Dokter tinus echte naam yoga,tinnitus doctor melbourne zoo,ear cuff right or left zip,why do i hear a high pitch sound in my ear - Downloads 2016

Author: admin, 04.05.2015. Category: How To Stop Ringing In Ears Home Remedies

Komt dat goed uit, want educatie is nu juist een van de vier speerpunten die Dekker Hilversum wil opleggen. Denk aan de ‘Koefnoen’-dame die elke winkel binnenstapt met de kreet ‘zeg, luister eens even’, maar zelf nooit luistert. Als je tijdens een weekje Rome wijn hebt gedronken met tv-priester Antoine Bodar en limoncello met KRO-Vaticaankenner Stijn Fens, is het geen wonder dat je direct na thuiskomst dorstig inschakelt op het allerlaatste Roomsche nieuws.
Jeugdleden voor de schutterij zijn nauwelijks te werven (‘oubollig, uit de tijd’) en voor de processie heeft Obbicht misdienaren en acolieten van elders moeten halen.
Zijn vrouw Mia: “Kijk, dit is een foto van de kleuterschool”(met die typisch Limburgse toonsverhoging bij de laatste lettergreep).
Een mooi, weemoedig ‘Kruispunt’-portret over een verschijnsel dat tot voor kort niemand zich had kunnen voorstellen: het verdwijnen van de volkskerk zelfs uit Zuid-Limburg. De katholieke kerk in Zuid-Limburg mag misschien leeglopen, de schutterij blijft altijd bestaan. Als Knevel die vraag vijftien jaar geleden had gesteld, had hij er iets heel anders mee bedoeld. Jaar na jaar ging het zo door: precies dezelfde genodigden die je bij alle andere omroepen ook al zag.
Anders dan Farrow, die de serie niks vond, was Nelson er van het begin tot het bittere eind bij, en veroverde hij als Michael Rossi zeker vijf vrouwen. En toen was het na een onafzienbare reeks van 514 afleveringen ineens uit met ‘Peyton Place’.
Heel blij was ik met de herhaling zaterdag van ‘Houdt God van vrouwen?’Eerder viel die documentaire in deze rubriek buiten de boot, omdat het uitzendtijdstip, 23 december vorig jaar, nogal ongelukkig uitkwam.
Allereerst  omdat de bekroonde regisseur Emile van Rouveroy erin is geslaagd door te dringen in het gesloten bolwerk van het orthodox-protestantisme.  Met de camera volgt hij Hilligje Kok uit Staphorst, die met de oud gereformeerde gemeente en de SGP in gesprek gaat over een gelijkwaardige plaats voor vrouwen.
VPRO’s ‘Zomergasten’toonde zondagavond een fragment uit ‘The English surgeon’, waarin we neuroloog Henry Marsh aan het werk zagen in Oekraine. Met deze woorden in het achterhoofd keek ik naar de herdenking van de vliegramp in Oekraine. De publieke omroep liet zich woensdag van haar allerbeste kant zien: geen amusement, geen spelletjes en geen reclame. De christelijke omroepen zonden live een oecumenische dienst uit (‘Verbonden in verdriet’) vanuit de St. Je kan het zomaar treffen dat een NCRV-boegbeeld je gaat uitleggen hoe je je moet laten ontdopen, zoals Jetske van den Elsen een paar jaar geleden presteerde.
Kijk, zoiets is bij de Vara volstrekt ondenkbaar: dat een medewerker en plein public en ongestraft de ganse sociaal-democratie op de schroothoop gooit. Sinds Nederland een euthanasiewet kent, is het aantal programma’s over actieve levensbeeindiging niet afgenomen, wat je misschien zou verwachten, maar juist enorm gestegen. De NCRV herhaalde ‘Nachtvlinder, de laatste dagen van Priscilla’, een documentaire ‘met steun van de NVVE’over een ongeneeslijk 25-jarig meisje dat voor euthanasie kiest. Een deel van dit soort programma’s beoogt de kijker meer inzicht te geven in de dilemma’s waar een ongeneeslijk ziek mens tegenaan kan lopen, al waren er bij Priscilla weinig twijfels zichtbaar. Het grootste deel van de programma’s gaat echter over iets anders: mogelijke hiaten in de euthanasiewet. Het’Journaal’opende met Verhagens oproep, en gaf het nieuws een onaangenaam dwingende draai door te zeggen dat ouders van terminale jonge kinderen ‘met de rug tegen de muur staan’.
Zwaaiend met haar ING-pas bij een tankstation klaagde Bloem dat ze de benzine niet meer kon betalen. Pinkpop-verslaggeefster Lidwien Gevers was voor de gelegenheid gekleed in een elegant wapperend geel regenjasje. Kortom, erg gezellig werd het niet aan de desk van onze nationale societyrubriek (of is het: zo-zei-die-het-niet-rubriek?).
Maar daar lieten de onderzoeksjournalisten van ‘De slag om Europa’zich niet mee naar huis sturen!
Toen Van Baalen deze week terug was op tv, ditmaal in een Avro-portret van Jort Kelder, dacht ik: toch niet weer dat gestofzuig?! Voorpubliciteit bij ‘Knevel & Van den Brink’(EO) vermocht de cosmetische leegte niet te vullen.
Kelder was ooit amusant in Avro’s ‘Hoe heurt het eigenlijk?’(ofschoon hij nooit een tweede Gert-Jan Droge zal worden) en boeiend in ‘Het snelle geld’(VPRO), maar Van Baalen heeft hij geen recht gedaan. We kenden hem vooral van natuurrampen, maar of oud-‘Journaal’-lezer Philip Freriks ook iets heeft met de natuur zelf? Leuk geprobeerd van de EO, maar deze kopie haalt het niet bij het BBC-origineel ‘Springwatch’. In de Nipkowjury hadden we ook dit jaar weer heel wat te emmeren, maar toen ‘Ramses’ter tafel kwam, viel er een doodse stilte. Het moet voor ‘Een op een’(KRO-NCRV) een hels karwei zijn om elke avond een gast aan tafel te krijgen.
Deze maand mocht Jan Mulder aanschuiven omdat hij in het belpanel zat van de tv-actie ‘Geef om je hersenen.’Jaja, dat was nog eens een actualiteitje. De Vlaamse tv had een wereldprimeur: een interview van vijf Belgische jongeren met de paus. Ik vind dat je je als kijker altijd bewust moet zijn van het frame (negatief of positief) waarbinnen hoofdrolspelers in het nieuws zich bevinden.
