobele i jasno se razlikuju od ostalih promena u regiji.
Smatra se da osoba koja je jednom zarazena kondilomima nikada ne moze potpuno da se oslobodi tog virusa vec se samo posle lecenja gube njegove spoljne manifestacije. A to se tiA?e trudnoA‡e, tu su u pravu, ali postoji niy bolesti koje su prenosive upravo ovim putem.


Pored hepatitisa B i oralnog oblika gonoreje, tu su i: Humani papiloma virus MoA?ete da dobiti u ustima ili grlu. Virus ceo svoj zivotni ciklus opstaje na povrsini sluzokoze pa se ne moze dijagnostikovati analizom krvi. Kod osoba koje imaju oslabljen imuni sistem kondilomi mogu biti toliko veliki da blokiraju uretru, vaginu ili rektum u zavisnosti gde se nalaze. Ako se bradavice nalaze na povrsini polnih organa i ako nisu vece od zrna graska moguce ih je leciti tzv. Preobrazaj kondiloma u rak grlica materice najcesci je kod zena kojima ova bolest i zadaje najvise problema zbog teske pristupacnosti bradavica za lecenje, inficiranosti kanala kroz koji prolazi beba i cinjenice da su kondilomi bezbolni pa dugo ostaju neprimeceni u dubini vagine. Kod zena dijagnoza se potvrduje kolposkopijom a lokalno lecenje se sprovodi dok ne nestanu sve vidljive promene.
Virusi HPV-16, 18, 31, i 45 stvaraju ravne i skoro nevidljive bradavice koje mogu postati maligne dok HPV-6 i 11 predstavljaju najcesce uzrocnike kondiloma, lako su uocljivi ali ne izazivaju karcinom. Kod muskaraca se kondilomi javljaju u predelu anusa i penisa kao male izrasline u obliku bradavica nevidljivih golim okom i ne izazivaju nikakve simptome. Ova metoda je bezbolna i ponavlja se na svaka 3 - 4 dana sve dok bradavice potpuno ne isceznu. Herpes Genitalni herpes moA?e postati oralni ukoliko oralno yadovoljavate momka koji je oboleo od ove bolesti.


Da bi kondilom prerastao u rak potrebno je prisustvo i drugih stetnih faktora kao sto su zarazenost herpes simpleks virusom, los imunoloski status i pusenje. Vreme inkubacije od trenutka infciranja do pojave bradavice moze trajati od mesec do godinu dana.
Nekada je dovoljno da se 2 - 3 puta ode na terapiju tecnim azotom i sve promene nestanu, a nekada lecenje moze da traje i do godinu dana. Zato se tokom lecenja savetuje apstinencija od svakog polnog kontakta ili sigurna zastita pomocu kondoma. Nesto uporniji oblik spoljasnjih kondiloma leci se pomocu 0.5 procentnog rastvora podophilotoxina (podomin), tecnosti koja se stavlja na bradavicu. Insistira se na zdravom zivotu, vitaminskim koktelima kako bi se ojacao imunitet jer je on jedino pravo oruzja u borbi sa virusima.Std testing baton rouge louisiana
Medicinenet impetigo


Comments to «Energy saving in air conditioning system ppt»

  1. streetracer writes:
    With problematic recurrent herpes not responding to aciclovir you've got bothered with the.
  2. Lalochka writes:
    Medical skilled should be consulted best recommended each.