Hoe laat is dokter tinus,sudden hearing loss after virus,2mm stud earrings uk - Step 2

Ze moest zorgen dat hij haar opmerkte, te veel vrouwen in het huis, evenzoveel kapers op de kust.
Nu hij voortaan de Sjabbesavond bij zijn kinderen doorbracht viel Bram dat toch een beetje tegen. Ada was een beetje verdrietig dat het eerste etentje met Bram nu niet echt geslaagd kon noemen.
Ze maakten een flinke wandeling over het strand en klommen een stuk verderop omhoog naar het dorp. Die verdween toen hij Ada zag, bepakt en bezakt met tassen van de drogisterij en de plaatselijke modewinkels. Adaa€™s altijd optimistische aard was er de oorzaak van dat ze de sfeer tijdens het bezoek van de kinderen van Bram verkeerd inschatte.
Na het eten keken ze naar het nieuws en naar een quiz waarin een kandidaat moest kiezen uit drie mogelijkheden. Vroeger waren armi??e mensen in het ziekenfonds en hadden rijke mensen een ziektekostenverzekering. Op de Westermarkt lopen we tegen een stalletje aan waar een prachtig jack met donsvoering wordt verkocht.
Op de veelgelezen (en geprezen) site van Crescas staat een column van Harry van de Bergh waarin hij zijn mening geeft over Gaza en pleit voor (alweer een) onderzoek naar antisemitisme in Nederland.
Een week geleden beweerde ambtenaar Haifi dat ISIS niets met de Islam te maken heeft en het gevolg is van een zionistisch complot.
Zat van al het slechte nieuws wanhoopte ik op Twitter dat ik wel weer eens over een leuk onderwerp zou willen schrijven. Goede vrienden van me lezen de Telegraaf nooit, vinden Geenstijl vulgair en noemen Twitter een onzinmedium.
Het is wat kouder vandaag, buiten is het al een klein beetje herfst.A  Echt een dag om weer eens wat te schrijven. Op The Post Online toont Timon Dias feilloos de hypocrisie van de pro-Gaza demonstranten aan.
Weer een kwartaal afgerond, de schrijfsels van de laatste drie maanden kunt u hiernaast lezen. De zomermaanden ligt u misschien aan het strand in een ver buitenland of u zit gewoon in uwA  tuin of u gaat een stukje fietsen op die mooie nieuwe elektrische fiets die u toch minder gebruikt dan u van te voren had gedacht. Toch is de Anne van het echtpaar de Winter het toppunt van fijnbesnaardheid vergeleken met wat de Evangelische Omroep van plan is. Nee, echt waar, ze denken bij de EO serieus over een musical in de stijl van hun The Passion maar dan met Anne Frank in de hoofdrol.
Bij The Passion kon je nog lachen om de wansmaak van de EO met hun gezeul van Jezus door de straten van Groningen.
Update 2: Er is in Joodse kringen (behalve van de Joodse Omroep, maar die vecht voor haar bestaan en doet alles voor sympathie van Hilversumse boboa€™s)A  geen steun voor het plan van de EO. Een berichtje op de radio meldde vandaag dat de oplage van alle Nederlandse kranten dramatisch daalt. Vandaag ontdekte ik de Hoi Oplage app die aangeeft hoeveel kranten er iedere dag worden gemaakt. Zo las ik gisteren de column van Rob Hoogland waarin hij op onnavolgbare wijze de draak stak met de soap rond de ombudsman.
Maar in ieder geval kan onze regering Nederlandse medestanders van deze moslimnazia€™s het wel moeilijker maken. Het was niet de schuld van de vrij loslopende apen dat we daar geen echt leuke dag hadden.A  Dat kwam door de invalide verstandelijk gehandicapte medemens.
Zaterdag was het precies 70 jaar geleden dat een trein met 1296 kinderen van concentratiekamp Vught via Westerbork naar Sobibor vertrok. In 2009 schreef ik over mijn afkeer van dat gruwelijke Monument van Joodse Erkentelijkheid dat de Amsterdamse Weesperstraat ontsiert. Ombudsman is een prestigieuze functie want hij is een toevluchtsoord voor de burger die geringeloord wordt door de overheid. Voor zover ik kan nagaan besteedde de pers betrekkelijk weinig aandacht aan reis van de paus naar IsraA«l en JordaniA«.A  De gebruikelijke plaatjes natuurlijk en de gebruikelijke protesten. Al die mensen hebben maar een ding gemeen; ze voelen zich verdomd ongemakkelijk met een steeds openlijker beleden antisemitisme. In de ThePostonline staat een vlijmscherp stuk van Arthur van Amerongen over de Brusselse moslimwereld. Het is helaas overbekend welke groep het meest vertegenwoordigd is in de misdaadstatistieken.
Brusselse politici bezingen hartstochtelijk de zegeningen van de EU maar maken het erg makkelijk om de EU te haten. Dat bureau liet ons vandaag weten dat de economie in het eerste kwartaal van dit jaar met maar liefst 1,4% kromp. Hij werd premier maar er kwam de een na de andere beschuldiging van corruptie en binnen drie jaar werd hij al opgevolgd door Benjamin Netanyahu. Die gelovige mensen op de Veluwe en in Zeeland weten precies wat de bedoeling van de Heere is. Sterlinga€™s mooie jonge vriendin heet Vivian Stiviano, In 2010 luisterde ze nog naar de naam Vanessa Maria Perez. Samengevat: een veel te rijke hufter doet het met een geldbelust vrouwtje en maakt nare racistische opmerkingen. Van Annea€™s dagboek is een mooi toneelstuk gemaakt, een film, nog een film, een ballet, een musical (je moet maar durven). Leon de Winter en Jessica Durlacher hebben gemeend om nog maar eens een toneelstuk over Anne Frank te moeten schrijven. Bij mijn laatste bezoekje aan de apotheek kreeg ik een papiertje in de hand gedrukt waarop we moesten aangeven of we het wel of niet goed vinden dat de apotheek onze medische gegevens doorgeeft aan een nationale databank. Vandaag las ik hoe de Nederlandse zorgautoriteit met de haar toevertrouwde gegevens omgaat. Op Facebook klikte ik ooit aan dat ik geen mail wil ontvangen en met niemand vriend wil zijn.
Vroeger waren arme mensen in het ziekenfonds en hadden rijke mensen een ziektekostenverzekering.
Ze was naar de kapper geweest, had die dag voor de tweede keer gedoucht, haar nagels gelakt en haar mooiste jurk aangetrokken.
Dat nou juist de man waar ze best een avontuurtje mee wilde beleven haar entree bedierf deed haar een beetje pijn. Hij had zijn auto volgetankt en laten wassen, had op zijn kamer het eten dat ze hem dagelijks brachten opgegeten, wat TV gekeken en was naar bed gegaan. Ondanks haar eerste teleurstelling bedankte ze Bram met haar charmantste glimlach toen hij zwierig de deur voor haar opende. Ze merkte wel dat haar vriend nu niet bepaald een geroutineerde chauffeur was maar ze paste wel op om daar een opmerking over te maken. In de hoofdstaat was een Febo en Bram had heimelijk zin in een kroket maar wist van te voren dat dat niet naar Adaa€™s zin zou zijn. Omdat men in de familie wist dat Bram vergat om zijn mobieltje op te laden, belden ze op zijn huistelefoon. In zijn kamer legde hij zijn jas en shawl op een stoel, schopte zijn schoenen uit en liet zich mismoedig in zijn leunstoel zakken.
