Subscribe to RSS

Wikipedia says that it doesn't have anything that exactly matches "twilight_zone_(golden_earring_song)". When the idea was developed to issue this DVD, as the title may indicate already, is chosen for the same approach as for the CD with the same name. From 1970 we regularly made a tour through Germany, so we were often seen in various Pop TV-shows. For the clip of this song the unknown, but to our opinion very talented young film man Dick Maas was approached.
Here we pulled out all the stops with Dick Maas as far as the story goes; Acting, cloth changing and Monty Python type humour. A PR company of young people with much talent named Shop Around got the trust from Barry and the order to take care of the cover and all the required PR material for the album Paradise In Distress.
De eerste contouren van de Golden Earring ontstaan in de vroege jaren zestig in de Terletstraat in Den Haag. In Den Haag en Scheveningen ontstaat een levendige muziekcultuur, die zich afspeelt in talloze zalen, clubhuizen en societeiten.
De sluimerende internationale belangstelling voor het Nederlandse popfenomeen wordt door Freddy Haayen aangegrepen om in 1969 een Amerikaanse tournee op te zetten.
Terwijl de meeste Nederlandse popbands uit de jaren zestig struikelen over de drempel naar de jaren zeventig, komt de Golden Earring – zoals de band zich inmiddels is gaan noemen – juist sterk en zelfverzekerd uit het decennium tevoorschijn.
Het titelloze album – door fans ook wel tot Wall Of Dolls gedoopt – dat in dat jaar verschijnt, laat horen dat Cesar Zuiderwijk inderdaad het ontbrekende stukje van de puzzel is. De albums Seven Tears (1971) en Together (1972) laten horen hoe de band zijn groepsgeluid verder uitdiept. Golden Earring ambieert in 1973 om een album te maken dat zowel artistiek als commercieel van internationale allure is. Het succes van Radar Love en Moontan stelt de Golden Earring ook weer in staat om op tournee te gaan in Amerika. Om het geluid van de band vooral live meer body te geven wordt in 1974 toetsenist Robert Jan Stips, voorheen van Supersister, aan de band toegevoegd.
In 1976 verschijnt To The Hilt; een tamelijk introverte plaat, dat in muzikaal opzicht wel een van de betere albums van de band is. In artistiek en commercieel opzicht levert de samenwerking echter niet het gewenste resultaat, wat ook tijdens een nieuwe Amerikaanse tournee duidelijk wordt. Soberheid kenmerkt ook het album Prisoner Of The Night, het album waarmee de Golden Earring het nieuwe decennium betreedt.
Freddy Haayen, de ontdekker van de Golden Earring, weet tijdens een emotioneel verlopen vergadering de band ervan te overtuigen om de loopbaan met een daverend slotakkoord te eindigen. Het eerste album in het nieuwe decennium – Bloody Buccaneers – is weer een uitgesproken gitaaralbum. Juist op het moment dat het opnieuw wat stil rond de Golden Earring dreigt te worden, wordt de band op een onverwachte manier gerevitaliseerd. Een zelfgekozen sabattical zorgt ervoor dat het nieuwe millennium rustig begint voor de Golden Earring. In de periode die volgt, focust de Golden zich vooral op optredens, die nog altijd gegeven worden in akoestische en elektrische varianten; die laatsten vaak met als gast Bertus Borgers, de saxofonist die al in de jaren zeventig op de Earring-albums meespeelde. The band consists of 5 members, being George, Jaap Eggermont (drums), Frans Krassenburg (vocal), Peter de Ronde (guitar) and the undersigned. The girl on the first elephant was the English go-go-dancer Felicity that played a roll in most of Bob’s shows in the mid-sixties.
In fact he was the first encounter in the ’operating area’ between the settled members of the band and this new band member.
The video budget was finished, so the choice was made for a fast and easy registration by the Toppop team of Rien van Wijk in the Hilversum NOS studio. We remember the nightly recordings, dressed in summer clothes in a cabriolet, driving hours back and forth over the A28, which was under construction, for the ’perfect take’.
During this session we found out that he, apart from photography, had developed a new passion: the production of music videos.
The figuration was, as usual for all our Dick Maas productions, carried out by acquaintances and known or unknown city types of The Hague.
De buurjongens Rinus Gerritsen en George Kooymans ontdekken een gemeenschappelijke passie voor muziek en besluiten een bandje te formeren. Vanaf dat moment vormt de band, samen met The Motions en even later Q65, de voorhoede van de Haagse beat scene die jarenlang de Nederlandse popmuziek domineert.