Toen dacht ik: deze paus is als enige wereldleider in staat om vanuit zijn functie en karakter een moraal publiek te maken die veel gelovigen en ongelovigen iets te zeggen heeft. Fons de Poel toog met de kennis van nu, in de Irak-betekenis van het woord, naar Wil Schuurman, oud-secretaresse en weduwe van Hans Janmaat. Begin dit jaar: een PvdA-bewindsman, een kritische journalist uit een Joodse familie en een kerkhistoricus zitten rond de tafel. Bij buitenlandse zenders als ARD en BBC blijft het journalistieke repertoire jarenlang hetzelfde, maar in Nederland met zijn concurrerende leden-omroepen zijn programma’s als wasmiddelen: nu nog nieuwer! De  journalistieke EO-ploeg bestaat merendeels uit jonge christenen die bevlogenheid en een onderzoekende geest combineren met een milde blik op de mensheid. Of een verzoenende houding zoals in deze EO-uitzendingen past bij ‘echte journalistiek’, kan me niet veel schelen. Net toen ik dacht ‘he, wat zijn er toch weinig PvdA’ers op tv’, verscheen op drie netten tegelijk Ronald Plasterk. Onderzoeker Thomas Boeschoten nam recent zeven praatprogramma’s onder de loep en ontdekte dat Plasterk als enige politicus overal was aangeschoven.
Ik was 'n jaar of zeventien en speelde 'n beetje gitaar en ook m'n kameraad van toen, Henk van de Waarsenburg uit de Hoogstraat deed dat en we vormden samen 'n duo.. Je wil niet weten hoe graag ik vroeger toen ik 'n jaar of 13 - 14 was, gitaar wilde leren spelen.. Op internet kwam ik deze kaart tegen en dat leek eigenlijk wel 'n kaart van vroeger maar helemaal waar is dat niet.
Ik denk dat jullie ook wel weten dat er vroeger voor elk evenement, hoe klein het ook was, wel prijzen werden gegeven en dan niet alleen bekers maar ook medailles of andere herinneringen. Als je de linkerkaart ziet dan moet je denk ik ook wel terug denken aan je lagere school tijd, ik in ieder geval wel want dan ga ik meteen weer terug naar de klas van mister van Kemenade, de vierde toen, want die had zo'n kaart in de klas hangen waar we spelenderwijs onze eerste aardrijkskunde lessen kregen. Natuurlijk was het er vroeger ook al, de verkiezing van de gemeenteraad en dit zijn de kandidaten voor die raad in ons dorp. Dat het melkfabriek vroeger ergens anders was weet ik niet daar ben ik niet oud genoeg voor want ik weet dat het in de Julianastraat was.
Dit is een van de blaadjes die ik vroeger probeerde te kopen, als ik geld genoeg had tenminste. Dit is het trouwboekje van mijn vader en moeder Driek Welten en Anna van Bussel van 25 April 1932.
Je kan je bijna niet voorstellen dat er vroeger toen ik jong was de klassen er op deze manier uitzagen. Ik weet niet precies hoelang het alweer geleden is dat men in Asten nog altijd op haar hoede waren wat gezondheid betreft maar dit is 'n kaartje voor 'n oproep voor zo'n bevolkingsonderzoek. 26-04-2016Het is nog onduidelijk of er een vierde seizoen van de populaire serie Dokter Deen komt.
22-04-2016Vanaf 2 mei zijn de twee vrolijke boerenkinderen Fien & Teun terug bij RTL Telekids. 11-01-2016Enkele uren geleden werd Wolf Hall gehonoreerd met een Golden Globe voor beste miniserie. 04-11-2015Misdaadserie Penoza behoort tot de beste televisiedrama’s van de afgelopen jaren.
08-09-2015Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor de Gouden Kalf van het Publiek 2015.
25-08-2015De jaarlijkse KRO Detectivemaand beleefde vorige maand opnieuw een succesvolle editie.
31-03-2015De nieuwe Max-serie ‘Goedenavond, Dames en Heren’ is geopend met 1,1 miljoen kijkers.
12-06-2014De beroemde tweeling Hanni en Nanni zijn vanaf 31 juli weer terug in de bioscoop. 10-06-2014Morgen is alweer de laatste aflevering van de politieserie Ria Rechercheur bij SBS6.
05-05-2014Deze maand brengt Just Bridge de nieuwste natuurdocumentaire van National Geographic uit. Al minstens vijftien jaar trekt de regering ten strijde tegen inhoudsloos Hilversums vermaak, maar de Tros-bananen overleven tot nu toe elke Haagse aanval. En over een vaste kern van loyale, ijverige dorpelingen die belangeloos en tegen de tijdgeest in blijven vechten voor een bedreigde lokale traditie en folklore. Alleen de titel al stemt tot vreugde: ‘Daar komen de schutters’, meldt het persbericht, naar de Britse comedy. Een enigszins beladen laatste seizoen, vanwege Knevels ongelukkige uitglijder eind juli rond de vliegramp met de MH17. Geen verwijzing naar een val van tien kilometer hoogte, zoals nu, maar naar het hiernamaals. Dit seizoen waren het: Jort Kelder, Hans Klok, Gerard Joling, Bart Chabot, Sandra Schuurhof, Frits Wester en Johan Derksen. Het overlijden van de 85-jarige ‘soapdokter’ vorige week leverde maar een klein berichtje op in Trouw.
Dat was betrekkelijk nieuw in tv-drama, zeker in een tijd waarin velen nog gewend waren aan geestelijken als biechtvaders. Als een blok vielen ze voor hem, of ze nu getrouwd waren (Claire en Marsha), behept met een duister verleden (Stella) of veel te jong (Rachell). Het is nochtans een bijzondere NCRV-productie die om vele redenen alle aandacht en lof verdient. Zij moet voor de regisseur een geschenk uit de hemel zijn geweest.  Zo naturel zie je ze zelden.
Een stem buiten beeld leest telkens op gedragen toon de brieven voor die de dominee aan Hilligje schrijft. Hij behoort weliswaar niet zelf tot de ‘zwarte kousenkerk’, maar om het vertrouwen van de Staphorsters te winnen ging hij rond 2007 wel enkele jaren lang elke zondag naar de hersteld hervormde kerk. Niet alleen zijzelf wordt buitenspel gezet, ook haar zoon, die in het homo-huwelijksbootje is gestapt.
Waarschijnlijk als gevolg van Tsjernobyl komen daar ontzettend veel hersentumoren voor bij jonge kinderen. In het ‘Journaal’gaf een stemmig in het  zwart geklede Annechien Steenhuizen commentaar bij de aankomst van de veertig kisten. De Franse componist maakt het onzegbare voel- en tastbaar en brengt een hoop op gang die op geen enkele rationaliteit  is geent. Een oud geluid, dat vorige week opnieuw werd geventileerd door Mathieu Weggeman, lid van de Raad voor Cultuur.
Waar: de Vara is links (ofschoon in ‘DWDD’ het vertier voorop staat) en dat moet ook, want we hebben immers een zogenoemd pluriform bestel. Die zouden, net als de Vara, veel meer moeten inzetten op programma’s waarmee ze de publieke opinie bepalen.
Uitgezonderd een enkel identiteitsrijk programma als ‘Schepper & Co’is het een grote vraag waar die omroep staat.
Of je krijgt te horen dat het een ‘goede zaak is dat kerk en christendom uit Nederland verdwijnen’, zoals NCRV-gezicht Frenk van der Linden (o.a.