Ze wist niet eens de naam van de zaak, in gedachten noemde ze het altijd De Belachelijk Dure Banketbakker waar ze nooit iets zou kopen.
Ze zette de kopjes neer, sneed grote stukken taart af en arrangeerde een en ander op tafel.
Niet echt natuurlijk want het klassenonderscheid is gelukkig verdwenen en net zo ouderwets als de aparte afdeling voor mannen en vrouwen in het ziekenhuis.
Hij maakt zich er zorgen over dat de Nederlandse Moslimgemeenschap goed georganiseerd blijkt te zijn. Ik kreeg prompt antwoord van een volger: a€?Schrijf eens iets over Amsterdam in de jaren Zestig. Toch hebben we het juist aan deze media te danken dat we nu weten dat er op het ministerie van Veiligheid en Justitie, afdeling Internetveiligheid(!), een projectleider werkt(e) die in volle ernst op Twitter beweert dat ISIS een complot van de a€?zionistena€? is. Die man kan ook niet zelf ieder ambtenaartje screenen maar dat neemt niet weg dat men er op het ministerie er een eigenaardig personeelsbeleid op na houdt.
Vroeger werden gevaarlijke gekken opgesloten, nu zijn ze verantwoordelijk voor de veiligheid op internet.
Dat komt omdat ik treurig ben dat ook in ons zo tolerante (haha) land de oorlog tussen IsraA«l en Hamas aanleiding geeft tot ongebreideld antisemitisme.
Hij wenst niet meer geA?nformeerd te worden over wat er gebeurt in IsraA«l en hij wil niet eens weten hoe onredelijk de reacties op die gebeurtenissen zijn.
Er is ook geen steun te verwachten van het Amsterdamse gemeentebestuur, van de omroep-autoriteit, van niemand.
En ik heb ook geen zin om een zurig schrijfsel te bedenken over (pakweg) het moslimfascisme, de soldaten die al weer naar Afghanistan moeten, de draaikonterij van meneer Timmermans die een baan in Brussel ambieert, de graaiers en hun afkoopsommen en weet ik veel wat nog meer voor misstanden.
Ik rijd dus in Oudewater of zoiets, in ieder geval in zoa€™n typisch Hollands toeristenstadje waarmee je buitenlanders wilt laten zien hoe schattig ons landje is.
Waarom verbiedt de overheid dan de Jihadsymbolen niet?A  Kort geleden liepen kansrijke Nederlandse jongeren met die verdomde zwarte jihadvlag bij de Dokwerker. Wanneer iemand zich benadeeld voelt door ambtenarij gaat hij naar de ombudsman die een en ander uitzoekt en een oordeel velt. Ook deze functionaris zou zeker net zo machteloos en krachteloos zijn als zijn voorgangers, erg belangrijk is het dus niet. En verder vooral fotoa€™s van een a€?spontanea€? stop van zijne Heiligheid bij de muur in Bethlehem.
Praten helpt soms wel en daarom is het goed dat de paus, Mahmoud Abbas en Shimon Peres binnenkort eens samen gaan babbelen. Religieuze Joden, Joden die niks met godsdienst te maken willen hebben, niet godsdienstige Joden die toch graag een paar tradities aanhouden, Joden die geen Joden willen zijn, IsraA«lia€™s onder alle categorieA«n, Joden die christelijk zijn geworden, Christenen die Joods geworden zijn, Joden die vurig zionist zijn, Joden die antizionist zijn en a€“ vooruit maar - Joden die lid zijn van Een Ander Joods Geluid. Ondanks dat het ip-nummer van deze antisemieten zo te achterhalen is, tonen de heren onbevreesd hun foto.
Niet sinds gisteren, dat gebeurt al sinds 1972, het jaar waarin de IsraA«lische atleten in MA?nchen werden vermoord. Ik vrees dat het niet zo lang duurt of de Belgische situatie is een op een vergelijkbaar met de onze. Gisteren stelde Marjolijn Smit, chef van de Amsterdamse recherche, dat de overheid machteloos staat tegenover jonge gewelddadige criminelen.A  a€?Misdaad loont,a€™ zegt ze, want de huidige straffen zijn te licht.
Toch maar het dubbele paspoort afnemen dan en de jongens terug sturen naar het land waar de meesten sowieso begraven willen worden? Saoedi-ArabiA« begrijpt niet dat in een normaal land een politicus kan en mag zeggen wat hij wil. Die hufters uit dat moslimfascistische pokkenland durven werkelijk Nederland hun wil op te leggen?
Logisch, denk je dan, met alles wat de regering ons oplegt.A  Loonsverhoging kan er niet af, zorgkosten flink omhoog, huurverhoging, meer belasting, eigen risico, de rente op spaargeld is zo goed als afgeschaft, ta ta ta en ga maar door. Aan een kant jammer want ik geloof nog steeds dat onder zijn bewind de vredeskansen een stuk groter waren geweest dan onder dat van de nog veel rechtsere Netanyahu.
Ajax werd vier keer achter elkaar kampioen van Nederland maar alleen verstokte voetbalmaniakken weten nog welke club vorig jaar tweede werd.
Iedere 4 mei is er wel iets om je boosvrolijk over te maken.A  Voor zover ik weet wordt er dit jaar op de Dam geen gedicht voor een gesneuvelde SS-er opgezegd en is er geen ophef over het paraderen langs Duitse oorlogsgraven. En op de dag des Heren herdenken de Christenen die zichzelf Gristenen noemen niet omdat dat hun Heere onwelgevallig is. Groot nieuws, alle kranten besteden er paginaa€™s aan en gisteren was het het belangrijkste item bij het NOS-journaal en RTL-Nieuws. Het bewees dat niet iedereen laf was maar dat er moedige mensen als Miep Gies waren die althans probeerden om Joden te redden.
Er wordt al stevig reclame voor het nieuwe stuk gemaakt en er is zelfs een speciaal theater voor gebouwd. Senior medewerker Arthur Gotlieb schreef in 600 paginaa€™s wat er allemaal niet deugt bij die club. Via mijn telefoon wordt iedere beweging geregistreerd, iedere pinpasbetaling gelinkt, mijn surfgedrag nauwkeuring bijgehouden.
Omdat we altijd zijn te porren voor weekje naar a€?ergensa€? was die beslissing snel genomen. Bovendien, Madeira is maar vier uur vliegen en toch anders dan al die andere platgetreden vakantieoorden. De SP wil dat de stedenband tussen Amsterdam en Tel Aviv wordt opgeheven en Geenstijl-tegenhanger, de Vara-website Joop.
Ze begreep heel goed dat Bram door haar praten misschien zijn concentratie zou verliezen en die had hij nu heel hard nodig.
Kennelijk had de Noordwijkse middenstand goed aan har verdiend a€?Is het raar dat ik me helemaal niet vreemd of ongemakkelijk voel met jou zo samen in dezelfde kamer?a€™ vroeg ze. Al dat eten, al die soorten brood, schalen dure gerookte zalm, worst, kaas als in een kaasboetiek, vleeswaren van de keurslager, tropisch fruit, salades, taartjes klein en groot. Behalve een vriendelijk goedemorgen van de portier besteedde niemand aandacht aan het stel. Het personeel en de staf hadden niets gemerkt van hun uitstapje en interesseerden zich er niet voor. Dat Brama€™s kinderen haar haar alleen maar wilden vertellen dat ze hun oude vader met rust moest laten kwam geen moment in haar op.
Niet zeuren ziek is ziek, allemaal gezellig door elkaar en iedereen verplicht aan de basisverzekering. Door zegeningen van privatisering en marktwerking is de zorg ieder jaar duurder en ieder jaar minder geworden.
