Gör ditt liv enklare: Sätt ditt jobbsökande på autopilot

Vi kan nog alla redan du bekänna oss själva: Leta jobb är inget som vi direkt längtar efter och snabbt så finner vi oss själva göra någonting annat. Efter att ha letat jobb på platsbanken i fem minuter, känner du dig redan överväldigad.

Alla dessa företag, alla dessa listor, alla arbeten. På platsbanken är det dessutom många jobbpositioner som erbjuds förknippade med dåliga arbetsvillkor och ofta utlovas det mer än vad man kanske slutar upp med om man skulle få jobbet. Vad finns det då för alternativ?

Som tur är lever vi i en tid av otrolig bekvämlighet och tekniken gör det möjligt för oss att automatisera nästan vad som helst.

Och medan du kan ännu inte kan ha en robotassisten som tar sig runt och lämnar in ditt cv till olika företag, finns det många verktyg som kan åtminstone minska belastningen genom att automatisera processen med att söka jobb på nätet.

Autojobb.nu och jobbmotor.se är två utmärkta exempel på svenska initiativ där man kan just automatisera ditt arbetssökande på nätet och svar på traditionella sätt att söka jobb som platsbanken, som är ineffektivt i jämförelse med automatiska jobbsökningstjänster.

Så låt oss därför ta en snabbkurs i att automatisera en del av de mer utmanande delarna av processen:

Traditionellt möter nytt

Hatar du olika event och mässor och traditionella sätt att träffa nya människor? Tycker du istället om att ladda upp ett cv och personligt brev? Detta låter dig på ett snabbt och smidigt sätt få upp allt som representerar dig och föra in det i den automatiserade processen.

Istället för att jaga arbetsgivare på en hemsida som Arbetsförmedlingen, kan du på autojobb vänta på att jobberbjudanden dyker upp. I och med detta kan du spara både tid och får en full sikt över arbetsgivare och möjligheter du har.

Vad sägs som att automatisk söka jobb inom en kategori som du redan valt sedan innan? Istället för att hitta oseriösa arbetsgivare (som dyker upp ofta på platsbanken) kan du hitta mer specifika, seriösa arbetsgivare på autojobb.nu.

Genom att registrera dig på någon utav dessa sidor kan du spara tid och ha bättre översikt. Dessa sidor kommer att låta dig veta när ett jobb är tillgängligt utan att du behöver lyfta ett finger. Det ända du behöver göra är att gå in på ditt konto då och då och hålla dig uppdaterad på mejlen.

Gå på intervjuer som faktiskt kan leda till något

Till sist vill du faktiskt känna att du går på intervjuer som kommer att ge något. Med automatiserade tjänster ökar chansen att du hamnar på en intervju som är enligt dina kriterier. Du behöver inte längre oroa dig för oseriösa arbetsgivare som tyvärr figurerar på platsbanken idag.

Till sist Spara tid och var smart med din arbetssökning. Fler och fler kommer 2018 att söka sig till denna typen och du gör rätt i att ställa dig i ledet och följa det nya, enklare sättet att söka jobb.