Elly begint met een opgewekt‘ik ben toch zo nieuwsgierig naar de toekomst’ en gaat weg met een dringend advies van Shanti om maandag meteen de huisarts te consulteren voor rouwverwerking (Elly’s moeder is elf jaar geleden overleden!) Mijn teller staat ondertussen op een kwartier. Elk jaar tijdens de Week van de Euthanasie, steevast in februari, bericht Hilversum ons uitgebreid over de nooit moegestreden euthanasievereniging NVVE, en ook afgelopen dagen was het tv-aanbod weer groot. De Avro bracht ‘Een mooi einde’, ook deels een herhaling, waarin we de 76-jarige Johan zien worstelen met dementie.
Zelden of nooit zie je bij de publieke omroep ouders die dat gevoel helemaal niet hebben of die wijzen op de mogelijkheid van palliatieve sedatie.
Voor de behandeling van Ingeborg Beugel overweegt de omroeppolitie zelfs een voorwaardelijke hechtenis van een week in de 50plus-kerker van Omroep Max.
Verdient z’n geld door te graaien in ieders prive-leven, maar o wee als hij zelf aan de beurt  is.  Toen Vara’s ‘Rambam’ met enige overdrijving ‘onthulde’dat Ver linde financieel aan de grond zat, reageerde het ‘RTL Boulevard’-boegbeeld als door een adder gebeten.
En dat was nog niet eens alles: een paar dagen eerder had ze een lunch zelfs contant moeten voldoen! Ja, Willem-Alexander was er bij, ‘maar ook achter twee heren in pak aanlopen, is teleurstellend’, klaagde Peter van der Vorst tot verrassing van velen. Beelden van een eenzaam over Schiphol slenterde fotograaf Patrick van Emst maakten de misere compleet.
Terwijl Charlene verbeten op haar rotspunt zat, maakte de EO-voorman van haar man een koning, vroeg hij zich af of je Albert moest zeggen of gewoon Albert en wist hij ook niet meer hoe je de naam van Alberts vader uitspreekt: “Rainier of Rainjee?” Maar ondertussen wel gewichtig aan Tijs van den Brink uitleggen dat de filmster Grace Kelly Alberts moeder was. Het was veel ge-Jort en ge-Hans, gepraat over Hans’handjes (‘ik spreek graag ruim, van De Gaulle geleerd’) en over zijn ‘rechtse hoofd’. Ik bedoel, zou hij werkelijk begaan zijn met het twitterende torenvalkje, de broedende boerenzwaluw of de ekster in het nauw? Daar zijn het enthousiaste, geestige presentatoren, die ons het buitenleven doorloodsen als was het een soap: “Onze adelaar Maria heeft verkering. Een prachtige hoofdrol van Maarten Heijmans, een jonge toneelacteur die nu is doorgebroken naar het grote publiek. De VPRO-journalist heeft ons in ‘De bergen achter Sotsji’, zijn vierde reisserie, nogmaals verrast met mooie, door Hans Pool, geregisseerde beelden. Er volgt nog een tweede stemronde, waarna de jury op woensdag 4 juni de winnaar bekend maakt. De show die pretendeert ‘journalistieke verdieping te geven aan de actualiteit van de dag’ lijkt op een verzamelplaats van draaideur-BN’ers. Mensen komen bijvoorbeeld waarschuwen tegen iets wat zou kunnen gebeuren : omvallende energiemaatschappijen (Wouter van Dieren), een onaantrekkelijk vestigingsklimaat (John Frentener van Vlissingen).
Eva Jinek en Sven Kockelmann kijken al die onschuldige gasten ten minste niet meer zo vuil en agressief aan als waren het topcriminelen. Beatrix schijnt onderzoeksrapporten over De Roy te hebben laten uitlekken naar diens toenmalige schoonvader en zwager.
Ze hadden hem een fax gestuurd, buiten alle persfunctionarissen om, en Franciscus I had gretig toegehapt. Dat betekent dat hij, als gevolg van zijn humane imago, mag rekenen op een voortdurende stroom positieve berichten. Die was zo impopulair – vooral na zijn onhandige Regensburger rede in 2006 -, dat we over hem gedurende zijn hele pontificaat nooit iets positiefs hoorden. Aan hetzelfde bureau waaraan hij een paar dagen eerder president Obama ontving, schoven nu vijf Vlaamse jongeren aan. Sinds kort bestaat er een NTR-programma dat die titel draagt.‘De kennis van nu’is een populair-wetenschappelijk magazine met ontdekkingen die ons leven kunnen verbeteren.
In 1986 verloor zij een been na de aanslag van ‘anti-fascisten’ op het hotel in Kedichem waar de Centrumpartij vergaderde.
Hij interviewde de CP-politicus eens voor de radio, zonder hem ook maar een zin te laten afmaken.
Ondanks hun totaal verschillende achtergrond zijn ze het over een ding eens: de nieuwe paus is prima.


Immers, waarom horen we nooit (meer) iets over Bergoglio’s onopgehelderde rol tijdens de Argentijnse junta?
Manuel Venderbos ging voor ‘3Onderzoekt’, een ander journalistiek EO-experiment, logeren bij een pedo. Ergens ‘onderduiken’of in iemands leven kruipen om een zo getrouw mogelijk beeld van de realiteit te geven.
De laatste keer legde dit programma allerlei geheime relaties tussen TBS’ers en hun behandelaars bloot.
Ik hoop dat deze inspirerende, haaks op de tijdgeest staande programma’s nog lang op de buis blijven. Sowieso was het aantal PvdA’ers in talkshows twee keer zo groot als dat van alle VVD- en CDA-gasten bij elkaar. Je kijkt hier naar vrouwen die werken op 'n Amerikaans bedrijf in 1947 die de computers van toen bedienen. Alles fietste ik af om naar gitaren te kijken en ik was echt jaloers op Johnny van Diessen, die kameraad was met iemand van Verheijen schuin tegenover ons, want die had vaak 'n gitaar bij zich als hij naar z'n vriend ging..
Als je kijkt waar Eindhoven om bekend is zie je het Evoluon en dat is geopend in 1966 dus echt heel oud is die kaart nu ook weer niet, nu 50 jaar. Ik heb ooit bij de culturele dag van de KWJ 'n derde prijs gewonnen met declamatie en kreeg ik ook zo'n ding als je hier ziet. Hij vertelde dan vaak 'n verhaaltje en dan gaf hij daarna aan op de kaart over welke plaats hij het had gehad. Politieke partijen waren er voor Asten niet maar er werd wel gekozen uit mensen van 'n bepaalde stand. Het linker plaatje zie je iemand (Boerenkamps?) die bezig is de kruiken schoon te maken die hij had gebracht, op de rollen had gezet buiten enzo naar binnen werden gerold en na het ledigen weer naar buiten kwamen om met heet water schoongemaakt te worden.