Vandaag kreeg ik een hoogstpersoonlijke brief van Olivier Gerrits, directeur A? raison van een geheim maar enorm salaris van Achmea. S-5 betekende knettergek en zoa€™n afkeuring werd verleend aan jongens die geestelijk minder stabiel werden geacht. Op haar Linkedin-pagina valt te lezen dat ze in Utrecht culturele antropologie heeft gestudeerd. Ja, qua weer misschien, maar geloof me, het is een godsgruwelijk ellendige zomer in een godsgruwelijk ellendig jaar.
De onevenredige krachtsverhouding tussen Hamas en IsraA«l verschaft antisemieten de uitlaatklep waarop werd gewacht. Omringd door honderden miljoenen vijandige moslims.A  IsraA«ls critici beweren dat de oorlog met Hamas niet evenwichtig is. Zelf heb ik ook mijn abonnement op de papieren Volkskrant en Het Parool veranderd in een iPad abonnement. Ik ben in ieder geval erg blij dat ik alles wat zij produceren zo maar kan lezen, wanneer en waar ik maar wil, voor hooguit een Euro per dag. De bewoners van het plein (gemiddelde prijs appartement a‚¬ 700.000) zijn veel te sjiek om hun afval even in huis te houden. In dezelfde week zwaaide er ook een a€?strijdera€? met die vlag op de middenstip van het stadion van FC Den Haag. Echt, eerlijk waar, ik ben een net mens met normale normen en waarden en de laatste die hen dat recht wil ontzeggen.
Wanneer dat oordeel ongunstig uitvalt voor de overheid, trekt diezelfde overheid er zich verder geen barst van aan.
Maar toch ging het niet door omdat de voormalige directeur van de ANWB vijf jaar geleden zei dat hij geen hoge pet op heeft van Marokkaanse taxichauffeurs.
Simpel op te zoeken in deze tijd van Wikipedia.A  Maar niet voor de slimme ambtenaren van de hoofdstad van DomgoliA«. Misschien wilt u die even van dichtbij zien?a€™ De paus zegt dat hij hoegenaamd geen interesse heeft. De paus weet het beter.A  a€?Helemaal niet, Jezus sprak Aramees!a€™ Zoals bekend hebben Joden graag het laatste woord. Al 42 jaar worden onze instellingen beveiligd door eigen a€“ godzijdank a€“ goedgetrainde jongens en meisjes.
Hoewel de gangsterjongens een merkwaardige voorkeur hebben voor de buurt waar ik woon, lees ik zulke berichten meestal maar half. Ons belang bij al die ongure Oost Europese landen die tot de club zijn toegelaten is op zijn minst twijfelachtig. Democratie, u weet wel, er is voor gevochten en in andere landen vecht men nog steeds voor dat recht. Wilders kan me gestolen worden maar al hij er in slaagt dat dat alsnog gebeurt, verdient hij waardering. Hij gaat in hoger beroep en de IsraA«lische soep (kippensoep?) zal wel wat minder heet gegeten worden dan nu opgediend. Wat mij vooral opviel was dat in het artikel uitdrukkelijk de Joodse afkomst van Sterling wordt benadrukt. Het is leuk om elkaar te vertellen over standvastige Mozes en die stomme farao die de Joden niet uit Egypte liet vertrekken voordat zijn land door tien rampen compleet naar de knoppen was geholpen. Wat is dat mooi, die zanger met die Volendamse snik in de keel, Jan Lulles Dullis heet ie, die voetbalcommentator, die Beau die het verhaal zo leuk vertelt, die muziek van Marco Borsato!
Toen kwam Annea€™s dagboek, Annea€™s ongecensureerde dagboek, Annea€™s geannoteerde dagboek, Annea€™s dagboek met bijlagen, Annea€™s becommentarieerde dagboek, Annea€™s facsimile dagboek, Annea€™s vriendenboek, het boek over de mensen die Anne gekend hebben, het boek over mensen die Anne hadden moeten kennen, het boek over de politie die Anne verraden heeft, het boekA  over de Nederlandse Spoorwegen die Anne naar Polen brachten, enzovoorts. Niet voor Nederland overigens, onze regering weigerde haar en haar lotgenoten in 1939 het staatsburgerschap.
Dat de meerderheid van de bevolking laf was en op zijn minst onverschillig tegenover de vervolging stond, werd gemakshalve vergeten.
En daarom a€“ ik durf het nauwelijks te bekennen a€“ erger ik me rot aan die mateloze Anne Frank verering. In Amsterdam staart het gezicht van Rosa da Silva, de actrice die Anne Frank gaat spelen, je op iedere straathoek aan.
Overal ter wereld eten Joden vanavond min of meer hetzelfde eten aan een drukke tafel met zoveel mogelijk familie en vrienden om ons heen en zingen we allemaal min of meer dezelfde liedjes. Zo is reclame exclusief op mijn koopgedrag gericht en weet de kabelleverancier naar welk net ik kijk en hoe lang, enzovoorts, enzovoorts. Dat is Evelin in Berlijn, een kunstenares die af en toe voor ons een portretje van een kleinkind maakt. Toch moest hij toegeven dat zo samen zitten in die behagelijke stoelen niet ongezellig was.
Dit was beter, nu wandelden ze samen naar buiten en bij de receptie vroeg niemand waar ze heen gingen.
Vanuit de luie stoel voor de TV zag hij haar maar half want hij zat met zijn rug naar het bed. Het gezellig met de kinderen een kopje koffie drinken was uitgedraaid op een kleine catastrofe. Eerst de confrontatie met zijn dochters en toen tot overmaat van ramp de verdwijning van zijn auto.


De wat nuffige verkoopster vertelde dat het mooie chocoladetaartje in de etalage dertig euro kostte.
Gisteravond kregen we van de aardige buurman de sleutel die ons liet zien zien hoe we de airconditioning en de TV moeten bedienen en hoe de wifi (het belangrijkste!) werkt.
Ik weet nog goed hoe de buurtdokter met spoed bij een arm familielid geroepen werd.A  Ondanks dat het dringend was liet de man op zich wachten. Maar wel een a€?klap op ons geiwe,a€™* zeiden Sellie en ik tegen elkaar in ouderwets Amsterdams Jiddisch. Maar gelukkig mogen we nog wel zelf kiezen aan wie we onze centjes afdragen voor slechte zorg.
Juist de linkse partijen hebben allochtone groepen altijd a€“ en terecht - hartelijk verwelkomt. Of heeft Joop het ook over Russenwaar als het gaat om geA?mporteerd gas, Arabierenwaar over benzine en Chinezenwaar over bami goreng? En - je gelooft het niet - ze herhaalde woordelijk dat ISIS een Joodse, pardon zionistische, samenzwering is.
De mensenrechtencommissie van de VN vindt het schandalig (geen grap) dat IsraA«l Hamas niet heeft voorzien van het Iron Dome systeem.
Met echte Joden, of mensen die er Joods uitzien, met een echte ster op en dan fijn lopen van de eerste Amsterdamse woning naar de laatste woning van Anne Frank. Beter voor het milieu, geen krantenberg in huis en wanneer eenmaal gewend, leest het prettig.
Mijn Parool verdomme, hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat allerhande sufferdjes meer kranten verkopen dan de krant van de hoofdstad? Net als vorige maand bij de staking van de NS-schoonmakers en vorig jaar met Schiphol, zeggen de hotemetoten dat loonsverhoging onmogelijk is. Pleur maar op straat jongens en laat zien hoeveel beschaving er in Amsterdam Oud Zuid leeft.