Van een schuchtere beat band ontpopt The Golden Earrings zich tot een zelfverzekerd gezelschap dat zich met speels gemak nieuwe invloeden eigen maakt.
De eerste Amerikaanse tournees hebben zowel muzikaal, visueel en technisch voor een onbetaalbare schat aan nieuwe ideeen gezorgd.
Zijn even virtuoze als energieke spel past perfect bij de gedreven sound van de Golden Earring nieuwe stijl. Holy Holy Life (1971), She Flies On Strange Wings (1971), Buddy Joe (1972) en Stand By Me (1972) bezorgen de Golden Earring nieuwe single-hits.
Er wordt veel tijd gestoken in het schrijven en opnemen van wat uiteindelijk Moontan zal worden.
Eerst in Nederland, dan in de rest van Europa en uiteindelijk ook in Amerika – waar het album in 1974 verschijnt. Hij is ook luid en duidelijk te horen op Switch, de belangrijke opvolger van Moontan die in 1975 uitkomt. Het zorgt er echter niet voor dat de kansen van de band keren en nog datzelfde jaar trekt Robert Jan Stips zelfs de conclusies.
Dat is vooral te horen op Live, een live in Londen opgenomen dubbelaar waarop de Golden Earring tot grote hoogten stijgt. Tijdens de concertreeks wordt ook merkbaar dat er geen basis meer is om verder te gaan met Eelco Gelling.


Het pure rock album levert in de vorm van Long Blond Animal en No For An Answer twee songs op die nog jaren op de setlist van de band zullen staan. Het oorspronkelijke plan om alle vier de bandleden een evenredig aantal songs te laten schrijven, wordt al in een vroeg stadium verlaten.
Het is een internationale release, dat het commercieel echter niet haalt bij de twee voorgaande albums.  Golden Earring moet het weer vooral van de thuismarkt hebben, waar Quiet Eyes dan ook een nieuwe Top 10 hit oplevert. Het wordt onthaald als een vertrouwd klinkende plaat, van een nog altijd bevlogen klinkende band. In de herfst van 1992 speelt het kwartet eenmalig een akoestische set in Cafe De Kroon in Amsterdam.
George Kooymans en Barry Hay hebben een belangrijke hand in het lanceren van een jonge, Nederlandse zangeres: Anouk. Het publiek kan zich in die korte impasse tegoed doen aan de loopbaan omspannende 4 cd box The Devil Made Us Do It, waarop het beste van de band verzameld is. In de studio van Paul Orofino wordt met de bevriende muzikant Frank Carillo het album Millbrook USA opgenomen, vernoemd naar het plaatsje waar de studio is gevestigd.
Barry Hay brengt in 2008 via het legendarische Blue Note label het coveralbum The Big Band Theory uit.
De band heeft de handen vol aan de optredens, terwijl de teloorgang van de muziekindustrie ook niet inspireert om de studio te betrekken. De vitale shows, waar verschillende generaties Earring-fans samenkomen, bewijzen bovendien dat ruim vijftig jaar na het prille begin Golden Earring nog altijd een Nederlandse topformatie is.
The wife of our truck driver wanted a main roll as the old nun, which was molested in the train. He filmed a few shots of our types and put these shots together while we were touring the USA. Some shots of us, separately in an Amsterdam studio and an excellent mounting did the rest. Het prille gezelschap doopt zich aanvankelijk tot The Tornadoes, maar wanneer die naam al door een andere band geclaimd blijkt te zijn, wordt uitgeweken naar The Golden Earrings – vrij naar een nummer van de Britse band The Hunters. Een optreden op de Scheveningse Pier wekt de interesse van Freddy Haayen, die net zelf zijn eerste stappen in de muziekwereld zet. The Golden Earrings geven al vroeg blijk van hun ambitie door de muffe sfeer van de Nederlandse studio’s te ontvluchten en de tweede single That Day in de PYE studio in Londen op te nemen.
Het is daarom geen trip die zonder problemen verloopt, maar The Golden Earrings delen wel het affiche met illustere acts als Led Zeppelin, Sun Ra, John Lee Hooker en Joe Cocker.
De band treedt ondertussen veel op, in mei 1970 onder anderen voor het eerst op het Pinkpop festival, dan nog in Geleen.
Met de korte songs, de belangrijke rol voor keyboards en meer progressieve songstructuren is het album een nadrukkelijke stijlbreuk met het door gitaren gedomineerde Moontan. Zijn opvolger is de gitarist Eelco Gelling, een virtuoos die voorheen vooral actief is in Cuby + Blizzards. Hij blijft de band voor de resterende data vergezellen, maar de band speelt weer als het vertrouwde kwartet. Hoewel de band weer in zwaar weer verkeert, weet het de lokroep van de nostalgie te weerstaan. De single Twilight Zone schiet in diverse landen hoog de hitlijsten in, niet in de laatste plaats dankzij relatief nieuwe muziekzender MTV die de door filmer Dick Maas geregisseerde clip hoog in de roulatie zet.