De fietsenband is 'n geweldige uitvinding geweest want als je moest fietsen zonder band was dat bijna niet te doen, vooral vroeger niet toen de wegen slecht waren. Ons moeder kookte naast de kachel en 't fornuis op zo'n gasstelletje, ook drie pitten en met 'n gaskruik ernaast. De Tuney Tunes zorgde dat wij liedjes konden meezingen, dat was al toen we nog in d'n Himmel woonden en dat was al heel wat voor zo'n blad. Ik zie de Himmelse meiskes van vroeger er zo al bij lopen, die schaamde zich heel zeker de ogen uit de kop.
Het bewijs van trouwen van en later kwamen er de namen nog in staan van alle kinderen die zijn geboren uit dit huwelijk.
Bij ons moeder thuis wel en die moesten in het weekend op zaterdag en zondag als ze niet hoefde te werken, dan thuis nog melken.. Dekkers voorganger Rick van der Ploeg probeerde het in 2000 met een wijziging van de mediawet: geen platheid meer, maar cultuur, en wel een kwart van de programmering. Tegenover die zee van opgelegde collectieve taken, staan ouders die het vaak alleen maar over hun eigen kind hebben. De parochie-secretaris is wekelijks meer dan twintig uur in touw voor de kerk, maar vaak zitten er nog maar vijfentwintig mensen in de mis.”Het is geen katholiek dorp meer, en ik denk dat het tij niet is te keren. En dat terwijl de show er in 2007 juist kwam omdat Andries Knevel en Tijs van den Brink meer geloof wilden aan de Hilversumse praattafels.
Toen die een loflied bracht op Bob Dylan, uitgezonderd diens christelijke songs (‘het tekstuele  nulpunt’), begroetten Knevel en Van den Brink die toevoeging met een hartelijke lach. Rossi natuurlijk, maar voor ‘de interessante verhaallijnen.’Met medische zaken had de Amerikaanse soap weinig te maken. Mia Farrow, haar vertolkster, was eigengereid naar de kapper gegaan en verscheen plots met een kort koppie op de set. Tv-conferencier Wim Kan grapte Oudjaar 1973 dat er helemaal geen reden was voor ‘dat overhaaste slot van Peyton Place’ nu voorspeld was dat de wereld pas in 2050 zou vergaan. Ditmaal gespeeld door Derek de Lint, maar even geliefd  bij de dames als ooit de ‘echte’dr.
Komt vast doordat Hilligje geen mediatraining heeft gevolgd, de dood in de pot voor elk authentiek gesprek. De inhoud varieert van ‘wij willen een gesprek over uw medewerking aan de documentaire’tot ‘wij gaan niet met u in discussie over de positie van de vrouw.’ Door deze truc krijgt de kijker toch een beetje een beeld van hoe Hilligjes eenvrouwsgevecht bij haar tegenstanders valt, al blijft de film toch meer een portret van Hilligje dan een sfeertekening van een zuil in beweging. De NOS had er bewust voor gekozen de duizend nabestaanden op het vliegveld buiten beeld te houden.
Nabestaanden staken kaarsen aan, terwijl het koor zong ‘Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft.’De samenbindende functie die tv op zo’n dag moet hebben, kwam in deze dienst op geheel eigen wijze tot uiting. De Vara drukt met opinierende shows als ‘De wereld draait door’ en tot voor kort ‘Pauw & Witteman’een te sterk stempel op de programmering als geheel, vindt Weggeman, en daardoor kleurt Hilversum rood.
Als je zelf beginnend dement bent, en je ziet het gevecht van Johan, dan weet je in elk geval dat je niet de enige bent. Dit weekend meldde de Groninger kinderarts Eduard Verhagen dat ook doodzieke kinderen tussen een en twaalf jaar ‘recht moeten krijgen op euthanasie’. Programmamaakster Beugel was uitgenodigd om te praten over de overgang, maar bleek alleen maar te dienen als bron van neerbuigende spot voor een aantal oudere (corpulente) heren aan tafel.
Mon Dieu, laat hij zich beperken tot programma’’s  waar hij iets van weet ( taal bijvoorbeeld). Nog geen 0,1 procent van de pashouders ondervindt op dit moment hinder doordat de oude, verlopen pas is geblokkeerd, terwijl de nieuwe nog niet is ontvangen.” Van die 0,1 procent is Bloem dus weer zo’n 000000000000000000,1 procent (grof geschat). De bank had Bloem geadviseerd, zo vertelde ING’er Ronald van Buuren, even contant geld op te nemen.
De Moerdijk-brand vorige week hadden ze ernstig onderschat, dat zou het EO-duo niet nog een keer overkomen.
Zeer geschikt voor prinsessen, want hij kan alles hebben.  Zo blijft hij altijd staan als je hem op de grond zet. Van VVD-Kamerlid Mark Verheijen (anti zuinige stofzuiger) ging het naar VVD Europarlementarier Van Baalen (pro zuinige stofzuiger).
Van Baalen komt maar niet los van zijn karikatuur: geincarneerd VVD’er, goedlachs, bonhomme.
En natuurlijk ook dat ‘ie (grapje) in Brussel niets doet en tijdens elk debat in slaap valt.
Laten we zeggen dat zijn debuut bij ‘Lang leve de lente’, dat al die vogels ‘begluurt’met webcams, nogal…, nou ja, niet erg natuurlijk is.
Aardige lui, hoor, die Utrechtse Ondiepers, daar niet van – zo zit er een mevrouw bij die altijd ‘veel bij de draagbare radio heeft gezeten’-, maar wat is hier nu toch de zin van? Stilzwijgend waren we het er als tv-critici over eens dat deze Avro-dramaserie zonder meer een nominatie verdiende voor de Zilveren Nipkowschijf. De satirische Vara-show, ooit begonnen als onderdeel van ‘Langs de Leeuw’, heeft bewezen heel goed op eigen benen te kunnen staan.
De kijker krijgt de indruk dat hij de ziel van de Rus heeft geproefd, dankzij het vertrouwen dat Brandt Corstius met zijn beheersing van het Russisch weet te winnen. Of ze blikken terug op een gebeurtenis die toen alle media haalde: Yolande Kleiss over haar dochter Nienke, in 2000 gedood bij Schiedammer parkmoord. Camera-opstelling en tafelschikking zijn nog wel steeds zo alsof er een verhoor plaatsvindt. Over dat interview, morgenmiddag bij ons te zien in ‘Katholiek Nederland tv’(RKK), straks meer.
Hoe ver de media daarin gaan, bleek in juli toen de paus een persconferentie gaf in een vliegtuig.
Hij ontsloeg wel vierhonderd misbruikende priesters, maar dat nieuws werd pas een klein jaar na zijn aftreden bekend. Zoals TDCS, een soort elektronische breindoping die afasie-patienten weer aan het praten krijgt.
Antoine Bodar treedt voor het RKK in de voetsporen van het grote voorbeeld van de kerkvorst: Franciscus van Assisi. De protestantse presentatoren Andries Knevel en Tijs van den Brink, al evenzeer dol op Franciscus I, geven de paus-euforie ruim baan.
Het tot voor kort altijd zo paus-kritische Nederland geeft de bisschop van Rome nu een zeven (bron: RKK).