Het zijn nauwe straatjes waar ik met mijn grote blauwe 1970-auto maar nauwelijks door heen kan.
Het is nu zondagavond en ik hoor net dat de moordenaars - door de NOS om onbegrijpelijke redenen a€?strijdersa€? genoemd - Bagdad tot 40 kilometer genaderd zijn.
Tenslotte werd deA  moordenaar van Brussel alleen maar toevallig gepakt bij een drugscontrole in een autobus. Maar kennelijk is de Apenheul de favoriete dagje-uit bestemming van heel verzorgend Nederland. Generaliserend natuurlijk want er zijn hele goede aardige beleefde talentvolle servicebewuste nette Amsterdamse Marokkaanse taxichauffeurs.
Ondanks dat deze vrijwilligers hooguit een onkostenvergoeding krijgen, kost die beveiliging een miljoen Euro per jaar. Schultz en Juncker.A  Verhofstadt doet me aan Dracula denken, Schultz is een boekhandelaar met grootheidswaanzin en Juncker een oude alcoholist. Daar worden de mensen niet rijker van maar de pomphouders wel armer en die ontslaan hun personeel. De Israelische Dana International liet 16 jaar geleden al zien dat transvestieten mooi kunnen zingen.
Er wordt aan toegevoegd dat ook David Geffen, een potentiele nieuwe eigenaar van de Los Angeles Clippers, een Jood is. Maar de huichelarij van de huidige baas van de katholieken daar in Roermond is wel degelijk gevaarlijk. En het mooiste vind ik het enthousiaste Groningse publiek dat het enorme kruis voortsleept. Nooit zullen we weten hoeveel schrijvers, schilders, dichters, architecten en kunstenaars de wereld zijn onthouden door de Sjoa. Dat vieren we vanavond want nadat we uit Egypte vertrokken verging het ons volk altijd uitstekend. Aan de digitalisering van mijn leven werk ik zelf van harte mee en toch maakt het me kriegel.
Zij is de redenA  dat ik op Facebook een profiel heb aangemaakt want de lieverd beantwoordt geen post , geen email en neemt nooit de telefoon op.
Ja, ze mocht dan 85 wezen, de mensen gaven haar echt niet meer dan 75, ja sommigen dachten zelfs dat ze nog jonger was.
Heimelijk hoopte ze dat meneer Cohen er zou zijn, maar sinds hem verboden was om zijn sigaartjes in de algemene ruimte te roken, kwam hij niet zo vaak meer naar beneden. Ach, ze wilden best, maar met een drukke baan en al die sociale contacten kwam het maar zelden van een echte vrijdagavond. Hij opende de deur, liet zich in de stoel zakken a€“ het leek wel of de stoel veel lager stond dan vroeger a€“ en startte de motor. Hij antwoordde niet maar stapte vlug in bed en trok net als Ada het dekbed zo hoog mogelijk op. Dat Ada de rekening had betaald kwam hem wel heel goed van pas maar hij voelde het toch een beetje als een vernedering. Bram kreeg een beetje slaap en vroeg zich stilletjes af wanneer zijn vriendin zou vertrekken. Maar hoe doe je dat met een baby die intens verdrietig en vrijwel ontroostbaar lijkt?Iedere nieuwe ouder kan erover meepraten: je houdt zielsveel van je pasgeboren kindje, maar is de liefde wel wederzijds? Het appartement is hypermodern en ligt in een heel rustig bloemrijk straatje op steenworp afstand van de beroemde HaCarmel markt. In de volle buurtapotheek vroeg de apothekeres op luide toon of je a€?particuliera€? of a€?ziekenfondsa€? was. Dat de derde generatie(!) moslims eindelijk mondig is zou voor van den Berg reden voor een feestje moeten zijn. Bovendien ging ik sinds een fietsongeluk in 1953 zonder milt door het leven.A  Maar iets (wat zou dat toch geweest zijn?) weerhield me er tijdens de keuring van om mijn Joodse achtergrond te laten blijken. Haifi schrok van de storm van verontwaardiging die haar tweet opwekte en verwijderde die snel. Zonder dit geavanceerde verdedigingswapen hadden de raketten van Hamas duizenden slachtoffers gemaakt. Wat zou het mooi zijn als de vluchtelingen die nog leven zouden worden opgevangen in IsraA«l.
En alle meelopers krijgen een fakkeltje in hun hand want dan weet de Tv-kijker dat het tegen de discriminatie is. Logisch toch, ook de Franse autoriteiten vinden drugs een grotere bedreiging dan terrorisme.
Gelukkig is hij geen pedofiel, dan waren de rapen gaar geweest, Maar toch, binnenkort zal hij daar toch naar de supermarkt moeten, of naar de kapper of de fietsenmaker. Enfin, hij kreeg de, ook door mij hogelijk gewaardeerde, Amsterdamse burgemeester aan zijn zijde. Zijn oordeel betekent misschien een beetje gezichtsverlies voor slecht functionerende hotemetoten maar een artikeltje op Geenstijl.nl is in dat opzicht veel effectiever. In de vierde stad van ons land zijn ze een beetje van het (Tiberias) padje, want dat is nou juist weer geen pad maar een straatje. Ieder keer wanneer ik zappend op weer eens een vertoning van The Godfather stuit, blijf ik hangen. Maar zou het helpen als een misdadiger hier na de derde veroordelingA  automatisch tien jaar kreeg? Vrachtautoa€™s worden bestuurd door onderbetaalde Bul- en Hongaren, woningen gebouwd door onderbetaalde Polen. Iedere wielerliefhebber lepelt moeiteloos de namen op van de laatste twintig tourwinnaars, maar niemand kent de naam van de ongelukkige die slechts tweede werd. Hoewel, woonbootbewoners aan de Amsterdamse grachten kunnen nog smakelijk vertellen hoe blij ze waren met de tweede plaats van het Nederlands elftal. Half gekiekt achter een boom, zou hij daarachter op zijn prooitjes hebben geloerd voordat hij ze aanrandde? Natuurlijk, kwam wel vaker voor in die tijd, dat rivieren in bloed veranderden en het kikvorsen regende. Maar dat er uit al die kinderen een aantal genieA«n zou voortkomen is een mathematische zekerheid.
De nagedachtenis van dit 14-jarige meisje wordt misbruikt bij al het onrecht dat er in de wereld is. Als je af en toe iets persoonlijks publiceert in een blog kun je moeilijk al te bezorgd zijn over privacy schending. De helft begreep hij niet en van de dingen die hij dondersgoed begreep wilde hij eigenlijk niks weten.
Het interesseerde hem hoegenaamd niets, maar ja de beleefdheid vereiste nu eenmaal dat hij luisterde en af en toe ook wat zei.
Ik woonde hier in de buurt, mijn vrouw overleed, ik kon niet meer zo goed voor mezelf zorgen en nu zit ik hier.a€™ Hij vertrouwde er op dat hij daarmee wel genoeg over zichzelf had verteld maar hij had buiten de vasthoudendheid van zijn metgezel gerekend. Bram vond het maar niks maar hield wijselijk zijn mond, en eerlijk is eerlijk, het eten smaakte hem goed. Maar tot zijn eigen verbazing had hem dat gisteren tijdens het samen koffiedrinken niet geA?rriteerd. Het toeristenseizoen moest nog beginnen en de winkeliers hadden weinig moeite gedaan om hun etalages aantrekkelijk te maken. Daar lagen ze dan, op hun rug, ieder zo ver mogelijk aan de zijkant van de enorme boxspring.
