23.12.2014

Sprints workout,extreme boot camp groupon,how to lose belly fat for kids - Try Out

Grote ICT-projecten verlopen vaak stroef, vallen duurder uit dan begroot of mislukken zelfs totaal.
Iedereen die eens gewerkt heeft voor een grote ICT-organisatie weet hoe moeizaam software-ontwikkeling kan verlopen. Flexibel genoeg zijn om additionele klantbehoeftes te verwerken tijdens het ontwikkelproces, dat kan met Scrum.
Na een tijdje kwam ik erachter dat de angst in hun ogen niet kwam door angst voor verandering, maar doordat men bang is om kwaliteit van de software te verliezen. Voordat de software in gebruik genomen kan worden, moet eerst nog een aantal stappen gezet worden. Scrum werkt met timeboxing, waarbij de projectperiode wordt opgedeeld in meerdere korte periodes. Bij het inzetten van Scrum bij grote bedrijven en projecten is het belangrijk om het ontwikkelproces niet direct volledig flexibel te willen maken.
Pieter Zuidweg, Virtual AffairsIn 2011 begon Pieter bij Virtual Affairs als ScrumMaster en Solution Architect. Goed en bondig artikel over de praktijk van Scrum en zou er graag nog wat aan willen toevoegen.
Zodra het project op volle toeren is zal in meeste gevallen de klant toch proberen te gaan schuiven met functionaliteiten. Fijn dat in dit artikel wordt aangegeven dat scrum prima bruikbaar is voor grote ICT-projecten. Wij gebruiken scrum al een jaar of drie voor een grote klant van ons, waar we daarvoor volgens de waterval methode werkten.
Doordat we tijdens de sprints steeds testen is de kwaliteit van wat we live zetten ook hoger, bugs worden direct opgelost en niet pas aan het eind als het hele project ineens live gaat. Belangrijk aandachtspunt : mijn ervaring is dat de business echt mee moet veranderen om een Agile ontwikkel proces mogelijk te maken. Momenteel doen onze testers de 'acceptatie' test waardoor ze ongeveer een week slecht beschikbaar zijn voor hun scrum team.
Usability tests worden momenteel nog niet structureel gedaan, maar ik zit in een projectgroep die dit graag op wil zetten. Vorig jaar was er weer een debacle bij de Waterschappen: die stopte de ontwikkeling van een ICT-systeem voor het innen van waterschapsbelasting.
Scrum is een softwareontwikkelings-methode die zo flexibel is dat tijdens het ontwikkelingsproces verandering mogelijk is. Bij grote projecten zijn beslissers bang dat kiezen voor Scrum gelijkstaat aan verlies van controle en kwaliteit.
Ook bij een groot bedrijf of project Je bent flexibel genoeg om verandering te omarmen (embrace change-gedachte). Dit zal de software-ontwikkeling verbeteren, omdat alles niet op het laatste moment gedaan wordt en alle obstakels en belemmeringen al ver voor de deadline zijn weggewerkt.


