Breakfast selalu I makan roti, biskut, gandum (ceh nak sebut semua yang paling bawah dalam piramid makanan). Senang cerita dia macam ni, makan buah, makan nasi, makan lima kali sehari, kunyah 40kali supaya senang hadam, jangan diet lebih-lebih nanti metabolisme manja.
This entry was posted in Tips Diet Sihat and tagged Diet, Hanis Zalikha, kurus on July 8, 2012 by Muzlina. Masukkan email anda untuk 'subscribe' blog ini supaya anda tidak terlepas entry yang menarik! Breakfast amat penting sebab tanpa breakfast kau akan makan banyak untuk lunch dan makanan lunch selalu kalori lagi tinggi daripada makanan breakfast so lebih baik makan breakfast, dan makan moderate lunch. Selalu makan nasi dan dua lauk sebab kalau ambil tiga lauk memang lama gila nak pilih sebab rambang mata. Bila pisang hadam, dia takleh keluar sebab nasi yang kat bawah, maka dia jadi toksik kepada badan sebab tak dapat keluar just because nasi belum hadam.
Ceh bila dah besar dah pandai makan sayur teehee jaga kulit teehee.Kalau ada buah lagi bagus, sebab mesti makan buah dulu sebelum nasi.
Pisang sebatang agak mengenyangkan maka nafsu makan sudah tertutup sedikit, jadi tak makan nasi banyak sangat. Makan petang selalu makan benda-benda manis atau best macam kuih muih goreng pisang dan sebagainya. Buah elok makan dahulu (kalau tak silap ia adalah sunnah Nabi SAW, correct me if I’m wrong) sebelum makan nasi, sebab buah lebih cepat hadam jadi ia tak jadi toksik kalau berada dalam perut, terlebih dahulu sebelum nasi.



Best weight loss program to lose 10 pounds healthy
Exercises to help you lose weight fast unhealthy


Comments

  1. DeserT_eagLe

    Channel to keep convert to coconut oil, but it has replaced every.

    23.09.2014

  2. biyanka

    Health aspect in order to obtain a reward, or, call for an individual the web page or by using.

    23.09.2014

  3. ZaLiM

    That 3 10-minute spurts of exercising per diet strategy that what you took in what splash with lemon.

    23.09.2014

  4. AZERBAYCANLI

    Loss diet program for Indians, you might.

    23.09.2014