De hulp die Bram dagelijks zijn eten bracht had wel moeten melden dat er niet werd geantwoord toen ze op zijn deur klopte. Als het al wat moest worden met die vrouw dan was het echt nog niet de tijd om haar nu al aan zijn kinderen bloot te stellen. Dat Bram zijn auto kwijt was en veel geld moest uitgeven om die terug te krijgen was niet het ergste. Op weg naar huis probeerde Ada vrolijk over koetjes en kalfjes te babbelen maar Bram keek nors voor zich uit. Ada was er inmiddels aan gewend dat Bram galant de deur voor haar open deed en haar hielp met uitstappen. De ontberingen van die beesten interesseerde hem geen barst maar het ontbrak hem aan energie om verder te zappen. Nou ja, de premie gaat weer wat omhoog en het eigen risico wordt nog wat hoger en er worden nog wat minder medicijnen vergoed maar verder verandert er echt niks. Op zichzelf is het hilarisch dat iemand die zich Internet Security Projectleider noemt nog nooit van een screenshot heeft gehoord. Haifi was de motor achter het onderzoek van Leidse wetenschappers naar discriminatie door Haagse politieagenten van gekleurde bewoners.
Voorzitter Spekman zal ook wel met vakantie zijn, een andere verklaring voor die stilte kan ik niet bedenken.
Het wordt in volle ernst beweerd terwijl in feite de bevolking van Gaza sinds 1945 met 1548 procent is toegenomen.
Niet onwaarschijnlijk dat er tevens een paar vliegtuigen uit de lucht waren geschoten.A  Ja dan, maar ook dan alleen, had IsraA«l recht gehad op zelfverdediging. Dan maar een wat kleinere Joodse meerderheid, een loyalere bevolkingsgroep zal het land nooit krijgen. Het meest walgelijke antiwesterse (en uiteraard antisemitische) vuil wordt gespuid op Twitter en Facebook. Net zoals er weinig Amsterdammers te vinden zijn die wel een hoge pet op hebben van Marokkaanse taxichauffeurs.
In de stad die zichzelf er op beroemd de slimste stad van het land te zijn, weet niet iedereen weet waar men deze steden moet zoeken. Bovendien kent hij de beelden van de muur die Turkije van SyriA« scheidt, de 7 meter hoge glasscherf-muur om de Spaanse enclave Melilla die de Afrikaanse vluchtelingen buiten Europa houdt, de muur tussen Marokko en Algerije vanwege het conflict over de Sahara, de 1200 kilometer muur en prikkeldraad tussen Mexico en de USA, al die muren kent hij al. Sergio Leonea€™s Once upon a time in America vind ik de beste film die ooit gemaakt is en af en toe kijk ik nog wel eens naar Pulp Fiction. Mensen in Spanje en Latijns Amerika hebben meer met elkaar gemeen dan met Noord Europese landen. Waarom laat de Nederlandse politiek ons kiezen uit minkukels als Hans van Baalen en Paul Tanga als Europa zo belangrijk is?
Werk dat niet gedaan kan worden door een MOE-lander wordt uitbesteed aan een geniale uitvinding van rijk Nederland voor arm Nederland.
In die tijd was Olmert nog burgemeester van Jeruzalem, maar hij was al de coming man in de IsraA«lische politiek. De fijngevoelige luitjes hebben gemeend uitgerekend op de avond van 4 mei een special nakba-avond te organiseren. Dat geeft de gelovigen mooi de gelegenheid om aan hun Heere te vragen waarom Hij dat moorden tenminste op zondag niet even laat stoppen. En dan die matzes die de Joden in de woestijn bakten omdat we geen tijd hadden om brooddeeg te laten rijzen. Ze leerde me dat een atheA?st zeker weet dat er geen God is terwijl de agnost erkent dat hij niet wijs genoeg is om zo zeker te zijn. Een boot brengt je vanaf het CS naar het theater, voor de voorstelling een licht dinertje, een glaasje champagne in de pauze en na afloop nog een gezellige nazit. En tegen mensen die niet weten wat Gak Sameach betekent zeggen we vrolijk pasen, ook prima. En laten we wel wezen: wanneer je in pakweg Groningen onwel wordt is het handig als de plaatselijke behandelaar weet met wie en wat hij te maken heeft. Sinds Evelin en ik vrienden zijn krijg ik bijna dagelijks mailtjes of ik Lena Benerick ken, of Heinrich Clausewitz, of Gerhard HA¶henbrot of AriA«llaA  MA?ller. Dan glimlachte ze a€“ mysterieus hoopte ze vurig a€“ en zei koket dat het haar geheimpje was.
Ze vroeg hoe lang hij getrouwd geweest was, de namen van zijn kinderen, wat hij gedaan had voordat hij werd gepensioneerd, ze hield maar niet op.
Eigenlijk vond hij haar gezelschap best prettig, zo op zijn eigen kamer zitten was ook niks.
Met een schok besefte Bram dat er misschien wel meer van hem werd verwacht dan een etentje en een nachtje in een mooie kamer. In Beth Kesjet moest hij het doen met twee schone handdoeken per week, hier gooide hij een half gebruikte achteloos op de grond en pakte een verse om zich verder af te drogen. Vanmorgen heb ik hem niet zien weggaan maar hij kwam een uurtje geleden wel binnen, samen met mevrouw de Vries.a€™ a€? Curieus,a€™ dacht zijn dochter en belde nog eens. Hij is nog helemaal bij de tijd en jullie zouden er trots op moeten zijn dat hij op zijn leeftijd nog een vrouw versiert.a€™ Myra ontplofte. Over dat er weinig op de TV het aanzien waard was, dat de krant alleen maar slecht nieuws bracht, dat het vroeger ook niet alles was en dat het bijna alweer Koningsdag was en dat ze het allebei zo leuk vonden om dan wat door de stad te dwalen als was hun actieradius uiteraard beperkt.
Wie particulier verzekerd was kreeg van hem een handje maar de zieke en haar familie a€“ fondsverzekerd a€“ moest het doen met een koel knikje. Goed gesitueerden antwoordden luid en duidelijk a€?Particulier!a€? Maar de paupers die beschaamd a€?fondsa€? mompelden keken snel om zich heen. Op het loonstrookje was wel te zien hoeveel ziekenfondspremie er voor je werd betaald maar niemand die dat strookje ooit las, laat staan begreep. Toen bleek dat daar geen sprake van was, werdA  uiteraard het onderzoek zelf ook weer discriminerend genoemd. Een toename van duizend-vijfhonderd-acht-en-veertig procent, proef het getal even op de tong.
Hoe vaak ook gelezen, de opbrengst wordt alleen verdeeld tussen uitgever en de bedenkers van Blendle. Er wordt eindeloos heen en weer gepraat en uiteindelijk komt er een compromis waar beide partijen mee kunnen leven. Dat was een hoogst eigenaardige ervaring die ik vergeten was maar nu a€“ na dat nieuws over Volkert a€“ weer bovenkomt. Kortom, deze muur tussen IsraA«l en de Palestijnse gebieden interesseert de paus, in ieder geval tijdens dit bezoek, maar matig. Zie bijvoorbeeld de Facebookpagina van ene Babs Groenendijk, roomwitte voorvrouw van de NVU.* Hoe misselijkmakend ook, de Nederlandse justitie doet geen ene moer. Het is al prachtig dat de volkeren in West Europa voor het eerst in nu al 69 jaar, elkaar de hersens niet inslaan.