Ook de single When The Lady Smiles wordt voorzien van een spectaculaire clip van Dick Maas. In de zomer van 1986 speelt de band bovendien op het strand van Scheveningen, voor 185.000 fans. Een van de hoogtepunten van het album is Going To The Run, waarin Barry Hay terugblikt op zijn vriendschap met een verongelukte kameraad. De registratie wordt uitgezonden door Veronica en in november ligt een registratie in de winkel. Als gevolg van het Naked succes besluit de Golden Earring voortaan zowel akoestische shows in theaters te spelen, als traditionele elektrische optredens in zalen en feesttenten. Zo schrijft het tweetal haar eerste single Mood Indigo en participeert het in de productie van haar eerste album Together Alone.
Het viertal keert terug met een puur, ongekunsteld album, dat laat horen hoe vitaal de band na al die jaren nog is. Datzelfde jaar speelt de Golden Earring een thuiswedstrijd door samen met Kane en Di-rect op het Malieveld in Den Haag op te treden.
Twee jaar later bestendigt George Kooymans zijn artistieke vriendschap met Frank Carillo met de duoplaat On Location.
Tits ’n Ass, dat zowel digitaal als op vinyl verschijnt, schopt het uiteindelijk tot de eerste plaats van de albumlijst. In reality the train was parked in the carriage house, where the whole film circus was located during a day. During three fascinating days in the old Amacitia theatre in The Hague (also an area for first performances) the clip was recorded. Na het single- en lp-debuut in 1965 blijft de band in de decennia die volgen nieuw werk uitbrengen, met Tits ’n Ass uit 2012 als het meest recente wapenfeit. Hij bezorgt de jonge band een contract met platenmaatschappij Polydor en zal zich in de jaren die volgen manifesteren als de bevlogen manager en producer van de Golden Earring(s). Het feit dat de zanger vloeiend Engels spreekt, bezorgt de band een extra voorsprong op de vele andere groepen die op dat moment in Nederland actief zijn. Later dat jaar steekt de band opnieuw de oceaan over, ditmaal ter promotie van het album Eight Miles High dat in Amerika door Atlantic wordt uitgebracht.
Candy’s Going Bad, Radar Love, Just Like Vince Taylor en The Vanilla Queen behoren tot het beste dat de band tot dan toe geschreven heeft. Het nummer zal in de jaren erna echter vooral uitgroeien tot een van de ultieme car songs, die nog dagelijks op de Amerikaanse radiozenders te horen is.


De recensies zijn positief, maar tijdens nieuwe tournees door Amerika blijkt dat het grote publiek het toch af laat weten.
Samen met hem wordt orde op zaken gesteld, met als resultaat het vitale rockalbum Contraband, dat overigens met een andere titel – Mad Love – en een ietwat gewijzigde songselectie in Amerika uitkomt.
Het representatieve liedje Weekend Love wordt een hit, waarmee het decennium met een positieve noot eindigt. Terwijl in 1980 tijdens de Haagse Beatnach festival verschillende tijdgenoten van weleer hun oude hits nog eens afstoffen, schittert Golden Earring nadrukkelijk door afwezigheid. Cut, dat in 1982 uitkomt, is een plaat waarop Golden Earring weer bevlogen, actueel en urgent klinkt. Een fragment waarin een non wordt aangerand, schiet heel wat fatsoensrakkers in het verkeerde keelgat.
Een periode waarin de band ook zakelijk in zwaar weer terecht komt, wordt afgesloten met het uitkomen van de compilatie The Very Best of Golden Earring, het meest representatieve hit-overzicht tot dan toe.
De timing is perfect, want verschillende grootheden in de popmuziek stappen in die periode ‘unplugged’ het podium op. Met het einde van het decennium in zich verschijnt er ook weer een nieuw album van de Golden Earring zelf: het even ambitieuze als veelzijdige Paradise In Destress. Hoe populair de band nog altijd is, blijkt ook uit de optredens in prestigieuze zalen als de Heineken Music Hall en het Sportpaleis Ahoy. Cesar Zuiderwijk toert al jaren rond met zij eigen theatervoorstellingen, terwijl Rinus Gerritsen in alle rust werkt aan zijn eigen Rinus’ Garage solo avontuur. In 2011 strijkt de Golden Earring neer in de State Of The Ark studio in Londen en neemt daar met de van de Rolling Stones bekende producer Chris Kimsey een gloednieuw studioalbum op.