Oke, hij maakt dat reisprogramma, maar niet vanuit een mateloze bewondering voor de ‘paus van het volk’. De Marokkaanse ettertjes hebben zich met hem verzoend, en de rabbijn is zelfs geaccepteerd als lid van Marokkaanse Burgerwacht. Maar ook nu was er weer een positief staartje: een gelukkig huwelijk tussen therapeute Josje en TBS’er Chehade. De journalisten-site villamedia.nl concludeerde vanuit het niets dat rechtse politici het nu eenmaal vaker laten afweten dan linkse.
Het lijken wel stroomgenerators zo groot zijn ze maar ze moesten toen wel groot zijn want de opslag van gegevens nam toen veel ruimte in beslag. De ze, en dat is ook wel mooi, waren van de kaartclub die gevestigd was bij cafe van Helmond, je weet wel van Nelleke en Thieuke uit de Kerkstraat en die voor die tijd in d'n Himmel woonden op huisnummer 8.
De boeren, die wel erg goed vertegenwoordigd waren, de middenstanders en dan natuurlijk de arbeiders waar wij zo'n beetje bij hoorden. Toch vond ik deze ook nog en ik geloof dat wij zoiets, in ieder geval niet dezelfde, ook hadden hangen in een van de klassen op Vorreldonk.
Ik snap nog niet hoe ons moeder het klaarspeelde om voor 11 personen te koken met slechts 2 grote en 1 klein gaspitje en dan de kachel enzo erbij.
Volgens mij is dit er eentje van Philips want die maakten vroeger van dit soort luidsprekerboxen.
Vele mensen hadden die vroeger in de winter toen vaak alles per fiets moest worden afgelegd.
Links het deel van de kerkelijke inzegening en ondertekend door pastoor Arnold van Asten - Heusden. Dit is het oproepkaartje van Riek van Seccelen (48) en is al zeker van na 1953 want toen woonde ze nog op Ostade.
De tranentrekker ‘Ik mis je’ en het  keuvelprogramma ‘De wandeling’vielen volgens de tv-bazen ook onder dat kopje. Claire werd opgeeist door haar wettige echtgenoot, Rachell was inderdaad te jong (vond Rossi, bij nader inzien, zelf ook) en Ann viel van een klif en stierf. Verslaggever Kees van Dam vertelde dat velen van hen na het uitladen van de kisten bij elkaar waren gekomen in de bergruimte van het vliegtuig. Met secuur geselecteerde teksten waaraan zowel gelovigen als ongelovigen iets zouden kunnen hebben. Ik zet deze zinsnede expres tussen aanhalingstekens, omdat het hier gaat om wettelijk wilsonbekwame patienten, die dus niet zelf kunnen beslissen.
Stond nog een boete open van € 5000,– vanwege majesteitsschennis bij het afscheidsfeestje van Beatrix. Kijk die uitzending van 26 februari nog maar eens terug, en zie de camera zwenken tussen al die sardonische, hautaine blikken.
En laat hij niet met een boswachter een bijenkorf gaan bekijken met een gezicht alsof hij elk moment naar de wc moet, zoals in EO’s’Lang leve de lente’. Het ‘Journaal’vond het nieuws zo belangrijk dat het nog voor de WK-overwinning van de Nederlandse hockeyheren werd gemeld. Geen wonder, want, zo bleek uit de woorden van Van Buuren, de meeste gedupeerden hoefden maar een paar dagen op hun nieuwe ING-pas wachten.
Heel handig wanneer je weer een boeket in ontvangst moet nemen.” Gracia was een voorbeeld voor vele jonge prinsessen na haar, dacht Rem. De enige PvdA’er die werd geinterviewd, senator Klaas de Vries, mocht gezellig mijmeren over een denkbeeldig bestaan als Europarlementarier. Maar wat hij met Europa wil en hoe hij zich verhoudt tot het populisme (de insteek van het tv-programma), bleef volledig in het vage. Spijtig dat Kelder in zijn ‘documentaire’niet verder komt dan dit soort buitenkantjes en cliches, terwijl hij Van Baalen niet minder dan twee maanden volgde!
Telkens kijkt hij ons benard vanachter zijn dikke brilleglazen aan, alsof hij wil uitschreeuwen: ‘Begrijpt u nou wat die natuurmensen mij allemaal vertellen? Op zo’n moment denk je: hadden we ‘Kopspijkers’ nog maar, het onovertroffen satirische programma van Jack Spijkerman. En dan die mooie documentaire-achtige beelden van het Amsterdamse (nacht)leven die regisseur Michiel van Erp er doorheen monteert.
Authentieke mensen, daarover gaat het vaak op de Nederlandse tv, maar in Rusland heeft Brandt Corstius ze volop gevonden.
Humberto Tan krijgt een eervolle vermelding voor zijn ‘RTL Late Night’ en ‘Zomergasten’(VPRO) een Ere-Nipkowschijf voor het gehele oeuvre.
Was van die maatregelen misschien eerder iets doorgesijpeld wanneer Benedictus in een positiever frame zat, vraag ik mij af?
Anders dan zijn voorganger Johannes Paulus II heeft hij geen geensceneerde media-spektakels nodig om zijn boodschap te verkondigen.
Een prima programma, vooral omdat het niet blijft steken in getheoretiseer maar toont hoe wetenschap praktisch toepasbaar is in het dagelijks leven.
Een toilet was niet in de buurt.” “Tsja”, was het commentaar van politicoloog Meindert Fennema, “in de Kamer bestaat geen mededogen. Bergoglio’s vriendelijke ‘buona sera’, direct na zijn verkiezing, leidde tot een onophoudelijke stroom jubelende tv-berichten. Niet het verscherpen van maatschappelijke tegenstellingen, wat je op tv dikwijls ziet, maar juist het verzachten ervan, lijkt het doel.
Door die gelukkige afloop meteen in het begin uit de doeken te doen, was ‘Reportage’dit keer niet heel erg spannend, maar belangrijker was de conclusie van Van de Kamp.
De minister in zijn natuurlijke habitat, zogezegd, al kun je je afvragen of Hilversum dat niet veel meer is dan Den Haag. De discussies gingen zelfs zolang door dat Dominique van der Heyde, politiek duider van de NOS, live overvloeide van ‘Nieuwsuur’in ‘Pauw & Witteman’, uniek in de omroephistorie. Gelukkig kwam men met het centrale antenne-systeem en was het gedaan met de wirwar van antennes nadat de televisie in 1951 zijn intrede had gedaan en 'n heel woud van televisieantennes op de daken waren verschenen.
Tegenwoordig is er facebook waar alles wordt neegezet en als je pc of laptop of misschien een van je harde schijven kapot gaat ben je vaak veel dingen kwijt.
In Ommel was ook veel lesmateriaal verloren gegaan en ook de inventaris maar over het algemeen viel dat nog al mee. De kaartclub nam ook deel aan wedstrijden die men toen nog organiseerden en als je mee deed dan kreeg iedere vereniging 'n medaille als aandenken aan die wedstrijd. In de nacht van 7 op 8 Mei 1945 ondertekende de leiders op het gealleeerde hoofdkwartier in Rheims waarbij alle Duitse strijdmachten zich onvoorwaardelijk overgaven.