Het zou al heel wat zijn als het wat democratischer en wat transparanter wordt, met minder regels en meer gezond verstand.A  Of het vanwege of ondanks de EU komt weet ik niet maar slecht gaat het ons nou ook weer niet. Toen de hele goegemeente protesteerde besloten de heren van hun rouwavondje een besloten bijeenkomst te maken.
Over de hele wereld worden dagelijks miljoenen racistische opmerkingen gemaakt door alle soorten mensen over alle soorten mensen. Op zich is het grappig dat de krant zich opwindt over een seniele racist en daar vrolijk zijn etnische achtergrond bij vermeldt. Kunnen de bezoekers nog even napraten over voor- en nadelen van Auschwitz versus Bergen-Belsen.A  Onze koning heeft laten weten dat hij op de premiA?re komt. Natuurlijk kies ik voor het laatste, maar nu weten ze bij Facebook ook dat ik de hele dag porno kijk. Hij antwoordde natuurlijk wel, niet meewerken aan wat hij in gedachten zijn verhoor noemde, hielp toch niet. Hij kon natuurlijk best meedoen aan de groepsactiviteiten die het huis organiseerde, maar hij had gruwelijk de pest aan al die sociale verzorgers die zich om hem bekommerden. Een kopje koffie in een geriefelijke stoel in de serre van een goed hotel was een aantrekkelijk alternatief.
Als hij aan het eind van de maand krap kwam te zitten zou hij wel wat van zijn spaarrekening halen.
Als jij een kopje thee zet, zullen we dat dan samen uitproberen?a€™ Bram werd een beetje rood.
Met zijn tweeA«n in zoa€™n flatje toch veel beter dan ieder in een kamertje apart in het bejaardenhuis.
Ooit geheel verpauperd en vandaag een hip centrum waar kleine cafeetjes, restaurants en galeries strijden om de klandizie van goed verdienend Tel Aviv. Goedwillende linkse mensen wisten zeker dat integratie van Moslims in hun partijen gepaard zou gaan met tolerantie. Ik vrees dat de vrienden van Dries en Gretta pas tevreden zijn wanneer de IsraA«lia€™s op viaducten handenklappend en met knuffels de lijkwagens begroeten. Ik blijf het gesol met de nagedachtenis aan een meisje dat vermoord werd en goed kon schrijven onsmakelijk vinden.
Een beginnetje zou zijn om de financiers van deze ellendelingen het leven iets moeilijker te maken. Van Woerkom maakte overigens meteen zijn excuses, een ANWB-directeur mag kennelijk niet zeggen wat iedereen denkt.
De misdaad is er niets minder van geworden maar wel heersen er in de overvolle gevangenissen mensonwaardige toestanden. De Engelse staatsman Benjamin Disraeli zei al in de 19de eeuw dat er drie soorten leugens zijn: lies, damned lies and statistics. Kortom, we tellen onze zegeningen en danken deze en de voorgaande regeringen voor het gevoerde beleid.


Net voordat hij AriA«l Sharon als premier opvolgde was Olmert een paar dagen in Nederland en hij sprak in het Hiltonhotel. Hij is alleen maar verdrietig omdat het hem niet is gelukt het zoveelste kindermisbruik onder de pet te houden.
Ze zette het ene been voor het andere, dacht even aan de ster uit haar jeugd MarlA?ne Dietrich en riep: a€?coffee, tea or me?a€™ Niemand reageerde, ook niet de onbekende met het witte haar en mooie jasje.
Boze Buurvrouw giechelde: a€?en misschien blijven we er wel slapen, dat doen we wel vaker!a€™ Met die woorden trippelde ze weg. En in de vakantie helemaal naar ItaliA«, daar deden we dan drie dagen over.a€? Bram dacht na.
Haar huwelijk was best geslaagd geweest, vond ze, en in een huwelijk was het normaal dat je dingen samen deed.
Bovendien, toen ze Bram eens vroeg of hij zijn pillen wel op tijd nam had hij haar hartgrondig verteld dat haar dat niets aanging. Financieel zou het wel te regelen zijn, dan kregen de kinderen maar wat minder aan het eind. Vergelijk het met Spotify waar muzikanten wel (iets) verdienen wanneer hun product wordt gedownload. Vooral die vrouw met dat grijze knotje heeft het niet op me, ze kijkt steeds zo misprijzend naar me. Maar zo lang we olie uit Saoedi ArabiA« nodig hebben en onze bedrijven in Katar hun winst moeten maken zal daar wel niks van komen. Maar ja, wij hebben hier geen regisseurs als Francis Coppola, Sergio Leone of Quinten Tarantino. De EU is zo belangrijk dat Nederland zijn meest kansloze partijleden in Brussel parachuteert. Hele bibliotheken zijn volgeschreven met hilarische verhalen over ruzies tussen economen en missers in de economische wetenschap. Net zoals het niet lukte om een paar weken geleden de berichten over de pedofiele bisschop Gijssen geheim te houden. Vervolgens slingerde het formuliertje weken lang over mijn schrijftafel omdat ik te lui was om het weg te brengen.
Zou hij Ada vertellen dat zijn auto om de hoek stond en dat zijn rijbewijs nog steeds geldig was? Maar hoe was het voordat ze haar man leerde kennen en talloze amants soms letterlijk om haar gunsten vochten?
Om de paar dagen kwam er wel zoa€™n bemoeial even aan de deur kloppen a€?Gaat het goed met u meneer Cohen?
Hij had het lang niet gedaan, zijn kinderen vonden het niet goed dat hij zich nog in het drukke verkeer waagde. Ada had het zeldzaam naar haar zin en Bram moest toegeven dat het dagje uit een goed idee was geweest. In het hotel liepen ze vanzelf naar de makkelijke stoelen die ze ook die morgen bezet hadden gehouden.
Zelf had hij al jaren geen enkele behoefte aan lichamelijk contact, laat staan of hij daartoe in staat zou zijn. Maar toen de obers het buffet begonnen af te breken begrepen ze dat ze hier niet eeuwig konden blijven. In die rammelbak met een ouwe hoer naar een idioot duur hotel, zal je bedoelen.a€™ Er werd op de deur geklopt. Pas in de Wibautstraat kwam het hem allemaal weer bekend voor en merkte hij dat hij een stuk had omgereden.
In Het Parool schrijft een zekere columnist iedere dag een column waar goedbedoelend Nederland zich over opwindt. Aangedragen door relifascist Mohamed Azahaf stelde de Tweede Kamer de benoeming uit want a€?Marokkanen zijn tegen zijn benoeming.a€? PvdA, SP, Groen Links, ze zijn het er van harte mee eens.
De paus weet best dat als bidden zou helpen de vrede te brengen hij dat wel in Rome had kunnen doen.
Een paar stukjes hieronder (Anne) valt te lezen dat ik Leon de Winter niet zo hoog heb zitten. Op zondag stopte Hij het moorden niet tijdens de Sjoa, niet in Vietnam, niet in al die Afrikaanse oorlogen en nu alweer niet in OekraA?ne. Nou ja, niet voor de Amerikaanse overheid en ook niet voor die van ons, maar u en ik mogen dat toch niet? Vanachter een krant klonk: a€?mesjoggaas, a€?t-is vrijdag, waar blijft mijn kippensoep?a€™ Iedereen lachte, die meneer Cohen!
Ik bel alleen maar om te zeggen dat ik volgende week vrijdag bij jullie eet en de week daarop bij je zuster en de week daarop bij je broer. Toch a€“ hoezeer ze ook hadden gezeurd a€“ had hij vastberaden geweigerd om zijn trouwe autootje weg te doen en had hij zonder het hen te vertellen zijn rijbewijs telkens vernieuwd.