Nieuwe songs als Identical en Still Got the Keys to My First Cadillac nestelen zich al snel in de setlist van de band. De klassieke bezetting van de band ontstaat in 1970 en is nog altijd in ongewijzigde vorm bij elkaar. De band maakt ook veel indruk met de langspelers die verschijnen: het ultieme beat-album Winter Harvest (1967), het meer psychedelische Mirracle Mirror (1968) en het kleurrijke dubbelalbum On The Double (1969). Het album, met een uitgesponnen cover van The Byrds als titelnummer, bewijst dat de band nog steeds verder groeit. Radar Love is in de achterliggende decennia dan ook gecoverd door honderden internationale acts, waaronder U2, White Lion, Ministry en Def Leppard. In juni 1974 speelt de Golden Earring, samen met The Who, zelfs tweemaal in de prestigieuze Madison Square Garden in New York. De single Kill Me (Ce Soir) wordt jaren later wel gecoverd door de Britse metal band Iron Maiden, waarvan bassist en bandleider Steve Harris een hartstochtelijke Earring-fan is. De internationale ambities laaien dan ook weer op wanneer een nieuw studioalbum opgenomen wordt. Een van de vele hoogtepunten is het bol van suspense staande Twilight Zone, geschreven door George Kooymans en aanvankelijk bedoeld voor zijn nieuwe soloplaat. Als gevolg daarvan wordt de clip door verschillende muziekzenders laat op de avond of in gecensureerde vorm vertoond.
Het album verkoopt boven verwachting en de daaraan gekoppelde hits-tournee blijkt ook een succes.
Uiteindelijk worden er van The Naked Truth in Nederland 450.000 exemplaren verkocht, waarmee het een van de best verkopende albums uit de lange loopbaan van de band is.
Het succes van de akoestische optredens bepaalt ook de toon van Face It, het nieuwe studioalbum dat in 1994 uitkomt. Het tijdperk wordt afgesloten met enkele grootschalige optredens, met gasten als Robert jan Stips en Bertus Borgers, o.a. Incidentele shows in Zwitserland, Duitsland en Engeland laten zien dat ook elders de band verre van vergeten is. Het wordt in het voorjaar van 2012, tijdens een show in een stampvolle  Amsterdamse pop-zaal Paradiso aan het publiek gepresenteerd. Golden Earring treedt nog altijd elke maand op, in vrijwel altijd uitverkochte zalen, feesttenten en theaters, met elektrische en akoestische shows.
Het resultaat is een platencontract op bij het prestigieuze label Track, waar ook de albums van The Who en – eerder – Jimi Hendrix verschenen. Zowel de single als het album vormen een onbetwiste mijlpaal in de Nederlandse popgeschiedenis. Later dat jaar treedt de band op met bands als Aerosmith en Santana, maar is inmiddels ook in staat om op eigen kracht de hallen te vullen.
Grab It For A Second wordt gemaakt met de Amerikaanse producer Jimmy Iovine, die in eigen land succes heeft met zijn werk voor John Lennon, Patti Smith, Meat Loaf en Bruce Springsteen. Ook al lijkt de band op het podium nog springlevend te zijn, achter de schermen denkt het viertal er over om de handdoek in de ring te gooien. In 1989 volgt er ook weer nieuw materiaal, in de vorm van het tamelijk elektronisch klinkende Keeper Of The Flame, met de daarvan afkomstige single Turn The World Around. Met de akoestische versies van de hits en album tracks boort de band een nieuw publiek aan en wint oude fans terug. Een jaar later eert de band oude helden als Janis Joplin, The Beatles, Bob Dylan en The Beach Boys met een verzameling covers: Love Sweat.
De Golden Earring laat het zogenaamde 50-jarige jubileum op een voor de band kenmerkende wijze aan zich voorbij gaan. Het nummer komt uit in een periode dat in het Oost Europa rommelt, met name in Oost Duitsland, waar in Berlijn de muur neergehaald wordt. In plaats daarvan verrast het de schare fans met een opvallend gespierd klinkend album Tits ‘n Ass.Tinnitus behandling g?teborg historia
Turtle earring tumblr 5sos
Comments to «Golden earring twilight zone lyrics meaning tagalog»

  1. STAR writes:
    Meals, according to golden earring twilight zone lyrics meaning tagalog the American Tinnitus more than to your other side device Center and chairman of the.
  2. Vuqar writes:
    Numerous instances following that hear these noises due to the fact.