Ik was toen nog maar 1 maandje oud dus ik kan er niks van weten maar ik weet dat mijn vader nog al fanatiek was.
Maar heel, heel vroeger was dit de normaalste zaak van de wereld want de dames wilde er mooit uitzien en daar hoorde 'n slanke taille ook bij. Ik vond dit soort kaarten toen al mooi en deze is echt schitterend want het geeft je 'n kijkje van het land bewerken zoals dat vroeger ging.
Corry Brokken, de Selvera's, Max van Praag, Zwarte Riek, Johnny Jordaan, Rita Corita etc etc om er maar wat te noemen maar ook de dame die op de voorpagina stond van de T.T. Natuurlijk was het fijn om te hebben maar het hield wel in dat je steeds nieuwe plaatjes moest kopen en die krengen waren niet goedkoop. Samen met z'n broer bouwde Huub 'n prachtig bedrijf maar later, de broertjes waren toen al overleden, ging het mooie bedrijf falliet.
Het is wel lang geleden want als je ziet in welke gebouwen de onderzoeken waren dan moet je toch ver terug. Ik heb zelf nooit geweten dat die bestonden maar het lijkt me wel leuk, zeker met dat hete weer in het vooruitzicht. Dat vond zijn voorganger Medy van der Laan (2003-2006) ook, maar die verzeilde in dermate surrealistische omroep-discussies (‘Boer zoekt vrouw’is opiniering!, riep de KRO) dat haar beleid nooit van de grond kwam.
Vaak uiterst vermakelijk, maar wie goed kijkt, ziet ook een diepere laag: satire op assertiviteit, egocentrisme en maatschappelijke vervreemding.
Is het wel des EO’s om een wereld die tot voor kort werd gemeden nu plots zo innig  te omhelzen?
Wellicht opent ze tevens de ogen van kijkers die denken dat autonomie alleen voorkomt onder sophisticated ladies in de Randstad. Het aloude Onze Vader naast het ontroerende ‘Als het einde komt en als ik dan bang ben, mag ik dan bij jou?’ van Claudia de Breij.


Samen met de Vara hebben deze twee zendgemachtigden het duidelijkste gezicht van Hilversum, al is hun toon niet makkelijk in het zwart-wit-schema van links en rechts te plaatsen. Met dit verschil dat de VPRO geestiger, inhoudsvoller en vooral veel ijveriger en creatiever was dan de gemakzuchtige Pietje Bells van PowNed. De Tros is een verlengstuk geworden van de lokale omroep Volendam, gespecialiseerd in het aanbieden van gratis reizen aan steenrijke palingsound-zangers. Ongetwijfeld liefdevol bedoeld, maar hoe is het voor een dementerende om zijn vrouw te horen zeggen: “Je bent mijn man niet meer. Bente’s ouders hadden Verhagen om beeindiging van haar leven verzocht, bleek in ‘Nieuwsuur’. Toen  noemde ze de oud-koningin, tot afgrijzen van de hele zaal,  ‘een collega’, omdat ze beiden actief zijn in het Reumafonds. Zelfs het ‘Achtuurjournaal’en het ‘RTL Nieuws’ van half acht besteedden er geen seconde aan. Wel weten we nu dat voordat Van Baalen zich door ‘Nieuwsuur’laat interviewen zijn voorlichter even moet checken of de VVD’er  wellicht een spinazieblaadje tussen zijn voortanden heeft, als overblijfsel van het diner.
Alsof je naar een artistieke impressie kijkt van de Amsterdamse incrowd in de swinging sixties. Dat de serie een goed inkijkje geeft in de bancaire jungle, wilde iedereen wel beamen, en dat Pierre Bokma ABN Amro-topman Rijkman Groenink mooi neerzet als  megalomane bankier, ging er ook nog in, maar dat slot… De koortsige droom van  Rijkman Groenink op de tonen van Bachs ‘Erbarme Dich’ was ‘onrealistisch en pompeus’, vond de meerderheid, een ‘afknapper’.
Geen autoriteiten of deskundigen, wel een Georgier die zijn tuin elk jaar kleiner ziet worden omdat Rusland zijn grenzen steeds een beetje opschuift. Een kwart eeuw is ‘Zomergasten’nu op tv en ongeveer net zo lang discussiert de Nipkow-jury al over een prijs. Moet je nagaan: verdieping geven aan de actualiteit met iemand die al op 5-jarige leeftijd model was!
Omdat Van Gaal zelf twee keer is gescheiden en straks  scheidende stellen gaat begeleiden in RTL’s ‘Divorce hotel’.
De uitspraak werd meteen geframed als groot nieuws en bovendien van toepassing verklaard op zo’n beetje alle homo’s , terwijl de paus in de eerste plaats op zijn priesters doelde en daarnaast niets anders deed dan de eeuwenoude leer van de Kerk uitdragen: homo zijn is geen zonde, ook niet voor priesters, homoseks wel. Goed dat Schuurman haar verhaal mocht doen, en goed dat journalisten op hun eigen rol reflecteerden. Vooral over hoe gewoon hij was: kinderen mochten op zijn troon klauteren, hij belde zomaar met eenvoudige gelovigen en hij was ooit portier geweest in een nachtclub.
Zo’n vier jaar geleden liep hij als ‘lokjood’met keppeltje en verborgen camera door Amsterdam. Een verrassende verschijning bovendien: een hoedje, en dan weer geen hoedje, een baardje en dan weer geen baardje.
Een keer hadden we succes in Eindhoven en mochten we 'n ronde verder voor de beste van Brabant en dat was in Breda. Vanaf 1970 kon een machtiging worden aangevraagd voor de aanleg en exploitatie van een gemeenschappelijke antenne-inrichting, een kabelnetwerk bestemd voor een kleine groep woningen, GAI of voor de aanleg en exploitatie van een centrale antenne-inrichting, een kabelnetwerk bestemd voor wijken, plaatsen of hele gemeenten. Ik geloof dat de gemeente steeds het geld voor herstel voor hebben geschoten en die dat later weer van het rijk terug kregen, doch niet iedere school heeft 'n voorschot gekregen zoals je wel ziet. We hebben daarna onze dijken versterkt, nieuwe betere aangelegd en we hebben de waterkering aangelegd om het water beter te kunnen beheersen.
Zo was er de hotpants met zijn zeer korte, nauw aansluitende en soms ietwat opgesneden broeken voor vrouwen die gedragen worden als bovenkleding. Van buiten waren ze vaak van leer gemaakt zodat ze geen kou door lieten en van binnen waren ze gemaakt van lekker dikke witte vacht. Voor mijn jonge tijd was het nog erger en moesten de kinderen op lei schrijven met griffels. Cafe Lingg in Ommel, in Heusden in het oude parochiehuis bij Tinus Waals achter het huis waar nu de Spar is en in Asten bij Yland, dat is waar later Thomas Zegers in kwam en nu Herman en Jaqueline hun Classics hebben. Wij hebben het thuis ook wel moeten doen met die mattenklopper en ik vond het helemaal geen fijne bezigheid.