Hij draaide zich vlug om, schopte in een beweging zijn schoenen naar de kant en maakte snel een stoel vrij.
Alleen al zijn column, iedere dag weer onder op pagina twee, maakt het de moeite dik waard. De status van Jeruzalem mag dan betwist zijn maar de stad ligt toch echt in de staat IsraA«l.
De doodstraf bestaat gelukkig niet bij ons maar al die criminelen in de gevangenis kosten een hoop geld. Zo veel bezieling sprak uit zijn woorden, zo veel charisma bezat die man, wat inspireerde hij zijn toehoorders! Duizenden politici in honderden landen worden dagelijks beschuldigd van kleine en grote corruptie.
Het is me misschien ontgaan dat de wet veranderd is als het gaat om 80-jarige racistische clubeigenaren. Hij had wel zijn rijbewijs verlengd a€“ de dokter had geen bezwaar a€“ maar hij gebruikte de auto zelden. Hij had weinig geheimen voor zijn kinderen maar om nu te vertellen dat hij de nacht in een Noordwijks hotel had doorgebracht kostte toch moeite. Zo snel als ze kon liep ze naar buiten en de chauffeur was zo aardig om de deur weer voor haar open te doen. Wieg heen en weer in een hoek van 45 graden.Doe dat, en ook jij kan een fenomenale babytrooster worden! Bij Blendle lees je voor een heel klein bedragje in iedere krant alles wat jou op dat moment interesseert.
Over Tiberias, gelegen aan het meer met dezelfde naam is zelfs voor IsraA«l-haters al helemaal geen twijfel mogelijk.
Ze had zich al drie keer voorgesteld, maar ja, zijn geheugen was niet wat het was geweest en bovendien interesseerde het hem maar matig. Misschien kon ze hem wel eerder ontmoeten, ze zou hem morgen een wandelingetje in het nabijgelegen park voorstellen.
Of hij wel voldoende at, of hij zijn pilletjes innam, of hij voldoende beweging had en nog veel meer. Zonder problemen reden ze Noordwijk binnen, vlak bij de boulevard vond hij een parkeerplek. Ze was nu blij dat ze zo verstandig was geweest om bij haar verhuizing haar comfortabele tweepersoonsbed mee te nemen. Ze herinnerde zich ook een zeer sportieve jongeman met zwarte krullen uit die rijke familie. Met een kussen achter hun hoofd keken ze hoe Morse een moord oploste met behulp van de altijd aanwezige adjudant Lewis en muziek van Tsjaikovski.
Goed dus, ik laat de auto staan, loop om de hoek, kom ik Tine tegen en haar man Wim, vrienden van 25 jaar geleden. Maar die honderden rolstoelen op de wandelpaden, zonder uitzondering voortgeduwd door vrolijke verzorgers die hun best deden er voor hun cliA«nten een fijn dagje van te maken, werkten komisch. Haar vader vond het een uitstekende partij maar helaas vonden de ouders van die jongen dat zij niet van de juiste komaf was. Dat hij weduwnaar was a€“ dat wist Ada uiteraard al lang - en dat hij vroeger handschoenenwinkels had gehad.
Niet altijd tot genoegen van de directie want het waren klanten met veel noten op hun zang die bovendien vaak lang bleven zitten op alleen maar een drankje. Hij nam de tijd om te plassen, voor alle zekerheid poetste hij ook even zijn tanden en haalde een kam door zijn spaarzame haar.
Zodra het bij ons een beetje herfstig is, jeremieer ik over de ellendige kou en dat het nooit de bedoeling kan zijn geweest dat het Joodse volk in zo'n koud kikkerland zou wonen. Alsjeblieft werkgevers, geef die boze ambtenaren toch meteen waar ze recht op hebben en laat ons niet in de stank zitten. Heus geloof me alstublieft, ik schaam me diep, ik durf het nauwelijks op te schrijven, ik kreeg er de slappe lach van. Om tijd te winnen zei Ada dat ze dol op sport was en Bram kon niet slapen zonder het laatste journaal gezien te hebben.
Maar nu waren deze oudjes kennelijk vergezeld door hun kinderen, dat maakte het eenvoudiger.
Ze hoopte vurig dat het niet bij die ene hotelnacht zou blijven al begreep ze inmiddels best dat haar amant helemaal niet zo veel geld had en zich zoa€™n uitgave eigenlijk niet kon veroorloven.
Aan de lelijke gebouwen om aan weerskanten van de brede straat zag ze dat ze in de Wibautstraat waren aangeland. Nee, er was echt niets mee bedoeld, de straten lagen in een wijk met Bijbelse plaatsnamen, vandaar. Er lag wel een boekje met, lekker makkelijk, de tekst in gewone letters, maar hij nam de moeite niet en bromde maar wat mee. En kunnen we ook naar Noordwijk?a€™ a€?Ho ho, niet zo haastig,a€™ antwoordde Bram, a€?mijn auto staat al maanden stil, eerst eens kijken of hij het nog doet.
De porno op het scherm was inmiddels vervangen door een mededeling dat de eerste gratis minuut voorbij was en dat er voor langer kijken apart moest worden betaald. Van beroep is hij journalist, grafisch vormgever en webdesigner.Reageer AnnulerenJe moet ingelogd zijn logged in om te kunnen reageren. Zo was nu eenmaal hun realiteit.Ze wandelden wat over het strand maar hun opgewekte stemming was voorbij.
Hij woonde in dat huis omdat het makkelijk was maar verder hadden ze niets met hem te maken. Vind je dat goed?a€™ Hij gaf geen antwoord maar schoof een stukje naar het midden en zocht haar hand. Aan de andere kant, het was zijn leven, het waren zijn centen en zijn kinderen vertelden hem ook niet alles. Zwijgend zaten ze naast elkaar, Bam stug voor zich uit kijkend, Ada met geveinsde belangstelling voor wat zich op straat afspeelde. Om niet te spreken over de kou in het werkelijk beloofde land, die goldene mediene, de USA.
Heb weliswaar nog nooit geprobeerd de Afrikaanse (stam?) methode waarover ik een keer las, van een zendeling. We hadden zin in een dagje uit, ik heb de auto gepakt, we zijn naar Noordwijk gereden, fluitje van een cent, ik wist de weg nog, we hebben er wat gewandeld en geluncht.
In dat hotel was het allemaal prima geweest maar hier in Beth Kesjet was het toch wat anders. Ziektekosten, werkeloosheid, verschil van mening in de regering, oorlog in het Midden Oosten, niets nieuws dus.
Toen dronken we gezellig wat in de lobby van het hotel en van het een kwam het ander en we namen een kamer, daar hebben we samen geslapen in een heel groot bed, en vanmorgen hebben we veel te veel gegeten bij een reuze ontbijt en nu zijn we weer hier!a€™ Zo, dat was er uit. Als kinderen daar troost nodig hebben, wrijven de ouders ook wel over de edele delen van zo’n kind. En dat schijnt ook te helpen.Ook heel apart, vertelde een andere zendeling uit (toen) Nieuw Guinea, dat de vrouw van het stamhoofd je als nieuwe gast, uitnodigt om aan haar borst te zuigen.
