Garden designers dublin airport,table breadboard woodworking 101,side table diy plans synonyme - You Shoud Know

Designed by Diarmuid Gavin Designs, our brief was to implement a planting scheme proportional to the scale of the project. This garden was a standard town house garden, surrounded b y 2M high walls, garden shed, concrete paths and lawn.
Our landscapers started this landscaping contract by clearing all grass, unwanted plants and rubbish from site and carting to dump.
The pressure treated native pine trellising was connected to the wall by 50x50mm latts, this would allow easy removal should the walls need future painting. Our brief was to create a generous dining terrace and lawn with good circulation and informal planting. The lawn was typical to what you see in many young houses built in the Celtic tiger with 25mm soil laid on top of compacted sub-soil and builders rubble.
The raised beds were then filled with a soil and peat mix to create required ericaceous conditions.


The stones were hand picked and varied in size, they were laid randomly on a 3:1 cement mix and led to the garden shed which was moved to the right hand corner of the garden and hidden behind the raised bed. Our landscapers then planted the ericaceous beds with heathers, camellias, azaleas, rhododendrons and Bamboo hedge to soften garden shed.
The front was improved with the installation of a crescent shaped drive set beneath existing mature Cedars. The compacted layer stops water draining away, leads to anaerobic conditions, unsatisfactory for healthy grass growth. To create interest and contrasts we included railway sleepers laid vertically at intervals along the run. Peat on its own dry’s out easy, is hard to re-wet and allows fast leaching of nutrients.
Terram geotextile was laid around the stepping stones to create a membrane against weeds in the gravel area.


Finally the side gate was installed to create a utility area along the side of the house for storage of wheelie bins, ladders etc. The timber deck was installed at the same level as the internal kitchen floor, this created the feeling of an outdoor room and connected the house to the garden.
Ballylusk gravel from a quarry in Ashford,Co Wicklow was laid to a depth 0f 50mm, the baige colour of the gravel contrasted nicely with the black of the Liscannor stepping stones.



Bedroom furniture online purchase
Wooden name ideas male
Homemade kitchen cabinet doors unfinished
Build your couch entfernen




Comments