In deze rol bood hij klanten hoogwaardige diensten waarbij klanttevredenheid en de juiste toepassing van (Microsoft-) technologie voorop staan.
In deze situatie probeer ik ze te overtuigen van het feit dat ze wel degelijk alles kunnen krijgen binnen de gestelde tijd. Denk aan de eeuwenoude discussie bij het bouwen van een huis “Kan er geen extra schuur bij mijn huis gebouwd worden, maar wel voor het zelfde geld”. Onze ervaring is dat de klant veel tevredener is over de voortgang en uitkomsten van de projecten. Als er geen product owner is die voldoende tijd en aandacht kan besteden aan het project is een Agile ontwikkel proces bijna niet te managen. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder).
Dit in tegenstelling tot de traditionele ontwikkelmethodes waarbij aan het begin van het project het hele proces wordt uitgewerkt. Doordat de periode waarin iets opgeleverd wordt kort is, is iedereen gefocust op deze korte periode. Maar kwaliteit, doorlooptijd en haalbaarheid blijven gegarandeerd, net als bij de traditionele frameworks. Ad-hoc-ontwikkeling zou namelijk betekenen dat de organisatie jaren terug gaat, naar de tijd waar software nog op duizend verschillende manieren ontwikkeld werd en waarbij niet goed werd gecommuniceerd over kwaliteit of genericiteit. Dit is iets wat iedereen vaak leuk vindt, omdat het de mogelijkheid biedt om na twee weken al resultaat te zien van het harde werken. De extra bonus die je krijgt is dat iedereen al in een zeer vroeg stadium betrokken is bij het project en exact weet wat van hen verwacht wordt.
Om ervoor te zorgen dat de deadline gehaald wordt, moeten de projectleden vooraf afspraken maken (pre-sprint). Als er een bedrijf is dat RUP (software-ontwikkelingsmethodiek) of Prince 2 (projectmanagementmethodiek) gebruikt, laat dit intact, maar probeer Scrum hierin te passen in plaats van het erdoor te vervangen.
Door de 3-wekelijkse sprints met de review meeting aan het eind is de klant steeds op de hoogte van wat we doen en kan hij ook steeds invloed uitoefenen. Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Mijn ervaring met grote bedrijven en ICT-projecten is dat steeds als ik voorstelde om een pragmatische aanpak te gebruiken, mensen mij met grote bange ogen aankeken. Scrum is niet ad hoc , maar een professionele methodiek die gebruikt kan worden bij de grootste bedrijven.
Als je je organisatie echt wil scrummify-en, dan zou de release van de eerste sprint direct naar productie gezet moeten worden.
Het is daarbij belangrijk dat er rekening wordt gehouden met mensen, of systemen, binnen de organisatie die ervoor kunnen zorgen dat je de deadline van twee weken niet gehaald wordt. Ook draagt het bij aan gemotiveerde en enthousiaste medewerkers, omdat zij direct resultaat zien van hun inzet.


Zijn technisch inhoudelijke kennis en commerciele vaardigheden dragen bij aan de succesvolle verkoop van ICT-oplossingen die weer staan voor het succes van onze klanten. De klant begrijpt dat je geen werk kunt toevoegen zonder dat er iets afvalt en zal hiermee moeten instemmen. Zo kunnen we snel inspelen op veranderende wensen van de klant en heeft de klant elke 3 weken een of meer nieuwe toevoegingen aan de website.
In dit artikel vertel ik hoe en waarom Scrum nuttig is bij software-ontwikkeling voor grote ICT-projecten. Eerst dacht ik dat dit kwam omdat ik verandering van de huidige manier van werken voorstelde. De testers willen het liefst een grote deploy, maar het ontwikkelteam wil liever kleine interactieve deploys om alles helder en manageable te houden.
De systeembeheerder maakt bijvoorbeeld al tijd vrij om installaties te doen, of installeert alvast systemen die nodig zijn tijdens het project.
Start met wat het belangrijkste is voor een klant en pak hiervan de meest complexe onderdelen om mee te beginnen.
Scrum zorgt met tools zoals het Scrum Board voor helderheid en transparantie bij alle betrokkenen. Momenteel is Pieter Teamlead Development en stuurt hij het team van ontwikkelaars en architecten op de Nederlandse vestiging van Virtual Affairs aan.
Alleen de requirements met hoge business value worden opgeleverd volgens de priorisering in de backlog. Scrum biedt juist daar een oplossing voor, terwijl dit eigenlijk een commercieel probleem is. Vraag eventuele andere stakeholders zoals IT-management en marketing vooraf om hun mening en laat zien dat zodra een sprint gestart is alleen de product owner zich ermee mag bemoeien. Het grootste verschil met traditionele methodes ligt in het kwaliteitstesten die elke twee weken plaats gaan vinden.
Maak duidelijke afspraken over hoe Scrum werkt en je de verschillende opleveringen gaat je doen. Als een grote groep mensen op verschillende manieren werkt en ontwikkelt, wordt het zonder uniformiteit een grote chaos. Omdat voortaan vaker kwaliteitstesten worden uitgevoerd, zullen de testen ook korter zijn en sneller verlopen. Iedereen binnen de organisatie die ook maar iets te maken heeft met het project moet weten wanneer een sprint loopt en wanneer deze af is. Hierdoor zal de hele organisatie zien hoever het team is en men zal respect krijgen voor het resultaat.Fitness classes columbia sc
Weighted ab exercises for size
Fitness workout routine


Comments to Sprints workout

  1. 0110 — 23.12.2014 at 13:12:26 Theory is that insulin was necessary.
  2. zZz — 23.12.2014 at 19:59:47 And active all day long you eat 2500 calories each day and with.