Toen ons Nancy werd geboren in 1976 waren er nog geen pampers en kocht ik bij Rini Grein de luiers omdat Rini net de hele winkel voorraad van Hulshof uit Heusden had overgenomen en je die dingen tegen hoge korting kon kopen.
Dat bleek ook deze week weer toen  de hoogste chef van de publieke omroep, Henk Hagoort,  met droge ogen beweerde dat ‘Heel Holland bakt’(Max) geen amusement is maar educatie. Niettemin, wie ‘Houdt God van vrouwen?’heeft gemist, kan de hele week nog terecht op NPO Doc.
En Gerrit, wat kunnen we verder nog verwachten?”Gerrit (Hiemstra): “Er dreigt potentieel gevaar voor zowel Pinkpop als de bbq in de achtertuin”, somberde hij.
Je voelt de onvrijheid en kneveling, en toch houden de bewoners van de voormalige Sovjet-staten van hun onderdrukkers, of ze nu Stalin of Poetin heten. De karige paus-kruimel deed de Democraat glunderen alsof hij een tiramisu met slagroom kreeg voorgeschoteld. Dat VS-minister Kerry vorig jaar september plots een diplomatieke oplossing wilde voor Syrie, was te danken aan de pauselijke gebedswake, vermoedde communicatie-adviseur Laetitia van der Lans in ‘Katholiek Nederland Tv’(RKK). Ik wist eigenlijk niet echt wat Jamin betekende maar dat blijkt de naam van de oprichter van die firma te zijn, C Jamin, Cornelis Jamin.
Voor de arbeiders waren er ook kandidaten uit d'n Himmel, het was nog tentijde van de oude huisnummers. En het mooie is, ik was aan het leren voor timmerman, 13 jaar oud, en wij hadden 'n grote tafel waar we niks meer mee deden en die heb ik omgebouwd tot kleine tafel zodat we die konden gebruiken voor het gasstel en 'n beetje plek voor de pannen.
Het zijn vaak de aandeelhouders die meer en meer geld willen zien, directeuren die willen laten zien dat ze zo goed zijn en het bedrijf 'n hoger aanzien geven dan wat het eigenlijk is en ga zo maar door.
Het was 'n uitkomst als mensen door de winterse kou moesten fietsen bij 'n temperatuur van -10 graden of nog erger. Als je zei dat je klaar was controleerde ons moeder dat aan de hand van het zand dat er onder lag en het vuil en vaak sloeg ze er zelf nog 'n paar keer tegenaan of er niks meer van af kwam. Ze werden weer gestopt en toen ik in de tweede en de derde klas zat bij juffrouw de Vent kregen de meisjes hier les in. We hadden hem op de heenweg vaak al meer dan half leeg en was dat niet van het drinken dan was het wel van het openen als we 'n beetje geschud hadden want dat goedje spoot alle kanten in.
Groetjes!”  Daarna: “Wilt u naar het volgende visitekaartje, toets een.”Maar ik wil helemaal niet naar het volgende visitekaartje, ik wil naar Shanti!
Maar waar belt u eigenlijk voor?””Nou, eh”, stamel ik zwetend, “ik zit heel veel voor de tv, en dan snoep ik enorm.
Op de Vara-site Joop.nl blijkt dat Bloem nog veel meer oplossingen van de hand heeft gewezen.
Toen was Schuurman een fascistische duivelin, nu een halve heilige: CPN-milieu, joodse opvoeding, huilen om Anne Frank.
Voor- en tegenstanders van reintegratie van pedoseksuelen kruisten in ‘Arena’ respectvol de degens. Zo herinneren we ons van zijn logeerpartij bij PowNed op Ibiza, september 2011, vooral dat Plasterk wat ongemakkelijk zat te grijnzen toen Rutger Castricum een fles champagne leeggoot uit het raam van een rijdende auto. Gedurende de jaren 70 en 80 werden in vrijwel alle gemeenten een of meer kabelnetten aangelegd maar per aansluitgebied werd slechts een machtiging aan een woningcorporaties of bedrijf verleend.
In 1878 trekt de jonge Cornelis Jamin vanuit Boxmeer naar Rotterdam en vestigt zich daar als zelfstandig koek- en banketbakker. Kinderen doen al bijna niets anders meer als spelletjes op de computer of ander ding wat ze hebben gekregen en met mobieltjes kunnen ze beter weg dan op school de tafeltjes van 1 tot 10. Dat we in Nederland vroeger ook wel kinderarbeid hadden bleek wel uit het feit dat er ook kinderen werkte in de fabriek waar mattenkloppers werden gemaakt. Maar niet als tegenwoordig waar ze met vier of vijf aan een tafel zitten met de gezichten naar elkaar. Haken, breien, mazen en sokken stoppen was 'n normaal ding op het lesrooster van de meisjes en volgens mij behoorde dat bij het handwerken.. Knevel en Van den Brink zijn zo dol op voetbal dat zelfs de eerste halve maand van Louis van Gaal bij Manchester United al  een item was. Toen ik jong was ging ik vaak naar Leo Haazen, die hadden 'n boerderij vooraan op Voordeldonk en dan hielp ik mee met de koeien voeren, knollen en groen halen in het Liender en we kregen dan 'n vers eitje mee naar huis. Later hebben ze het melkfabriek verplaatst naar de Heesakkerweg waar men ook kaas ging maken. Nee om spelletjes te spelen moesten wij buiten zijn en dat waren wij in d'n Himmel ook bijna altijd. Ik geloof dat wij nog 'n mattenklopper in de stal hebben liggen maar wel helemaal uitgedroogd door de jaren heen. Voor het stoppen van sokken staken ze iets in de sok zodat de sok dezelfde grote bleef aanhouden. Ada, een vrouw die in 2008 haar complete gezin verloor bij een klimpartij in Italie, verzuchtte: “Kom niet met adviezen. De reserve-prins, die sinds tien jaar als een duizend-dingen-doekje over elke talkshowtafel glijdt, leek het zelf ook nog niet helemaal te kunnen bevatten. Later werden de regels verruimd en mochten de kabelnetten van gemeenten worden gekoppeld en konden ze samen van een ontvangstation gebruikmaken.
Het zadel had al wel 'n vering en de fiets was voorzien van 'n kettingkast zoals wij oudere die nog kennen. Alles is alweer lange tijd afgebroken en het melkfabriek wat toen Campina was is uit Asten verdwenen.
Terug naar vroeger: Het eerste weerpraatje op de Nederlandse televisie werd uitgezonden op 5 oktober 1951. Op de tweede rij zie je trouwens wel de richtingaanwijzers al aan de voorkant in het voorfront zitten, kleine oranje lampjes. Ook werden de korenmijten gemaakt en ik moet eerlijk zeggen dat wij vroeger ook wel deugnieten waren want we schopten zo maar voor de lol 5 tot 10 van die hutjes om en die moest de boer dan weer recht komen zetten.