Brama€™s dochters waren niet op hun mondje gevallen maar Myra moest even verwerken wat ze zojuist had gehoord. Nee toch maar niet, doe maar een cappuccino, maar dan met wat extra melk.a€™ Bram wilde uitstel van het onvermijdelijke gesprek dat komen ging. Het bed is om te slapen, lezen en televisiekijken deed hij in zijn luie stoel, eten netjes aan tafel. Natuurlijk had hij het buikje dat bij zijn leeftijd paste maar het viel allemaal best mee, hij kon er nog mee door.
Zijn auto was weggesleept en hij maakte ruzie met zijn kinderen en nou werd hij ook nog droef vanwege dat onnozele Duitse liedje.
Hij poetste eindeloos zijn tanden maar kon het moment van de waarheid niet langer uitstellen.
Het was druk bij de ingang, bewoners liepen in en uit, sommigen kwiek, anderen schuifelend achter de rollator. Een goede opvoeder kan meestal horen of het kind zeurt, of (ongezonde) aandacht wil, of bang is, of echt troost nodig heeft omdat het lijdt, enz.! Die regen kan me niks schelen, wel zonde van mijn haar maar eigenlijk is wat water op je kop best lekker.a€™ Ondanks zijn rothumeur lachte Bram.
Bram en ik zijn nog reuze fit!a€™ a€?Nu heeft ze het al over wij,a€™ dacht Bram, a€?wat gebeurt hier?a€™ De dames babbelden, Bram zat er bij maar zei niets.
Hij was altijd de allerliefste papa maar nou niet bepaald iemand die zo maar in een opwelling iets deed.
Toen het meisje met de bestelling kwam moest ze ruimte maken op het wat klein uitgevallen tafeltje. Hij parkeerde de auto om de hoek op dezelfde plaats waar gisteren hun avontuur was begonnen.
Ze besloot dat ze met haar zuster en haar broer moest overleggen a€?Pa, ik kom vanmiddag met Carla langs en als Paul zich vrij kan maken komt die ook mee.
Ik wou dat ik een paraplu had.a€™ a€?Als je de regen naar vindt heb ik wel wat,a€™ antwoordde Ada. Dan ziet ze wat haar vriend met de hond doet Deze 100-jarige vrouw bewijst dat je nooit te oud bent om je doelen te bereiken Jongen van 13 offert zichzelf op voor broertje van 10 Prachtig: Met gevaar voor eigen leven maakte dit Afghaanse meisje haar dromen toch waar Video: Hoe zet je een vliegtuig zonder wiel op de grond? In Noordwijk was hij weliswaar ontdooid en had wat meer over zichzelf verteld maar nu, in de lift van Beth Kesjet, stelde hij zijn grens. En die Ada wil ik ook graag eens zien.a€™ a€?Gezellig,a€™ zei Bram die het helemaal niet gezellig vond, a€?neem je wat lekkers mee?a€™ Hij zuchtte diep. Nou, zo dusRecente reactiesceteris paribus op Hond zit vast in snikhete auto op parkeerplaats van Outlet Roermond. Hij keek net op tijd naar buiten om te zien hoe zijn auto verdween achter een sleepwagen van de politie. Als Bram zo nodig nat wilde worden kon ze zelf haar zorgvuldig gekoesterde haar maar beter droog houden. Dan komt de politie in actieceteris paribus op Hond zit vast in snikhete auto op parkeerplaats van Outlet Roermond.
In het ouderwetse snoepwinkeltje beneden staat een leuk meisje dat zegt dat ze de baas van het station is. Bij de uitgang zat er zoa€™n eigenwijs meisje aan de receptie dat wilde weten waar hij naar toe ging.
Bang om haar wakker te maken liet hij in de badkamer het licht uit en deed zittend een lange plas. Hij weigerde principieel de koffie te drinken die vrijwilligers op gezette tijden rondbrachten. Te laat om de chauffeur van de sleepwagen, die overigens nooit stopte voor wanhopige foutparkeerders, tegen te houden.
Vanmiddag zou ze even bij hem aankloppen en hem voorstellen om samen in de gemeenschappelijke ruimte, die door de directie wat overdreven de wintertuin werd genoemd, een kopje thee te drinken..
Ze wist ook wel dat zoa€™n regending niet flatteus was maar ze was opgelucht dat haar metgezel in ieder geval weer kon lachen.
Dat vond zijn dochter Carla maar rommel en ze gaf hem voor zijn verjaardag zoa€™n modern machientje. Maar inmiddels was hij verslaafd aan dat yuppie spul.De kinderen kwamen met zijn drieA«n tegelijk.
Waar werd die auto naartoe gebracht en hoe kreeg hij hem terug en wat ging hem dat geintje kosten?a€™ Zijn dag was verpest. Boven vroeg ze hem te gaan zitten in de grote leunstoel, zij ging zich even toonbaar maken. Mooie meubeltjes, leuke boeken in de kast en een voor deze ruimte wat groot uitgevallen bed.
Op een gesprekje had hij zich min of meer voorbereid maar had er geen moment bij stil gestaan dat het op een ruzie met zijn kinderen uit zou draaien. En ik doe spelletjes en ik skype met mijn dochter en mijn kleinkinderen in IsraA«l.a€™ Bram knikte bewonderend. Daar gaat het helemaal niet om maar je bent een oude man en je bent hier gaan wonen omdat je thuis niet meer prettig voelde en wij zijn bezorgd en het is geen manier om ons niet te laten weten dat je zo maar een nacht wegblijft of misschien was het nog wel langer en doe je dat wel vaker en waarom letten ze hier niet op je? Zijn zoon had al vaak aangeboden om een computer voor hem te kopen maar hij hield de boot af.
Hij wist best dat zoa€™n ding handig was maar hij miste de energie om er mee te leren omgaan. Dat Ada het heel gewoon vond om een computer te bezitten stemde hem op een ondefinieerbare manier vrolijk.
Paul, die tot nu toe niets had gezegd, mengde zich in het gesprek: a€?Myra, Pa heeft gelijk. En wie betaalt het internet en zijn telefoon en het abonnement op de drie kranten die hij zegt te lezen maar dat nooit doet? De gevraagde informatie was snel gevonden maar Ada was bang om het slechte nieuws meteen te vertellen.
Ze had inmiddels best begrepen dan dat nachtje in Huis ter Duin zijn draagkracht eigenlijk te boven ging.
Alles met zijn kinderen bespreken, prima, maar hij a€“ en hij alleen a€“ besliste over zijn doen en laten.
En het was ook waar dat zijn dochters de dure mohair overjas hadden gekocht die hij zo graag hebben wilde. Een vertrouwde boekhouder deed haar administratie en overlegde regelmatig met haar kinderen.
De Telegraaf die iedere dag bij hem voor de deur lag was waarschijnlijk voor iemand anders. Ada had op het internet gezien dat er dan nog een heleboel bewaarloon bij die vierhonderd Euro kwam als hij zijn auto daar liet staan.
Als je dat niet wilt zie je het maar als een lening en betaal je me terug als je dat kan.a€™ Ada was blij dat hij toegaf.Can wisdom teeth cause pulsatile tinnitus xtc
Vintage costume jewelry unsigned
23.03.2015 adminComments to «Hoe laat is dokter tinus»

 1. BOXER writes:
  Mines a lovely humming tinnitus may started.
 2. KLIOkVA writes:
  The continual ear treating these troubles can improve due to several.
 3. Lady_BaTyA writes:
  Effect from certain varieties of medicines, or it can located no correlation among age.
 4. FUTIK writes:
  Cerumen impaction, otitis media, or eustachian tube dysfunction) may address irrational thoughts.
 5. orxan_yek writes:
  Your tinnitus is, the larger your stress goes, so the had.