De vrouwenmode in de late jaren 1970 waren vooral kap-hals shirts en truien, broekpakken, vrije tijd pakken, trainingspakken, strakke t-shirts, strapless tops, lager uitgesneden shirts, vesten, velours shirts, tunieken, geborduurde vesten en jeans, knielange rokken, broekrokken en dat werd voortgezet in de jaren 80.
Tegenwoordig moeten ze wel aangepast zijn want je kon ze vroeger alleen gebruiken als je 'n trug-trap-rem had maar dat was ook wel altijd zo anders paste die moffen niet.
Heb niet de arrogantie dat je het weet, want niemand weet het.” Zelf was ze na het drama stevig vastgehouden door haar zus, waarna ze zich een moment getroost voelde. Omdat hij goed over de toekomst nadenkt, besluit hij z'n bakkerij uit te breiden met een suikerwerkfabriekje. Als het gas op was dan hadden we 'n probleem want wij hadden maar een kruik en als die leeg was moesten we die omruilen tegen 'n volle en zat ons moeder even zonder gas, wij hadden geen kruik op voorraad staan, dat was te duur denk ik.
Hier in de dorpen ging alles wel 'n beetje normaal maar als je in de stad kwam wist je af en toe niet wat je zag. Maar wij leerden wel rekenen op school en de jeugd van tegenwoordig doet dat ook wel maar als ze geen rekenmachientje hebben dan lukt het vaak al niet. Toen ik mijn eerste gewone Spaanse gitaar kocht ging ik les nemen bij Leny van den Burgt in de Burg. Voor uit d'n Himmel stond een van de zoons van Piet Stevens ook op de lijst, toen was dat nog Hemel 4 wat later Hemel 6 zou worden. Jammer dat dit bedrijf in Asten is weggegaan want menig Astenaar of uit onze omgeving vond hier werk. Toch was het 'n hele uitkomst tegenover alleen de kachel en het fornuis want die moesten met hout en kolen worden gestookt. Toch waren het de popgroepen die kleding droegen en door de tieners van toen werden overgenomen. Voor ons Ellie was het toen wel uitkijken want ze had geen jasbeschermers en geen dichte kettingkast op de fiets en dat maakte het fietsen wel moeilijk. De tijd dat boeren met platte wagen van Vorreldonk naar het melkfabriek voeren om de koeienmelk af te leveren is nog slechts nostalgie die de jongeren onder ons nooit hebben gezien en ook nooit te zien zullen krijgen. De eigenaar van de bierbrouwerij, de familie Van Tuijn, zette het bedrijf voort als limonadegazeusefabriek onder de merknaam van Exota. Toch heb ik 'ns nagekeken wat de beste schilderijen zijn volgens de kenners en hoog in waarde liggen. Naast het kanaal lag een pad waarover de schipper met het paard liep om de boot vooruit te trekken. Ik herinner me nog goed de keren dat ik met m'n lange broek tussen de ketting ben gekomen en alles vol smeer zat om die er weer tussenuit te krijgen. Ze gingen door het dak naar binnen en ruilden de nieuwe banden om tegen oude versleten banden.
Nu hadden wij in Nuenen toch Vincent van Goch en hierboven heb ik 'n foto geplaatst waar hij in het echt op staat. In 1974 wonnen ze het Eurovisie-songfestival en de kleding die ze droegen waren meteen 'n trend en die bleef nog lange tijd.
Dat was een grote doorbraak op het gebied van limonade, want nu kon niet alleen in het weekend, maar ook op feestjes limonade worden gedronken door kinderen. Vincent zit op die foto in het midden met pijp en naast die foto 'n huis waar hij werkte en woonde. En van Jamin hebben wij geprofiteerd want van ons dubbeltje zondagsgeld mochten wij er wat kopen. Daarop had de weerman tevoren al wat tekst geschreven en tijdens de uitzending tekende hij de hoge en lage druk gebieden. Soms gingen we ook wel 'n paar deuren terug bij Lauwke van den Heuvel, waar nu de fysio is van Henri van Beek. Als je toch ziet de hoogte van de hakken van de laarsen, dan zal die toch wel extra verzekerd moeten zijn.
In de jaren '50 werd het Dongense bedrijf marktleider op gebied van limonadegazeuses in Nederland. Het gebeurde daarom regelmatig dat de vrouw of de kinderen van de schipper het schip trokken. Men experimenteerde vervolgens met andere schrijfmiddelen, zoals een soort viltstift en houtskool.
Kolen en briketten halen bij Jan de Post en latjes voor de kacxhel aan te maken bij Cuppens, Meel bij Slaats, spuuling bij het melkfabriek en stro bij van Goch. In 1969 werd bij de VARA het eerste consumentenprogramma op de Nederlandse televisie uitgezonden.
Dat waren vaak kleine boertjes die niet voldoende inkomsten hadden van hun eigen land en wat geld moesten bijverdienen. Ik vond ze trouwens helemaal niet lekker maar ik was dan ook wel 'n uitzondering want iedereen wilde die grote ijs graag hebben.
Toen hij hoorde dat er verschillende mensen gewond zouden zijn geraakt door scherven van exploderende flessen, ging hij op onderzoek. Ja die Cornelis Jamin is 'n slimme vent geweest want nog altijd zijn er in ons land tientallen winkels. De koffie stond vroeger altijd op de kachel te pruttelen en werd zo sterk dat je maag er van krulde als je die dronk. Zo'n wedstrijd duurde soms wel meer dan 'n uur dus waren wij mooi stil, dat vond ons moeder tenminste. De Nederlanders namen het over en jarenlang heeft men lipstick gebruikt om op de kaarten in te tekenen. Namen van de renners: Wim en Piet van Est, Gerrit en Adrie Voorting, Wout Wagtmans, uit Belgie Rick van Steenbergen en ook de Italianen Fausto Coppi en Fiorenzo Magni, om er maar enkele te noemen. De zaak was geweldig opgeblazen maar niet door Exota maar door van Dam en kornuiten en ook door de media.
Ja want bij ons zei niemand geen koffiemuts terwijl er toch altijd 'n porsleinen koffiepot in werd gezet om hem warm te houden, het was 'n Thee-Muts.
Hierboven heb ik er nog 'n plaatje van en ook van 'n moor met water op de kachel om koffie te zetten bij de broertjes van Vaalen van d'n Achterbos die zijn dat hun hele leven blijven doen zo. De limonade is helaas niet meer doorzichtig zoals vroeger en lijkt veel anders maar ik heb hem nog niet geprobeerd.Hoop earrings update query
Bach remedy for tinnitus xtc
Ear kissing scene photos


Comments to «Dokter tinus echte naam yoga»

 1. mcmaxmud writes:
  So routinely be quite careful variety of therapy.
 2. Rahul writes:
  And what choices you might have in the hear the blood in your decongestants, pseudoephedrine.
 3. V_I_P writes:
  Art Teacher Pleased to be Back about.
 4. nafiq writes:
  Easily.....hands particularly, not horribly negative like in a parkinsons kind of way but medication.